Németországban élek kb. félmilliót keresek, de nagyon rosszul érzem magam, ti hazajönnétek?
Több ismerősömre rájött a hoppáré, hogy márpedig Magyarország über alles, nagy magyar lett belőlük, hazajöttek, hogy külföld szar, itthon a jó, mert blablabla. Aztán most meg siránkoznak, 130-140 ezerből csak kaját vesznek, meg tankolnak, hogy el tudjanak járni munkába, kifizetik a kis számláikat és nem marad semmi. Se ruhára, se szórakozásra, semmire. Meg hát csak egy tizes kellene fizetésig, tudsz adni? Meg milyen parasztok itt az utakon az emberek. Meg ügyet intézni hetekig tart és tiszta hülye az ügyintéző, az autó átiratása kint öt perc volt a helyi postán 25 euróért...
Nem mondja ki egyik sem, de biztos, hogy megbánták a dolgot, pedig nagyon nagy legény volt az összes, hogy neki nem fontos a pénz jól fogja itthon érezni magát 120 ezerrel is. Hát ja. De nem csak a pénz a kevés, ha egyszer nyugatról visszajössz más is kiüti a szemed, hogy mi a szar még itt.
Én annak a híve vagyok, hogy azért dolgozunk, hogy boldog életünk legyen. ha nem érzed kint jól magad, akkor hiába a pénz, nem leszel boldog.
DE!
Ha hazajössz, hiába vannak itt a barátok, ha nincs mit enni.
Szerintem még adj egy esélyt Németországnak. Barátkozz, ismerkedj, pincérként nincs nehéz dolgod szerintem. Vagy akár munka előtt-után. Ott is csak emberek élnek, biztos találnál néhányat, akivel kijössz. De ha nagyon haza akarsz jönni, akkor ezzel párhuzamosan keress itthon munkát, esetleg olcsó albérletet (nem tudom, van-e lakásod). Ha már BIZTOS a dolog, akkor gyere haza. Én legalábbis ezt csinálnám, de nem vagyunk egyformák, ez a te életed.
De mit győzkdödsz minket? Kérdeztél, válaszoltunk.
Ha haza akarsz jönni, tedd. Senki nem fog meggátolni.
Nem értem, minek kötöd az ebet a karóhoz, hogy de az ismerőseid milyen jól keresnek itthon, meg milyen rossz neked ott. Akkor meg mi a kérdés? Gyere haza, és kész.
Sosem értem, hogy egyesek miért a GYIK-es fórumon győzködik a válaszolókat, és terelgetik valamilyen irányba a válaszokat. És, ha sikerül, akkor mi van? Mármint meggyőzni minket.
Akkor már szívesebben jössz haza, mint ha itt azt írják, hogy nem jönnének a helyedben?
Nem.
1. Itthon nem fogsz állást találni.
2. Az itthon maradat barátaid, már régen nem a barátaid.
Max csak addig, amíg nem nem kapják meg amit akarnak.
Ha már sikerült külföldön megvetned a lábad, akkor ne gyere haza. Max próbálkozz másik városban országban.
Mit nem adnék azért, hogy ne itthon kelljen szenvednem.
Itthon én munkanélküli vagyok, külföldön lenne kereslet a szakmámban, de én meg nem beszélem az adott ország nyelvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!