Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek érthető a viselked...

Szerintetek érthető a viselkedésem, vagy csak hiszti? Párom elvált, mi abban a házban élünk, amiben ő élt a volt családjával.

Figyelt kérdés
Még mindig vannak itt cuccok a nőtől, ill. mindig találok itt valamit, a padlásra fel sem megyek, mert tele van az ő cuccaival, ma meg megint ki akartam takarítani egy régi szekrényt, és megint az ő "szerelmes képeikbe" botlottam bele. Nem vagyok a nővel jó viszonyban, ott tesz nekünk keresztbe, ahol csak tud, nyíltan gyűlöl minket, mert szerinte a válás miattam következett be (holott már nem voltak együtt, amikor képbe kerültem) Rohadtul frusztrál, hogy az otthonomban, ahol elméletileg otthonosan kellene magam érezni, mindig belenyúlok valamibe, ami az ő kapcsolatukat jelképezi, stb. Már tavaly október óta itt lakunk, én munkanélküli vagyok, így volna időm a házat gatyába rázni, de ma is elkapott a sírógörcs, mert már megint találtam régi képeket, emlékeket. Kidobni nem dobhatom, mert nem tartanám fairnek a párommal szemben, végülis az ő dolga lenne rendet rakni. Anno nem is szívesen költöztem be ebbe a házba, épp azért, mert itt laktak a nővel és a gyerekeivel x évig, de az anyagiak miatt ez volt az értelmes döntés. Párom szeret, velem tervezi a jövőt, de őt nem izgatják ezek a dolgok annyira, mint engem. Hogyan kellene látnom a dolgokat? Vagy ti mit gondoltok?
2012. júl. 20. 15:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%
Miért is zavar? Ott villog az elhagyott család? Hihetetlen, mi, hogy erre is képes a kedves...
2012. júl. 20. 22:10
 12/15 anonim ***** válasza:
93%

"Párom szeret, velem tervezi a jövőt," ezt írtad és ebben MINDEN benne van!!! A többi hiszti meg kényeskedés.

23N

2012. júl. 21. 00:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, van egy mondás. "nem arra kell törekedni,hogy te legyél az első,hanem arra,hogy te legyél az utolsó"
2012. júl. 21. 04:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azok kedvéért, akik nem elég figyelmesen olvastak, illetve nem akarták a kérdésemet értelmezni:

1. Kifejezetten szerelmes képekről van szó, mikor még nem voltak gyerekek, nem családi képekről. (A gyerekek képei kint vannak a nappaliban és a konyhában is. Magam raktam ki őket. A családi képek, ahol a nő is ott van, szerintem nem kell, hogy kint figyeljenek a falon. Minek? A nőtől elvált, a gyerekektől nem. Az úgy rendben is van.)

2. Nem kidobálni, elégetni akarom, szó sem volt ilyesmiről, hanem csak annyit, hogy amennyiben egy szekrényt ki akarok takarítani, mert a gyerekek szobájába pont tökéletes lenne és nem kell újat venni, akkor ne kelljen már azon paráznom, hogy épp milyen emlékekbe botlok épp, amik szanaszét hevernek. Főleg, hogy a nő még szerves része az életünknek, bőven elég belőle annyi is.

3. Felesleges rosszindulatot keresni ott, ahol nincs, akik nem ismerik a szituációt és a szereplőket, nem kell, hogy ítélkezzenek, mert nem azzal kapcsolatban tettem fel a kérdést. Nekem is van múltam, de nem kell a páromnak állandóan szembesülnie vele, mert egyrészt semmi célja, értelme, másrészt, csak ok nélküli féltékenységet ébreszt, ha mással látod tökboldogan x évvel ezelőtt fényképen. Automatikusan elkezded hasonlítgatni a jelen helyzetet az akkori helyzettel. Nem szükséges.

De mindezt megbeszéltem a párommal is. Igazat adott teljesen, ő is szeretné kitakarítani a régi dolgokat, sőt, megígérte, apránként mindent kicserélünk, amit még anno közösen birtokolt a volt feleségével (kiv. persze a ház) ő is szeretné a múltjának ezt a részét teljesen lezárni.

2012. júl. 23. 09:02
 15/15 anonim ***** válasza:

"Drágám, ez engem nagyon zavar, hogy mindenhonnan előkerül az exed.. Nagyon szívesen bepakolom neked dobozokba, hogy neked ne kelljen ezzel foglalkoznod.. megtennéd, hogy felviszed a padlásra, ha elkészültem vele?"

Ennyi.. kommunikáció..

2012. nov. 5. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!