Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a barátnőmért?...

Mit tehetnék a barátnőmért? Az anyukája kikészíti

Figyelt kérdés

Mindenbe beleszól, folyton irányítani akarja. Érettségi után nem hagyta, hogy arra az egyetemre menjen, ahova szeretne. Most 2 év után újrafelvételizett, de az anyja mindenben hátráltatta, hogy ne sikerülhessen.

Mindenkire rá akarja kényszeríteni az akaratát, főleg a barátnőmre. Amikor valami nem úgy történik, ahogy ő akarja, akkor hisztizik, dühöng, őrjöng, bántja is a barátnőmet. Fenyegeti, hogy lejáratja az apja előtt, a rokonok előtt, nyilvánosan megalázza. Állandóan zsarolja vagy terrorizálja, ezzel ér célt mindig a barátnőmnél.

Olyan mintha csak arra használná fel a barátnőmet, hogy kiélje magát rajta, vagy babázzon. Ő mondja meg, hogy a barátnőm kivel találkozhat, hova mehet, mit csináljon. Ha valami nem tetszik neki, akkor gyakran rosszul van, fáj a feje, nyomja az ágyat, ilyesmik. Szinte lehetetlen vele normálisan beszélni.

Barátnőm eddig akárhogy akart kimászni a helyzetből, nem sikerült. Próbált felvételizni egy másik egyetemre. Azért is nagy háborúk voltak, hogy egyáltalán jelentkezhessen. A drága anyuka kinézett a barátnőmnek egy fiút és mindenképpen össze akarta boronálni őket. Csak azért engedte, hogy jelentkezzen végül, mert a srác is pestre jelentkezett. De azután se hagyta nyugodtan tanulni. Kb 1 teljes év telt el így, hogy rendszeresen balhézni és háborúzni kellett a felvételi jelentkezésért. Ezalatt volt minden, zsarolás, fenyegetőzés, bántalmazás, csapkodás, dühöngés, őrjöngés. Volt, hogy önkívületi állapotban tombolt.

4-en élnek egy családban. A barátnőm apukája nem igazán tud mindenről. A barátnőm nem akarja neki elmondani, az anyja meg folyton azzal fenyegeti a barátnőmet, hogy beárulja az apjánál és olyanokat is elmond neki, amik meg sem történtek.

Féltem a barátnőmet, mert nagyon rossz helyzetben van, nem tudom hogy mászhatna ki ebből. Bármivel próbálkozik, az anyja keresztbe tesz neki és mindig eléri a célját valami megfélemlítéssel vagy ilyesmivel.

Tudnátok segíteni?

2012. júl. 15. 16:10
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem fog Budapesten tanulni, mert nem vették fel. Az anyja mindent megtett, hogy ne sikerüljön a felvételi és most azzal jön, hogy arra sem volt képes a barátnőm, hogy bejusson, pedig ő engedte. Naponta csinálta a cirkuszt meg a harakirit, fenyegetőzött öngyilkossággal meg mindennel, hogyha elmegy a barátnőm, mi lesz. Végül a végén hagyta már. De sokáig volt terrorizálás meg hiszti a sorrendmódosítással
2012. júl. 15. 16:34
 12/18 anonim ***** válasza:

A kilencedik válaszoló vagyok. Bocsi, még gépeltem amikor írtál további infókat.

Talán a megoldás továbbra is egy kollégium lenne. Olcsóbb, mint az albérlet.

Ha az édesapja pedig nagyjából tud a problémákról, akkor a lánynak el kellene hívnia fagyizni, vagy vásárolni, vagy bárhova ahol kettesben lehetnek. És ott el kellene mondania, hogy igazuk van az albérlet kérdésben. Megterhelő lenne az a családi kasszának. Ezért ésszerűbb volna egy kollégium. Jóval kedvezőbb árak. Otthon is kell ennie, de nagylány már, annyiszor főzött már. És a kollégium nem lenne olyan megterhelő. Hiszen ez már egyetem. A napi vonatozás/buszozás kiszívná a maradék energiáját is. Arról nem is beszélve, hogy egyetemen a professzor óráiról nem lehet késni, mert havazott és a helyközi közlekedés akadozott. Illetve, már egyetemi órarendje lesz. Lesznek késő este is órái. Illetve nagy lukak az órarendjében. Olyankor mit csinál? Rendesen nem tud tanulni...könyvtárba pedig nem mehet mindig.

Szóval szerintem rá kellene beszélnie az édesapját a kollégiumra. Észérvekkel, szépen, kettesben.

2012. júl. 15. 16:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Kilencedik vagyok: Akkor én teljesen félre értettem... Én azt hittem barátnőd már érettségizett, 2 évig otthon volt (gondolom OKJ-s képzés), és most újrafelvételizett...Ami valószínűleg nem fog sikerülni, mert kevés a pontja a várható ponthatárhoz képest? Remélem azért felveszik, Július 24.-én minden kiderül. ;)

Szerintem akkor meg költözzön el otthonról. Ha jól értettem Budapesthez közel lakik... Van szakmája? Ha igen, akkor keressen annak megfelelően munkát! Ha nincs, akkor jelentkezzen egy OKJ-s képzésre, és mellette végezzen diákmunkát és amit csak tud.

Te hol laksz? Mióta vagytok együtt?

Mert esetleg összeköltözhetnétek, erre még nem gondoltál. Ezzel tudnád leginkább segíteni a barátnődet. Nem azt mondom, hogy ingyen költözzön hozzád. Vagy te tartsd el! Ő is fizessen. De, ez szerintem a legjobb megoldás egy ilyen helyzetben.

Vagy, ha ez az összeköltözés nem megy. Akkor béreljen a barátnőd szobát Budapesten. Olcsóbb, mint egy egész lakás.

