Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanácsot kérnék láthatással...

Tanácsot kérnék láthatással kapcsolatosan?

Figyelt kérdés

Üdvözlök Mindenkit!

A következőkben kérnék segítséget: Gyermekem 12 éves és édesanyjával él Nyíregyházán. Én, az apa Pécsen. Az út oda-vissza megvan kb. 1000km amit anyagilag és időben is nagyon nehezen tudok kivitelezni egy nap alatt a láthatás miatt. Szerettem volna , ha pár alkalommal Bp-re tettük volna át a találkozót (természetesen ilyenkor az ő útiköltségüket fizettem volna) de így nem akarják a találkozót. Kérdésem elhozhatom magamhoz lányomat (és ha igen hány napra) vagy ehhez kell valami hivatalos bírósági ítélet.

2009. júl. 14. 11:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mindent fizetek amit a közös megállapodásunkban leírtunk. (Nem csak a havi fixet.) És igen , azt jól látod, hogy ezt előbb kellett volna rendezni de mint írtam én ezt most tudom megtenni.
2009. júl. 14. 16:42
 12/14 A kérdező kommentje:

Az a leülős beszélgetés megtörtént a válasz az volt, hogy: nem tudom. Ez olyan , hogy te akarsz valamit konkretizálni és a másik kibújik alóla. És nincs többet legközelebbi olyan találkozó amiért én megteszem fölöslegesen ezt az utat. Nem bírom költségekben kivitelezni. Folyamatosan próbálok e-mail-ben egyeztetni de vagy nem jön válasz vagy kitérő válasz jön.

Megéri ez? Vagy hagyjam békén őket? Ha nem akarják akkor miért erőlködjek?

2009. júl. 14. 17:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Telefonon nem lehetne tartani a kapcsolatot a "kis"lánnyal?

Valahogy úgy kéne megoldanod,hogy ne mindjárt ajtóstul roncs a házba...Eleinte hivd kérdezd a dolgairól,iskola barátok stb...szépen fokozatosan,hogy érezze érdekel mi van vele.aztán amikor már kialakut köztetek a baráti bizalmi viszony,akkor lehet kezdeményezni a látogatásokat,majd a hosszabb hétvégéket is.hidd el akarni fogja!Elmult 12 éves,tehát jogilag is van "beleszólása",mert már őt is megkérdezik a bíróságon,hogy mit szeretne.anyuka eléggé befolyásolja,de hidd el elöbb utóbb rá fog jönni mindenre,és akkor anyuka szívhatja a fogát...

Én is elváltam,nekem a v.férjem volt akadékoskodó évekig.és szépen lassan elmultak a zaklatások,piszkálódások,mostmár lehet vele beszélni,sőt bizonyos dolgokat"tervezni"is.

Megvolt az "eszköz"a kezembe hogy elenne neveljem a gyerekeket,de nem tettem,mert én hosszú"távra terveztem"nem éri meg az a pár év...mikor már nőnek a gyerekek úgyis kiderül minden.én nem szerettem volna becsapni,átverni őket.minek?hogyha felnőnek szembe köpjenek hogy hazudtam nekik?Így tudják hogy számíthatnak rám,és tiszta a lelki ismeretem!

Ez nem lesz könnyű menet!Sok erőt kitartást kívánok.és drukkolok hogy sikerüljön!!!!

2009. júl. 14. 20:24
 14/14 A kérdező kommentje:
Megpróbálom így. Köszönöm az ötletet.
2009. júl. 14. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!