Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Mit szólnátok, ha a...

Szülők! Mit szólnátok, ha a 18 éves lányotok egy ilyen tetkóval jönne haza?

Figyelt kérdés

[link]

Baloldali a képen, ugyan ott, ugyan akkora.

5 hónapja, a 18. szülinapomra akartam tetkót, de anyám miatt nem jött össze. Vallásos, és nem engedi. Azóta én is felfogtam, hogy 'bűn', elmagyarázta egy lelkész, felfogtam, de mégsem tudtam teljesen azonosulni vele. Szerintem pici, takarható helyen van, nem szembetűnő, nem múlna ezen a munkahelyem.

2012. júl. 15. 23:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Oh, hát ez esetben azt is megmondtam volna az okos lelkészbácsinak, hogy Isten nem birtokol, azt az ember csinálja, tehát úgymond nincs tulajdona.

Ilyenekért (is) kerülöm messziről a vallást.

2012. júl. 16. 00:01
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban Isten teremtett minket, akkor elfogad mindannyiunkat, olyannak amilyenek. Még a gyilkosokat, bántalmazókat is. Bőrszíntől, vallástól, hovatartozástól függetlenül.

Amit neked mondtak, azok nem a te istened szavai, hanem egy önkéntes "szóvivőé".

Én nem hiszek istenben, de ha van, akkor mindenkit ugyanúgy szeret. Ha nem, azért mert meleg, ateista, tetovált, vagy éppen önző akkor már nem is isten, és nincs miért felnézni rá, hinni benne.

2012. júl. 16. 00:01
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszene, jót mosolyognék.

A divatos aggályra meg annyit, hogy amelyik munkáltatót ez zavarja, na oda nem szabad elmenni dolgozni, mert ott rabszolgának nézik az embert, azt hiszik, hogy a munkavállaló lelkét is megvették a tetves pénzükért, nem csak x órányi munkáját.

Ismertem abszolút komoly nyugati céget, ahol a "szürke eminenciás" vezérigazgató asszisztensének olyan nonfiguratív tetkó volt a csuklóján, hogy ihaj...

2012. júl. 16. 00:02
 14/27 A kérdező kommentje:
Másik: megismerkedtem egy sráccal, ő is hívő, az Amerikai Egyesült Államokból költözött Peste. Vele is beszéltem erről, és egyáltalán, egy szóval sem mondta, hogy bűn... Bár ott nyitottabbak az emberek, és a vallást is 'máshogy' fogják fel.
2012. júl. 16. 00:04
 15/27 anonim ***** válasza:
#13: Hófehér ing felhajtott ujja alól kilátszó tetkó... Legjobb! ;) (bocs, ez nem ide tartozott)
2012. júl. 16. 00:05
 16/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, korántsem egyértelmű a keresztény vallások és a tetoválás viszonya. Olvasd el pl ezt:

[link]

2012. júl. 16. 00:06
 17/27 A kérdező kommentje:
Átfutottam, a linket... Az amerikai ismerősöm is hasonlót mondott 'Viszont mivel az az Ószövetségben van az már nem érvényes mivel Krisztus áldozata a kereszten letörölte a régi törvényt :)'
2012. júl. 16. 00:11
 18/27 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ez a lényeg... n.b. Krisztus azt mondta, hogy nem megszüntetni jöt a Törvényt hanem beteljesíteni:)

Sokkal inkább az, hogy az Ótestamentum a tetoválást csak mint a pogány vallási kultusz részét, azzal összefüggésben tiltotta. amost, a mai tetoválásoknak általában nincs vallási-ideológiai töltette, tehát a bibliai tilalom nem is értelmezhető rájuk...

Ugye, ez analog a "ne csinálj magadnak faragott képet" = ne imádj bálványt c. tilalommal. Ez sem a mai fafaragókra vagy kőfaragókra (szobrászokra) vonatkozik, hanem csak a bálványimádókra.

2012. júl. 16. 00:15
 19/27 anonim válasza:

picit offolás, de Leviták könyve 19:28

Ye shall not make any cuttings in your flesh for the dead, nor print any marks upon you: I am the LORD.

azért írom angolul, mert magyar fordítást amit találtam neten, sztem nem túlságosan jó

fordítása: ne vágd fel magadat a halottakért, vagy fess jeleket (tetkót) magadra, én vagyok az úr

2012. júl. 16. 00:15
 20/27 A kérdező kommentje:

Igen, ismerem :)

„Ne vagdaljátok be testeteket halottért, és ne végezzetek magatokon tetoválást. Én vagyok az ÚR!”

2012. júl. 16. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!