Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig (hány éves korig)...

Meddig (hány éves korig) tilthatja meg a szülő gyerekének a tetoválásokat és a testékszereket?

Figyelt kérdés

Amíg nagykorú nem lesz? Amíg tőle függ anyagilag? Soha? Bármeddig?

!!! kort és nemet lsz írjatok a válaszban !!!

2012. júl. 19. 20:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Én szalonban csináltattam és semmi személyit nem kértem.Pedig akkoriban kiskorú voltak.Egyébként piercingekről van szó.

Én nem kérdeztem meg a szüleimet otthon hanem fogtam magam elmentem megcsináltattam 16 évesen.Akkoriban elég lázadó típus voltam.

2012. júl. 19. 20:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szülőfüggő. Vannak szülők akiknek nincs kifogásuk egy tetkó vagy piercing ellen.

Vannak szülők akik még a 40 éves gyerekén sem szeretné látni ezeket.

Én szülőként 21 és 20 éves gyerekeimnek 18 éves korukig tiltottam mindkettőt. Egyszerűen úgy éreztem,hogy be kell nőni a fejük lágyának egy ilyen döntéshez.

A 20 éves lányom ma már örül annak hogy tiltottam,mert ahogy mondja buta lépés lett volna ha megteszi. A fiam 21 évesen csináltatott tetoválást magának. De nem zavar, sőt nagyon szépnek,egyedinek tartom. Azt is tudom,hogy sosem fogja megbánni,mert megjött az esze hozzá..

2012. júl. 19. 20:29
 13/18 anonim ***** válasza:
46%
Ameddig ott él. Én úgy gondolom, hogy 18 éves korod után azt csinálsz amit akarsz, persze, ez így van. Csak akkor senki ne várja el, hogy anyuci, meg apuci tartsa el.
2012. júl. 19. 20:49
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Piercinget 16, tetoválást 18 éves korig nem engednék. Amúgy nekem is van piercingem.
2012. júl. 19. 21:50
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

A 2. válaszoló vagyok.Én nem engedném a gyerekemnek az ilyesmit.Ha felnőtt és már külön él akkor természetesen nem sokat ér az,hogy én mit mondanék,de akkor is megpróbálnám lebeszélni róla.

21/F

2012. júl. 19. 21:53
 16/18 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint 18 éves koráig simán megtilthatja. Utána már csak zsarolás. Például, 'addig amíg az én házamban élsz, nem lesz tetoválásod".

Nekem rengeteg tetoválásom van, de ha egyszer lesz gyerekem, nem fogom megengedni neki 18 éves kora előtt.

2012. júl. 19. 22:24
 17/18 ava87 ***** válasza:

Nekem 18 éves koromig volt megtiltva :) Azt mondták, utána már az én felelősségem, ha ennyi eszem van, akkor utána csináltassak amit akarok, 18 éves korom után már nem jöhetek azzal, hogy ők miért engedték, ha megbánom :)

Egyébként addig tilthatja meg a szülő, ameddig megteheti, hogy megtilt dolgokat. Van, akinek még huszonévesen is engedélyt kell kérnie bizonyos dolgokra, másnak meg már jóval korábban sem. A tetoválás sem kivétel.

2012. júl. 20. 01:09
 18/18 anonim ***** válasza:

17 évesen rakattam be a köldök piercingemet. Akkoriban szerettem volna tetoválást. De magam vártam, hogy kinövöm e és csak hóbort vagy tényleg akarom. Most 25 vagyok és megcsináltatom, az anyám ellenzi, de az én testem az én pénzem.

Tehát 18 éves korodig tilthatja, aztán pedig addig míg nem a saját keresetedből viszed véghez.

2012. júl. 24. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!