Mihez kezdjek most? Már nem bírom idegekkel.
Előre is elnézést de hosszú lesz.
A húgom 2 éve végzett az érettségivel, nem vették fel fősulira, gondolta újrapróbálja, fizettem is neki a tanárját mert anyukámmal ketten dolgozunk és 2 fizetésből élünk meg 3 an. Plusz a nagypapámat is támogatjuk egy kicsit anyagilag mert a gyógyszerei nem olcsók. A húgom tavaly szeptemberbe kapott egy lehetőséget hogy elmehet tanulni szakmát amit a munkaügyi központ fizetett volna neki és még állás ajánlatot is kaphatott volna, de ő közölte hogy nem fog pénztárban ülni napi 8 órát. előtte semmit nem csinált csak bulizott és ami volt pénze az örökségünkből azt már el is herdálta. Nem örököltünk sokat, anyám örökölte eredetileg de mi ketten kaptuk meg felezve. Lényegtelen ez igazából, de a húgom továbbra is tartja az igényeit márkás, divatos ruhákat akar, bio ételeket amik mocskosul drágák, és persze elvárja azt is hogy neki legyen egy csicskája aki majd rendet tesz utána. Ez az egész tavaly nyáron kezdődött el akkor volt amikor elment fesztiválozni csak úgy mi mondtuk neki hogy oké ha a zsebpénzét rá áldozza akkor mehet, de mi nem adunk neki egy kanyit sem. Persze a húgom elherdálta azt a pénzt teljesen, utána meg minket húzott le anyagilag, persze mondtuk neki hogy fogja vissza magát, mert ne telik mindenre. Viszonylag jól megélünk de extrákra nem adunk ki mert akkor éheznénk, én meg anyám kínaiba vásárolunk ruhákat olcsóbb kajákat veszünk, és beosztjuk a pénzt. A húgom miatt spórolni sem tudok mert folyton keveri a bajt. Itthon semmit nem csinál nem részletezem a dolgait a TV-jéből már kitéptem a kábelt mert folyton nézte a bugyuta sorozatait. legutóbb megtetszet neki valami nagyon szép party ruha kért tőlem 10 ezret hogy megtudja venni de én nem adtam neki se anyám. Ő megvette mert még volt sunyiba pénze. De most már semmi nem volt neki. Ugye legutóbb leakart volna menni a Balatonsoundra, mert hívták csak az utazást meg az ottani költségeket kellet volna állnunk mondtuk neki felejtsd el mert semmi pénzed nincs, nincs elképzelésed a jövőről bulizol eleget, nem csinálsz semmit stb... stb... De mégis elment azzal a címszóval hogy a barátnőjéhez ment át pár éjszakára hogy ne unatkozzon amikor a szülei nyaralnak. Anyám észrevette hogy hiányzik a szekrényéből közel 40 rongy amint hazajött a húgom kapott egy alapos fejmosást. Anyám idegileg kiborult, rosszul lett, szabit vett ki, ma én is vettem ki szabit mert elvittem dokihoz, gyomor idegei miatt van ő rosszul. A húgom persze nagy ívben tesz rá a dolgokra őt nem érdekli éli a maga kis álomvilágát. Én anyukámmal beszéltem a dolgokról és eldöntöttük hogy akkor a húgomat vágjuk ki itthonról a fenébe, de ma amikor hazaértünk mondta hogy még adjunk neki esélyt. Én már nem bírom tovább, nem fogom végig nézni amikor anyukám egészségére teljesen rámegy ez a viselkedése. Elköltöznék itthonról de nem akarom anyámat itt hagyni a sz@rban egyedül nem élne meg jól plusz a húgom is teher lenne neki. Én reggel 7-től 4 ig dolgozok nem mindig tudok anyukámnak segíteni csak amikor nappal dolgozik akkor eltudok mosogatni meg 1-2 dolgot kezdeni. A barátnőm nem jön át ide még 2 percre sem mert a húgom nagyon megbántotta őt. Én mondtam már a húgomnak hogy kap 3 hetet hogy észhez térjen, ha nem kidobom cuccait z utcára, és csináljon amit akar. Mit tanácsoltok mi legyen? Anyám nem nagyon szeretné ha kivágnám itthonról, akkor meg mi legyen?? Már én is kezdek becsavarodni.
1. megoldás: kivágjátok mint macskát sz*rni, és az első két "hajléktalan-éjszaka, és cél nélküli kódorgás az utcán" - után észbe fog kapni, és könyörögni fog, hogy visszajöhessen.
2. Amit Ti terveztek (széf, pénzelrakás ecetera.ecetera) lósz*rt sem ér....gondolj csak bele: kaja van, fedél van, ruha van, bármikor elmehet....én is sz*rnék így rátok...
3. és ez a legkifinomultabb és hosszabb távon a megoldás: keresni kell neki egy olyan pasit, aki húzza magával...!! Hidd el, a szerelem csodákra képes. Ha valaki lecsúszik, akkor általában az a környezet miatt van..., hányszor halljuk: "olyan társaságba keveredtem".
Most gondolj bele, ha a hugod találkozna egy normális, ambíciózus fiatal egyetemista sráccal...(mondjuk egy mérnökkel, orvossal) és dúlna a szerelem....
A srác húzná magával a hugodat is...
most jelentkezett egyetemre ? mert ha tudjátok kontroll alatt tartani, ZH, vizsga eredményeket, mennyit tanul , előadásokra jár, ellenőrizni akkor tényleg inkább tanuljon ( legyen "3 év vesztés" még, amivel 40-50 évre meghatározza a munkáját,életét )
De ha ezt választjátok ,ahogy olvasom nagy az esélye a alibizésnek az egyetemen, szóval nagyon, nagyon oda kell rá figyelni és szankciókat bevezetni, ha nem halad a vizsgákkal , és semmi kibúvott engedni neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!