Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apámmal nem bírok. Hogyan...

Apámmal nem bírok. Hogyan tudnám kezelni a helyzetet?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok. Normális családi háttér, semmi extrémség. De apám nemhogy kiakaszt... Egyszerűen már nem tudom hogy tolerálni a dolgot.

Eddig folyamatosan azzal zaklatott, hogy nem vesznek fel semmilyen egyetemre, hülye vagyok hozzá, lusta a tanuláshoz, ésatöbbi. Most felvettek (állami költségre méghozzá), de nemhogy végre békén hagyna ezzel, hanem jön azzal, hogy az első évet sem fogom tudni befejezni, hogy miért pont ezt a szakot írtam be, ezzel nem tudok a jövőben mit kezdeni és társaik.

Ezzel még talán meg is tudnék békélni, mert elvégre hát jót akar, talán így akar valahogy stimulálni vagy én nem tudom, ez az ő technikája arra, hogy a csakazértis módon mégiscsak ellentmondjak neki, de meglehetősen jól le tudja törni az önbizalmát az embernek és hát, az önmagába vetett hitét is.

De még EZ se lenne olyan nagy baj. Csakhogy én jellememnél fogva igencsak romantikus lélek vagyok, a szerelem számomra mindennél fontosabb (oké, tudom, kis tizenéves csitri, blabla, de tényleg így van), a jövőm boldogságát nem valami menő, gazdag cégnél 24/7 gürizve képzelem el, hanem egy megértő és szerető férfi oldalán, gyerekekkel körülvéve. Eddig nem volt sok barátom, és közülük is csak egyetlenegyet mertem hazahozni, egyetlenegyszer. De még látatlanban is, sőt, miután hazahoztam és teljesen kifogástalanul viselkedett az akkori párom, még azután is csak szidni tudta, meg hogy csalódott bennem, hogy ilyet választok, ésatöbbi.

Aztán a mostani barátommal, akivel még nem vagyunk együtt régóta, meg főleg nincs kibékülve. Nemrégiben jelentkezett fel apám a Facebookra, és ott látja a képeket meg a kiírásokat meg ilyesmiket, és EZEK ALAPJÁN akarja megítélni az embert. Azt mondja, hogy a mostani barátom az főképp nem üti meg a mércét, és hogy most még jobban csalódott bennem, hogy ez egyre rosszabb és rosszabb lessz...

Nem tudom, komolyan nem tudom, hogyan tudnám kezelni ezt az egészet, hogyan tudnék kinőni a kislány szerepből, hogy végre ne egy ijedt 5évesnek érezzem magam apám előtt... És hogy ő se olyannak kezeljen. De akármit bizonyítottam neki akárhányszor, egyszerűen sose volt elég jó és sose tudtam mit kezdeni vele.

Tippek, tanácsok, hogy mit csinálhatnék? Sajnos, a férjhez menéssel még várnom kell, és elköltözni meg csak az egyetemi időre tudnék, azt is rokonhoz (apám felőli rokon).

Előre is köszönöm, és bocsánat a hosszú leírásért.

2012. júl. 17. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Biztos én vagyok az értetlen és bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de mégis mi az, hogy most vettek fel egyetemre? Tudtommal még van pár nap addig, amíg kiderül kit hova vettek fel.
2012. júl. 17. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:
még csak most fognak jönni a ponthatárok
2012. júl. 17. 21:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt akarja,hogy bizonyíts.
2012. júl. 17. 21:07
 4/7 Everya válasza:
Ezt neki is megmondtad már?:) Mert néha az segit, bár van , hogy nem... Én is igy állok most apámmal, szóval határozottan átérzem a helyzeted. Anyukádhoz is fordulhatnál segitségül, de én azt mondom, hogy mondd meg neki, hogy neked ez az életed, nagykorú vagy és már nem ő dönti el, mi a jó neked, mutasd meg, hogy te igy is tudsz élni. :)
2012. júl. 17. 21:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Külföldi vagyok. Itt már megvolt a beíratkozás is. Bár Magyarországra is jelentkeztem, onnan még várom az eredményeket. De ez amúgy is mellékes, ez a rész már bizonyítva van, hogy nem maradok diploma nélkül, mert a felvételit (itt még írni kellett) elég jól írtam meg annyira, hogy állami költségre vegyenek fel. Ahhoz magasabb a ponthatár. Szóval, bizonyítás rész már van.

Engem az zavar legjobban, hogy a szerelmi életembe akar mindenáron beleszólni, és látatlanul is fikázza a választottaimat. Egy szülőnek nem annak kéne lennie az elsődleges szempontnak, hogy kicsi lánya párja rendes legyen a kicsi lányához, szeressék egymást, és boldogak legyenek együtt???

2012. júl. 17. 21:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves 4.! Mondtam már neki, a nagykorúsággal kapcsolatban meg... :D Amikor kijelentettem, néhány pofon volt a válasz, és bezavart a szobámba, azzal, hogy nekem nincs jogom ilyen hangon beszélni vele, és jött az "amíg az ő kenyerét eszem..." kezdetű mondóka. Nem lehet vele beszélni. Vagy végighallgatom ÉS hallgatok rá, vagy végighallgatom ÉS hallgatok rá. Esetleg végighallgatom ÉS hallgatok rá. Itt nincs más opció.
2012. júl. 17. 21:17
 7/7 Everya válasza:
Tipikus... Az enyémmel sem lehet beszélni. A "nem figyelek rád, úgyhogy felesleges fáradoznod" módszert próbáltad már? hátha megunja egy idő után. Esetleg a túlságosan kedves kislány szerepét? (van akit idegesit)Ezután már csak a költözés marad, de mint már mondtad, még nem ideális...
2012. júl. 17. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!