Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg van olyan törvény,...

Tényleg van olyan törvény, hogyha egy nő már több, mint 5 éve él együtt egy férfival akkor jogosan övé 50%?

Figyelt kérdés
De nin sennek összeházasodva, de pl lakcímkártya, bérleti szerződésekből visszakereshető. Majd pl 8 év után szétmennek és osztozniuk kell, mintha férj-felesévek lennének. Ígyvan?

2012. júl. 19. 11:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%
Még házasságban sincs így.
2012. júl. 19. 11:35
 2/23 anonim ***** válasza:
86%
Na, ez elment. Tehát, még házasságban sem válik közössé semmi, ami valakinek a különvagyona volt (házasság előtt szerezte, vagy örökölte). Bizonyítható együttélés után a szerzés arányában osztoznak a szerzett javakon.
2012. júl. 19. 11:37
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Ez 5 év házasság után sincs így.
 4/23 anonim ***** válasza:
50%
A közösen szerzett vagyon, ingatlan, ingóság fele megilleti, ami előtte saját volt, az az is marad (még házasságban is).
 5/23 anonim ***** válasza:
25%

Bizonyítható együttélés után a szerzés arányában osztoznak a szerzett javakon.

De természetesen csak a házastársak, gondolom a válaszoló is így értette, de én pontosítom.

2012. júl. 19. 11:38
 6/23 anonim ***** válasza:
82%
Itt nincs felezés, csak közös tulajdon megszüntetése. Az pedig a bizonyíthatóan általa befektetett összeg.
2012. júl. 19. 11:39
 7/23 A kérdező kommentje:
De elváláskor a fele jogosan az övé.. (köszi a válaszokat)
2012. júl. 19. 11:40
 8/23 anonim ***** válasza:
86%
Nem így van. Én például 16 év házasság után a házból csak a felújítás,hozzáépítés részének a felét kaptam meg. Az egész ház 44%-át. Nem vitatkoztam,mert én csak azt kértem ami járt. A már meglévő 50 nm-es házból ami a férjemé volt házasság előtt is,nem kértem egy fillért sem..Csak abból amit már együtt építettünk hozzá..
2012. júl. 19. 11:41
 9/23 anonim ***** válasza:
66%

A közösen szerzett vagyon, ingatlan, ingóság fele megilleti,

Ez így nem igaz. Ha a másik nevén van az ingatlan, akkor az a másiké.

De még a porszívóról sem fogja tudni senki bizonyítani, hogy ki fizette, mert NINCS VAGYONKÖZÖSSÉG, az csak a házasságban van. Tehát aki kapja, marja - senki nem fogja kettévágni a porszívót.

2012. júl. 19. 11:41
 10/23 Robi.88. ***** válasza:
24%
Nem értem miért minden törvénnyel a nőket kéne védeni!? elvileg egyenjogúság van nem? DE! Magyar bíróságok válásnál szinte mérlegelés nélkül az anyának adják a gyerekeket ez is érdekes....
2012. júl. 19. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!