Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jobb lenne, ha elválnánk?

Jobb lenne, ha elválnánk?

Figyelt kérdés
Van egy egy éves fiunk. Az én szüleimnél lakunk, sajnos sajátra nem telik. Van az előző házasságából egy 19 éves lánya, aki még középiskolás, mert folyton bukdácsol, nagyon link, nemtörődöm lány, sajnos! És van egy anyja, aki egyedül él. Ja és vagyuk még mi is a fiunkkal. Az utóbbi hónapokban nekünk mindössze 10ezer Ft-ot adott haza, hgoy ebből vegyem meg a gyereknek, ami kell. Mikor elkezdtem mondani neki, hogy ez bizony nagyon nem elég semmire......veszekedés lett belőle......a vége az lett, hogy azt mondta, hogy ő nem tesz különbséget az anyja, a lánya és mi közöttünk. Hozzáteszem, hogy mindkettőjüknek minden hónapban küld 30-35 ezer Ft-ot fejenként! Én meg osszam be a tizet. :-( Anyukámék segítenek nekem és a fiamnak, de nem támaszkodhatom rájuk, nagyon kellemetlen ez nekem. Nagyon azon vagyok, hogy költözzön inkább el! Mert így, hogy kiderült, nem vagyunk neki fontosak, kár is együtt maradni. Persze ez csak egy pár mondatos probléma, amit leírtam, ettől azért jóval több dolog van, de ide hosszú volna leírni. Csak tanácstalan vagyok, mit tegyek, vagy hogy csináljam?
2012. júl. 15. 12:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Havi 10 ezer szerinte mire elég? Szóval van a párod lánya, az édesanyja és ti? Nekik ad havi 30-35 ezret, nektek meg egy tízest, úgy hogy a szüleid nyakán laktok? Mire gondol, miből lesz kaja, meg rezsi, meg ruha...stb... Borzasztó link, nem törődöm a párod, valószínűleg nem is vagytok neki fontosak. Mennyit keres különben? Én elzavarnám a helyedben!
2012. júl. 15. 12:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, akkor költözzön hozzájuk, ha nem tud különbséget tenni. Mossanak, főzzenek, vasaljanak rá ők, és szeretkezzenek vele ők. Mondjuk az érthető, hogy az előző házasságából származó lányt nem hagyja pénz nélkül, no de az anyukáját? Nincs nyugdíja, vagy fizetése a kedves mamának?
2012. júl. 15. 12:20
 3/12 anonim ***** válasza:
45%
Kivel laktok? Ki küld pénzt? A férjed, vagy az élettársadé a gyerek? És melyikkel laksz együtt? Vagy mi van?
2012. júl. 15. 12:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szóval 60e ft küld nekik???Ha azt irod fejenként 30-35e ft.

Nektek meg 10e-t??Úgy elküldeném akkor az exhez,mint a huzat.Szerintem így nincs értelme a kapcsolatnak...

de ez csak az én véleményem.

2012. júl. 15. 13:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem beszélj vele és ha nem érti hogy 3 ember kajája rezsije ,ruhája nem jön ki egy tizesből akkor menjen ahová akar.Attól hogy anyukádéknál laktok nem nekik kell eltartani az egész családot.
2012. júl. 15. 13:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellett volna olyan hamar gyereket vállalni...
2012. júl. 15. 13:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem ertem, hogy ezt hogyan gondolja... Azt sem ertem, hogy az exnot miert tamogatja anyagilag. Ok, a lanyat kell, foglalkozzon vele, nagyon helyes, de a volt feleseg ellen mit kovetett el, hogy meg mindig penzt ad neki?

Nincs esetleg kozosen felvett es elkoltott hiteluk, amibe neki is be kell szallnia, esetleg csak te nem tudsz rola? Mert akkor logikus lenne, hogy fizet.

De az a tiz ezer nektek semmire sem eleg. A szuleid fele nyugodtan beszallhattok ugye a rezsibe, etelbe, plusz ott vannak a gyerek koltsegei is. Erre szerinte eleg tiz ezer hozzajarulas a reszerol? Es ha kulon lennetek, akkor is neked egyedul kellene eltartanod harmotokat?

Ha egyebkent rendben van a kapcsolat, akkor tisztazzatok ezt, terjen eszhez, csak emiatt nem kell egybol valni.

De ha amugy sem mukodik a dolog, vagy nem akarsz vele elni, akkor ez nyilvan nem a parod mellett szol. Akkor inkabb te legyel az exno, akinek havi hatvan-hetven ezret kifizet...

2012. júl. 15. 14:06
 8/12 A kérdező kommentje:

Az utolsó csepp kb az a kijelentése, hogy nem tesz különbséget közöttünk..... Az hogy a lányát támogatja, teljesen rendben van, nade hogy az anyósomat is, azzal aztán tele van a hócipóm! Az unokáját egyetlen egyszer látta eddig. Ez sem rajtam múlik, mert én mondtam neki, hogy bármikor jöhet, csak legalább egy telefont eresszen meg előtte egy nappal, hogy én is úgy készüljek és itthon legyek.

Szóval az én gyedemből meg a 10ezerből kell megéljünk. Szüleim nem akarnak elfogadni tőlem egy forintot sem, de én ezt meg nem tűrhetem, úgyhogy a gyedem több mint a felét mindig átutalom anyukám számlájára, csak annyit hagyok rajta, hogy ha kell esetleg gyógyszerre ilyesmire, akkor se jöjjek zavarba.

A szakítás gondolata már régóta érlelődik bennem, de nehéz dolog. Azt hiszem megkönnyebbülnék.... :-(

2012. júl. 15. 14:29
 9/12 A kérdező kommentje:
Az egyik válaszolónak: Nem vállaltuk túl korán a gyereket. Nagyon szerettük volna mindketten. Nyilván nem írtam most le mindent, ami odáig vezetett, hogy részemről nagyon vége szagú a dolog.
2012. júl. 15. 14:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Bocsi, rosszul ertelmeztem, amit irtal. En azt hittem, hogy a lanyanak es a lanya anyjanak (az exnek) is ad fejenkent 30-35 ezer forintokat. Most mar vagom: a sajat anyjat tamogatja.

Hat, ez szep dolog, de csak akkor, ha a sajat csaladjat es sajat magat el tudja latni. Ha afelett meg tudja tamogatni az anyjat, akkor az szuper. De nalatok nem igy van.

2012. júl. 15. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!