Vagy, ha erre sem szeretne "pénzt kidobni". Vállaljon munkát Budapesten/ tanuljon Budapesten, és korán menjen-későn érjen haza. Így az édesapjával kb. egy időben indulhat, és akkor érkezik haza, mikor már otthon van az édesapja. Így elkerülhetik a csatákat.

Téged szerintem pedig hamarosan be kellene mutatnia. Nem tudom mióta vagytok együtt...nehogy további udvarlókat keressen az anyuka.

Esetleg először találkozhatnál az édesapjával, egy fiús alkalom keretében.

Tényleg remélem minden rendbe jön!

2012. júl. 15. 16:44
 14/18 A kérdező kommentje:

A kollegiumra meg azt mondta a barátnőm, hogy úgyse vennék fel oda, mert az apukája vállalkozó. Ezt én se értem. Most ha nincs pénz akkor felveszik koliba, ha van pénz akkor ki tudják fizetni az albit. Mi anyagilag rosszabb helyzetben állunk mint ők, mégis több mindent megengednek nekem a szüleim és jobban mellettem állnak.

A barátnőm próbált beszélni az anyukájának rólam, de engem utál. Mindent utál bennem, az összes tulajdonságomat, mindenbe belekötött eddig. Engem továbbra is utálni fog szerintem, ez nem zavar. Most kicsit ilyen titkolózos állapot van. Amikor beszélt neki rólam, akkor valami orbitális nagy botrányok történtek. A drága mama kifejezte nemtetszését és ellenszenvét irántam, ami megint a barátnőm elleni terrorban nyilvánult meg és elkezdte otthon dolgoztatni, házimunkában. Ha nyilvánosságra hoznánk a dolgokat, akkor mindent megtenne a világlegjobbanyósa, hogy ne tudjunk beszélni, találkozni. Elszedné a pénzét, nem lenne net, telefonon se beszélhetnénk.

Én is az apjával való beszélgetést tartom a legjobbnak, de az anyja ebből is úgy tud kivágódni majd, hogy a barátnőm járjon rosszul sztem. Bár ebben nem vagyok biztos. Ezért mondtam hogy kéne néhány felvétel a megfélemlítésekről, de arra meg nem hajlandó. Az apjával sem hajlandó beszélni. Mindig talált valami kifogást, hogy miért ne kérjen segítséget az apjától. Az is igaz, hogy nem olyan lelkizős a kapcsolatuk, de az apja télleg normális ember lehet, nekem is úgy szimpatikusnak tűnik, csak lenne egy kicsit tökösebb már végre, amikor a lányáról van szó.

Én bp közelében lakom a szüleimmel és innen járok be bpre egyetemre. Távol lakunk egymástól és most is ilyen hetente tudunk kb találkozni. Ha a suli elkezdődne akkor meg ritkábban találkozhatnánk :(

Csak nemrég kezdtünk el járni, de már vagy másfél éve ismerjük egymást, igaz csak netről, de jóban voltunk.

Most, hogy kezdtem "képbe kerülni" és otthon is emlegetett néhányszor, a drágamama nagyon kiborult és tajtékzik a dühtől meg a haragtól. Bármit megtenne sztem, hogy eltávolítson. Még mindig azt a régi srácot akarja. Télleg kinézte, hogy ő lesz majd a barátnőm férje, meg mindent eltervezett vele.

Engem nem érdekel, hogy mit gondol rólam a barátnőm anyukája, nem érdekel, hogy utál meg az se hogy miket mond. Egyedül az zavar, hogy folyton gyilkolja a barátnőmet és nem hagyja, hogy érvényesüljön, hogy kibontakoztassa magát és végre elkezdhessen tanulni. Olyan, mintha tönkretenné az életét :S

2012. júl. 15. 16:47
 15/18 A kérdező kommentje:
A barátnőm anyukájának én vagyok kb a legrosszabb választás. Már azzal jött a barátnőmre, hogy menjen el pasizni meg ismerkedni, szedjen össze valakit, engem meg tiltson meg töröljön
2012. júl. 15. 16:49
 16/18 anonim ***** válasza:
Az nen megoldhato h hozzatok koltozzon? Suli mellett tudna melot vallalni neha igy beszallhatna a koltsegekbe. Szerintem igy a te szuleid sem elleneznek ha elmondanad nekik mi a helyzet...
2012. júl. 15. 21:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Vannak olyan gyerekek, akiknek pl. alkoholista az apja, fillér sem jut semmire. Ők is kénytelenek az adott helyzethez igazodni. Sajnos itt nem látok más megoldást, a lány menjen el dolgozni, hogy el tudja tartani magát. Mikor megvan az albérlet álljon oda az apja elé, öntse a képébe mi az amit ezer éve nem vett észre, aztán költözés. Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség a továbbtanulásra, de munka mellett már ő osztja be az idejét. Lehet, hogy csak egy évet kellene kihagynia, aztán az apja segítené a tanulásban. Ha nem, akkor sem tud sokat tenni.

Nekem viszont fura, hogy miért titkolózik ennyire az apja előtt ha minden igaz amit neked mesél.

2012. júl. 17. 13:58
 18/18 anonim válasza:
A barátnőd elköltözhetne elhiszem hogy kicsit fél de ha az apjával beszélne az lenne a legjobb hogy egyszer elmenne vele dolgozni. Sajnálom szegényt. :( Jó ötlet ha felvennétek hogy mit mond az anyja. Hány éves a barátnőd? Nem költözhetne hozzátok az lenne mégjó. vagy ha te megkérdeznéd a saját szüleidet hogy mit gondolnak erről.
2012. júl. 24. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!