Nem tudunk közös nevezőre jutni a névválasztásban: férjem Balázst akar, én Flóriánt (együtt a kettőt nem). Nekem nem tetszik a Balázs, neki meg a Flórián. Ti mit tennétek a helyünkben?
"Lábára lehajtja fejét,
alszik a bogár, a darázs,
velealszik a zümmögés -
aludj el szépen, kis Balázs."
Kedves 13.!
Én felpontoztalak téged is, sőt mindenkit, ne múljon ezen! ;) De harmadik név nem lesz. :)
Miről szól valójában ez a harc? Akarat-háború? Mi lesz később a gyerek nevelésével, ha már most csatáztok?
Adjátok a két nevet egyszerre, két névnek, vagy dobjatok fel egy százast, vagy üljek le egymással kártyázni: aki nyer, az választhat nevet. De milyen utóíze lesz ennek? :(
Én is azt mondom: válasszatok egy harmadik nevet. Vagy azon is elkezdtek veszekedni? Szép család... :(
Ha nekünk fiúnk lesz majd, Balázs lesz a neve. így én arra szavaznék.
A Flórián, Flóra és ilyen nevekről mindig az jut eszembe, hogy flúgos...bocsánat, nem tehetek róla.
23N
Ha vezetéknevet a férjedét kapja, akkor keresztnevet te adsz. Ha a te nevedet kapja, akkor a férjed dönt a keresztnévről. Ez így kompromisszum.
Ha kötőjeles neve lesz, akkor én se tudok jobbat...
-ts végű nevekkel a Flórián talán kicsit könnyebben kiejthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!