Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanácsot kérnék láthatással...

Tanácsot kérnék láthatással kapcsolatosan?

Figyelt kérdés

Üdvözlök Mindenkit!

A következőkben kérnék segítséget: Gyermekem 12 éves és édesanyjával él Nyíregyházán. Én, az apa Pécsen. Az út oda-vissza megvan kb. 1000km amit anyagilag és időben is nagyon nehezen tudok kivitelezni egy nap alatt a láthatás miatt. Szerettem volna , ha pár alkalommal Bp-re tettük volna át a találkozót (természetesen ilyenkor az ő útiköltségüket fizettem volna) de így nem akarják a találkozót. Kérdésem elhozhatom magamhoz lányomat (és ha igen hány napra) vagy ehhez kell valami hivatalos bírósági ítélet.

2009. júl. 14. 11:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tudom, hogy szol a pontos birosagi itelet a lathatas ugyeben, de ha az anyuka beleegyezne, akkor biztos elvihetned magaddal. De az altalad leirtakbol itelve nem igazan akar egyuttmukodni, akkor viszont irany a birosag.

Szerintem nagyon szimpatikus otlet, hogy Pesten talalkozzatok, es meg az utikoltseget is fizetted volna. En ugy tudom, hogy ahol ilyen nagy tavolsag van a szulok kozt, akkor inkabb ritkabban, de akkor hosszabb idore viszi el az apa a gyereket a lakhelyere. Tehat ezt nyugodtan kervenyezd.

Egyebkent milyen a kapcsolatod a lanyoddal es a volt felesegeddel? O (a lanyod) akarna, hogy menjen hozzad tobb napra?

2009. júl. 14. 11:07
 2/14 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy a valóságot nem fogom megtudni ,hogy mit akar a lányom. Próbáltam e-mailezni vele de akkor is felügyelet mellett válaszol mindenre. Legutóbb elmentem hozzájuk és úgy láttam rajta, hogy nem zárkózna el de hiába kérdeztem mindig azt mondta, arra a kérdésre ,hogy van kedved eljönni:, hogy nem tudom.( Az édesanyja végig velünk volt a találkozó alatt) Nagyon szerettem volna ezt a Bp-i dolgot. Szép programot állítottam össze. Most mit csináljak menjek bíróságra?
2009. júl. 14. 11:16
 3/14 A kérdező kommentje:
A volt párommal (aki nem volt feleségem) nincs semmilyen kapcsolatom. Időközönként a gyerektartás fokozatos emelésével keres meg.
2009. júl. 14. 11:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A bíróság valamit leírt a láthatásról. Szerintem menj a bíróságra és kérd a láthatás módosítását, akármi is volt az. Ekkora gyereket általánosságban minden második hétvégén elviheted magadhoz, péntek délutántól vasárnap délutánig. Ráadásul most szünet van, ennek a fele szokott járni az apának. És elviheted haza, magadhoz, persze, nem karonülő csecsemő már és te vagy az APJA!

A bíróság a fentieket fogja elvileg megítélni neked (minden második hétvége, nyár és ünnepek fele) és akkor anyuka nem tehet semmit, oda kell adnia a gyereket. Aztán majd szépen összeszoktok, ha ő is látja, hogy nem eszed meg :-)

2009. júl. 14. 11:53
 5/14 anonim ***** válasza:
Mindenképp menj bíroságra,mert a leírtakból az derül ki hogy anyuka igen erősen korlátozza a gyereket,nemigen akar egyezkedni.12 éves kortól már a gyerekeket is megkérdezik,így a lányodnak is lesz már döntő szava,mit akar mit nem.
2009. júl. 14. 11:54
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ilyen távolságból nem volt rendszeres kapcsolattartásom a lányommal és ez az én hibám de egyszerűen nem ment. Lehet, hogy már ő sem szeretné.
2009. júl. 14. 12:20
 7/14 A kérdező kommentje:
de megpróbálom.....
2009. júl. 14. 12:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ő szeretné (hidd el, elvált szülő gyereke vagyok...). Valószínűleg anyuka meg nem szeretné.

Ha tényleg komolyan gondolod és nem egy egy-nyári hóbort lenne, akkor hajrá!!! Ha elkezded és utána nem folytatod, azzal nagyon sokat ártanál a gyerekdnek, azt tudjad! Akkor inkább bele se kezdj.

Ha eddig nem ment, de most szeretnéd tényleg, akkor irány a bírósági papír elolvasása, majd esetleg a bíróság!

2009. júl. 14. 13:02
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm amit írtál. Az iskolaszünetekben szeretném mindig elhozni magamhoz ezentúl. Aztán , ha nagykorában már magától jönne ( akármikor) annak igazán örülnék.
2009. júl. 14. 13:49
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én azt ajánlanám,hogy próbálj először az anyával beszélni.

Egy láthatás alkalmával amikor mész a kislányért üljetek le megbeszélni a dolgait.Azért ez nekem fura,hogy 12 éves és most vannak ilyen problémáitok.Bocs,nem bántani akarlak ezzel,csak szerintem ezt már rég rendeznetek kellett volna egymás közt.Természetesen ha nem lehet az anyukával megbeszélni,hogy normálisan érdemben tarthasd a gyereketekkel a kapcsolatot,és Ő ebben támogasson akkor menj bíróságra.Arra az anyát nem fogják kötelezni,hogy bárhová is vigye a gyereket,neked kell érte menned és haza vinned.És ahogy már előttem leírták minden második hétvége megillet,és a szünetek fele is.Gondolom anyagilag gondoskodsz megfelelően róla.

2009. júl. 14. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!