Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az baj hogy átlagba kéthétben...

Az baj hogy átlagba kéthétben egyszer berugok és minden nap megiszok egy sort atlagosan?

Figyelt kérdés
2009. júl. 14. 19:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%

A napi egy sör még oké... De a kéthetenti berúgás már közel sem. Én is voltam nehéz helyzetben, még év elején. Annak ellenére, hogy érettségi előtt álltam egy időben bevett szokásom volt, hogy első időben minden nap megittam egy vagy két whiskykólát - hazaértem szinte az volt az első. Majd átszoktam napi egy üveg borra, és az mindennap megvolt. Anyámék nem vették észre, mert nappal dolgoztak és eleinte csak a whiskykólát látták néha, bort meg éjjel ittam meg, amikor mindenki aludt, de rövid idő alatt. Max másfél óra. Ez pedig így ment hetekig, amíg osztálytársam, és egyben egyik legjobb barátnőm meg nem elégelte azt, hogy mit csinálok és szólt az egyik tanárnak, aki behívott beszélgetni és addig nem engeedett el, amíg meg nem beszéltünk pár dolgot, ezek a beszélgetések rendszeressé váltak. Szép lassan pedig meg tudtam oldani a problémáimat - igaz eleinte segítséggel. Nekem a fő problémám az volt, hogy túlvállaltam magam. Két előrehozott érettségit akartam megcsinálni, ráadásul a legnehezebb tárgyakból, de idegileg egyszerűen nem bírtam és így vezettem le a napközben felgyülemlett feszültséget.

Ki nem jelenteném biztosan, de úgy gondolom, neked is valamilyen problémád van. Ha így van próbáld megbeszélni valakivel! Ha más nem, ha gondolod írj rám nyugodtan és megpróbálok segíteni.

2009. júl. 14. 20:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem ártana ám odafigyelni. Semmi jóra nem vezet, ha már így kezded.

Próbáld megállni, aztán ha hiányzik, akkor ott már baj van.

2009. júl. 14. 20:53
 13/19 A kérdező kommentje:
de en tudom mersekelni husvet elott botbe 40 napig nem iszok
2009. júl. 14. 21:24
 14/19 anonim ***** válasza:
Mi egyetemen néha többször is berúgunk egy héten, pláne az első másfél hónapban. Szerintem ha bulizol míg fiatal vagy, és nem otthon rúgsz be magadban, addig nincsen gond.
2009. júl. 14. 22:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, mi a szociális státuszod. nem mindegy, hogy hetedikes kisdiák, huszonéves egyetemista, vagy felelős családapa vagy-e. ha egyetemista vagy, ez teljesen normális az első 2 évben, ilyenkor kell magát az embernek kibuliznia, mondhat bárki bármit, ez hozzátartozik az egyetemhez. a csoporttársaim meg én végigbuliztuk meg ittuk az első 2 évünket, aztán szépen mindenki lecsillapodott. most ötödéves vagyok, jó, ha fél évente berúgok. ha saját családod és gyerekeid vannak, akkor viszont nem helyénvaló a dolog.
2009. júl. 14. 22:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért mondja mindenki, hogy a napi egy sör még oké, de kéthetente berúgni nem. Szerintem - ha valaki fiatal -, inkább kéthetente egyszer igyon, és akkor annyit, amennyit akar, mint hogy minden egyes nap. Mert a napi rendszerességtől alakul ki a függőség. Ráadásul a sör hízlal. Amúgy meg kéthetente egyszer berúgni fiatalon szerintem nem para, ez nálam is megvolt anno, pedig én nő vagyok, és nem lettem alkoholista, azóta már gyerekem van, stb, igen messze vagyok én az alkoholizmustól.
2009. júl. 14. 23:00
 17/19 anonim ***** válasza:

Az iskolában korai, de vicces, az egyetemen kötelező, de ha családja van az embernek, illetve már kinőtte az egyetemi kort akkor a napi 1 sör is alkoholizmusnak számít, hiszen a szervezet hozzászokik és majd pár év múlva már kettő is kevés lesz.

Vegyél vissza, mert gondjaid lehetnek!

Ha még be tudsz rúgni, akkor nem is bírod annyira, ha már nehezen rúgsz be, akkor az komoly alkoholbetegség.

Kérj segítséget, változtass életmódot, inkább sportolj valamit !

2009. júl. 14. 23:08
 18/19 anonim ***** válasza:

ha napi két sört innál az sem lenne baj,de szerintem az h kéthetente berugsz eléggé tré(ha ez a megfelelő szó rá).próbálj meg kilábalni ebből a helyzetből,mert ez sem neked sem a környezetednek nem jó.és ez még csak a kezdet...később már hetente fogsz berugni,aztán egy héten többször..és a végén már senkid sem lesz melleted,aki öreg korodban majd kilapátolja a seggad alól a szart.

hidd el nekem.

2009. júl. 15. 00:06
 19/19 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem is tendálsz az alkoholizmus felé. Minek berúgni? Én nem tűrném el, hogy a párom ezt csinálja.
2009. júl. 15. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!