Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az öngyilkosság gyávaság?

Az öngyilkosság gyávaság?

Figyelt kérdés
Az anyám egyszerűen tönkre tesz, nem elég az, hogy ha valami kis bakit csinálok, pl. kiöntöm a vizet elmond mindenféle hülye k*rvának, szajhának, és mindez egy kis hiba miatt, de ha valami nem tetszik, vagy el szeretném mondani a véleményemet elkezd sírni, azt mondja utálatos vagyok és állandóan az öngyilkossággal fenyegetőzik. Ma például segítettem neki befőzni és a kis kutyám lába beszorult a ládába,és elkezdett nyüszíteni, én ijedten odanéztem és ijedten megkérdeztem mi történt, erre ő elkezdett velem szó szerint ordibálni, hogy mit gondolok én, hogy ő nyúzza a kutyámat, meg ilyenek, pedig múltkor is véletlenül rálépett a kutya lábára és majdnem sírt, akkor is inkább vigasztaltam, hogy nem az ő hibája hanem a kutyáé mert ő futott a lába alá. Most se rosszból kérdeztem,hogy miért nyüszít annyira.Na utána sírva, zokogva szaladtam az apukámhoz, reszkettem, magamon kívül voltam, mert nem elég, hogy jól leordított még olyanokat beszél, hogy ő csak egy mocsok a mi szemünkben. Utánam szaladt és be akart zárkózni a szobájába, mert hogy ő nem bírja az én hisztimet és kinyírja magát. Én csak álltam, mint egy szobor, reszkettem, de nem mertem sírni se, mert féltem, hogy megöli magát. Nem értem miért ilyen, pedig annyit segítek neki, mindig kiállok mellette, amit csak tudok elvégzek helyette, mert tudom, hogy sokat dolgozik. Ez csak egy történet a sok közül, de már nem bírom tovább, sokszor az eszembe van, hogy lehet nélkülem jobb lenne neki, lehet jobb lenne ha meghalnék. 17 éves elkeseredett lány...
2009. júl. 14. 14:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj kérlek, hogy ezt mondom, de anyukád nem teljesen százas, szerintem pszichológusra lenne szüksége. Nem normális ez a viselkedés, pláne nem egy anya-lánya viszonyban. Az öngyilkosság meg gyávaság, igen, viszont kötve hiszem, hogy megtenné. Ahogy én levettem ezekből a raplikból amiket rendez, szerintem csak a figyelmet próbálja magára felhívni, valamiért úgy érzi, hogy védekeznie kell ellened és nem elégedett, de igazából ő sem tudja mi a baja. Ehhez kéne az orvos...
2009. júl. 14. 17:41
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Apukád mindezt csendben, a háttérből figyeli és nem próbál meg tenni semmit? Elsősorban az Ő feladata lenne, hogy helyretegye anyukádat, aki az ő felesége.
2009. júl. 14. 18:01
 13/18 anonim ***** válasza:
69%

Amit leírtál,abból az derül ki,hogy anyukád depressziós,üldözési mániája is lehet, és feltétlen orvosi segítségre van szüksége.Nincs igaza annak,aki szerint csak zsarol benneteket.Nem tud reálisan gondolkodni,és egy beteg emberről még a legjobb orvos sem tudná megmondani,hogy csak fenyegetőzik,vagy valóban öngyilkos is lesz.Egy ismerősömet a kórházban kezelték,tünetmentesnek tartották,haza akarták engedni.Amíg a család a papírokra várt,a beteg leugrott a kórház 5. emeletéről.

Nem írtad,hogy hol dolgozik az anyukád? ha munkahelyen,akkor ott is előbb-utóbb probléma lesz.

Apukáddal beszéld meg,hogy kihívjátok a körzeti orvost,előtte beszélni kell vele,és utalja be a megfelelő kezelésre,különben csak súlyosabb lesz a helyzetetek.Te is szedj valamilyen nyugtatót,de ne gyógyszert,hanem valamilyen gyógynövényből készültet.

Az pedig szerintem rossz tanács,hogy l8 évesen költözz el hazulról.Még ha megvan is hozzá az anyagi fedezet,akkor sem egyszerű idegen emberek között,egyedül élni.Otthon kellene nyugalmat teremteni.Remélem,hogy rendbe jön édesanyád.

2009. júl. 14. 18:21
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Anyukád pszichiáter segítségére szorul. Tünetei paranoid jellegűek (minden kérdésedet, megnyilvánulásodat támadásnak veszi, "mocsok a szemetekben" stb.), de más tünetek is előfordulnak, melyek más tünetcsoportokba illenek. A távdiagnózis természetesen lehetetlen, de egy biztos: hogy nincs rendben a viselkedése.

Öngyilkossági szándéka valós is lehet, vagy pedig fenyegetés, amivel bűntudatot ébreszt benned. (Az a célja, hogy az önfeláldozó anya szerepét játssza, akit a hálátlan lánya megöl. Ezzel miközben a valóságban gerinctelen, hazug zsarolóként viselkedik, az őáltala lakott mesevilágban ő a jó, mások pedig rosszak. Ezért neki előjogai vannak, amiket másoknak el kell ismerniük.)

