Tényleg van olyan törvény, hogyha egy nő már több, mint 5 éve él együtt egy férfival akkor jogosan övé 50%?
Figyelt kérdés
De nin sennek összeházasodva, de pl lakcímkártya, bérleti szerződésekből visszakereshető. Majd pl 8 év után szétmennek és osztozniuk kell, mintha férj-felesévek lennének. Ígyvan?2012. júl. 19. 11:33
2/23 anonim válasza:
Na, ez elment. Tehát, még házasságban sem válik közössé semmi, ami valakinek a különvagyona volt (házasság előtt szerezte, vagy örökölte). Bizonyítható együttélés után a szerzés arányában osztoznak a szerzett javakon.
3/23 anonim válasza:
Pontosan. Ez 5 év házasság után sincs így.
4/23 anonim válasza:
A közösen szerzett vagyon, ingatlan, ingóság fele megilleti, ami előtte saját volt, az az is marad (még házasságban is).
5/23 anonim válasza:
Bizonyítható együttélés után a szerzés arányában osztoznak a szerzett javakon.
De természetesen csak a házastársak, gondolom a válaszoló is így értette, de én pontosítom.
6/23 anonim válasza:
Itt nincs felezés, csak közös tulajdon megszüntetése. Az pedig a bizonyíthatóan általa befektetett összeg.
7/23 A kérdező kommentje:
De elváláskor a fele jogosan az övé.. (köszi a válaszokat)
2012. júl. 19. 11:40
8/23 anonim válasza:
Nem így van. Én például 16 év házasság után a házból csak a felújítás,hozzáépítés részének a felét kaptam meg. Az egész ház 44%-át. Nem vitatkoztam,mert én csak azt kértem ami járt. A már meglévő 50 nm-es házból ami a férjemé volt házasság előtt is,nem kértem egy fillért sem..Csak abból amit már együtt építettünk hozzá..
9/23 anonim válasza:
A közösen szerzett vagyon, ingatlan, ingóság fele megilleti,
Ez így nem igaz. Ha a másik nevén van az ingatlan, akkor az a másiké.
De még a porszívóról sem fogja tudni senki bizonyítani, hogy ki fizette, mert NINCS VAGYONKÖZÖSSÉG, az csak a házasságban van. Tehát aki kapja, marja - senki nem fogja kettévágni a porszívót.
10/23 Robi.88. válasza:
Nem értem miért minden törvénnyel a nőket kéne védeni!? elvileg egyenjogúság van nem? DE! Magyar bíróságok válásnál szinte mérlegelés nélkül az anyának adják a gyerekeket ez is érdekes....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!