Nem szabad vádolnod magad. Anyukád nem ezen a bolygón él, ezért a viselkedése irreális. Ne vedd készpénznek a szavait. Amikor hisztizik, vedd úgy, hogy egy madár csipog vagy ló nyerít. Ne halld a szavait. Ne engedd, hogy a sipítozásával elrontsa aznapra az étvágyadat, vérnyomásodat, hangulatodat.

Az előző hozzászóló jelezte, hogy nem biztos, hogy csak zsarol, és komoly is lehet az öngyilkossági szándéka. Nos, ez igaz. Az öngyilkosság nem játék, sohasem szabad figyelmen kívül hagyni, ha valaki ezt szóbahozza. Ezért is van azonnal pszichológusra szüksége az anyukádnak. Megjegyzem: a valós ögy.-szándék és a zsarolás nem zárja ki egymást.

"sokszor az eszembe van, hogy lehet nélkülem jobb lenne neki, lehet jobb lenne ha meghalnék"

Nem érnek az ő beteges vágyai annyit, hogy feláldozd értük az életedet. Előtted az élet, esélyed van rá, hogy teljes és egészséges életet élj felnőttként. Én is azt javaslom, hogy minél előbb költözz el otthonról, és ne félj pszichológus segítségét kérni a későbbiekben, mert lehet, hogy vannak sérüléseid, amiket helyre kell hozni.

2009. júl. 15. 04:50
 15/18 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem is gyávaság, de a legrosszabb az, hogy ezzel lehet zsarolni a családot. Anyukád azzal zsarol érzelmileg, hogy megöli magát, ha nem teszed azt, amit ő akar. Az ilyen emberek nem változnak. Mártíroknak tartják magukat, de közben zsarolók és nem hagyják, hogy boldog légy. Én a helyedben elköltöznék amilyen gyorsan csak lehet. Egy életed van és ez nem önzőség. Nem vagy önző, csak szeretnéd a saját életedet élni. Te nem vagy felelős azért, hogy anyukád mit tesz. Ő a szülő, neki nem szabadna így viselkednie. Mindenki kiakadhat néha, de ha ez folyamatos érzelmi zsarolásba megy át, akkor az az ember beteg. Persze valószínűleg ezt ő sosem fogja elismerni, de a mártírkodásával tönkre fogja tenni az életedet. Megjátsza, hogy ő az áldozat. Vagyis így is érzi. Az ilyen embereknek akármennyi figyelmet szentelsz, mindig azt fogják érezni, hogy nem figyelsz oda rájuk. Valójában nagyon önzőek. Nem fogod tudni megváltoztatni, szóval próbáld kerülni. Jobbat nem tehetsz.
2009. júl. 15. 08:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én átérzem a helyzetedet,mert az én anyum is ilyen volt évekig,és én is már nagyon untam,hogy semminek nem örül.Kikészített mindenkit,és mindig öngyilkossággal fenyegetőzött.A megoldás az volt,hogy erőteljesen,határozottan rábeszéltem,hogy menjen el pszihológushoz.Ezzel addig nyaggattam,amíg be nem látta,hogy igazam van,pedig a tesóm és a faterom sem akarták,hogy elmenjen.Ez már két éve volt.Ő már nagyon jól van,igaz azóta is közbe elmegy hozzá,és kapott gyógyszert is.Azóta nem akar öngyilkos lenni,és másképp látja az életet is.Ne hallgass senkire,el kell mennie dokihoz(de csak olyat válasszatok,akit dicsérnek),ne várd meg ,míg tényleg bajt csinál,mert előbb-utóbb megteszi.A depresszió nem múlik el magától,csak súlyosabb lesz.Sok sikert.
2009. júl. 15. 13:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Az öngyilkosságot sokan mondják gyávaságnak. Szerintem meg nem az. Ahhoz, hogy valaki ezt megtegye nagy akaraterő kell és bátorság!! De minden problémára van megoldás, csak megkell találni és megoldani, mégha nehéz is. Mégha "minden kötél szakad", akkor sem az öngyilkosság a legjobb megoldás!! Sajnos nekem is akadtak és akadnak konfliktusok a szüleimmel, volt mikor nem is kicsi volt, de "miattuk" nem végeztem ki magam. Szeretem őket, mert a szüleim, de mostmár kezdem megtanulni kezelni a helyzetet velük szépen és nem durván. NE DOBD EL AZ ÉLETEDET az anyukád miatt! Hidd el VAN megoldás a TE PROBLÉMÁDRA IS, csak megkell találni. ;-) Kívánom, hogy helyre jöjjön az anyukáddal való viszonyod és még ha nagyon nehéz is, akkor sem vess véget az ÉLTEDNEK!! Ha gondolod írj privátba és beszélgessünk. Kitartást!
2010. máj. 17. 23:21
 18/18 anonim ***** válasza:
50%
szerintem gyáva dolog,mert elmenekülsz a gondjaid elöl.
2011. jan. 2. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!