Milyen meghatározás a családi állapotra az, hogy "bonyolult ügy"?
Ugyan már!
Szerintem el sem vette, lagzi sem volt!
A fehér ruhás "esküvői" képek készülhettek úgy is, hogy csak beöltözött, jelmez-kölcsönzőből kivett ruhába.
Egyéjszakás kaland emléke a gyermek, a papa azt sem tudja, hogy apuka lett, lehet hogy már több ezer km-re van tőle, stb. stb.
Nyilván tisztázatlan volt a kapcsolat mibenléte még az esküvő előtt.
Előfordul, hogy még nem egyértelmű, párkapcsolat lesz-e a dologból, vagy sem. Aztán ugye ha jön a baba, akkor minden a feje tetejére áll. Pánik, kapkodás.
Hogy a férj miért nem bukkan fel a képeken, annak is lehet több oka, bár elég fura. Ha mondjuk felsővezető, politikus vagy egyéb ismert ember, akkor nyilvánvaló, ne legyenek tele a szennylapok másnap vele. Ha csak szimplán nem vállalja a nőt, akkor bizony elég kínos a dolog. Az is lehet, hogy az egész Facebook annyira távol áll tőle...
A babás dolog: az indok lehet ugyanez. (A szoptatás közbeni képeket mondjuk anyuka is kihagyhatta volna, ha eddig nem mutogatta a csöcseit nyilvánosan, attól, hogy gyereket szült, még nem kéne.) A párok megegyezhetnek arról, hogy a gyerek kinek a családnevét kapja. Ha pl. a nő neve nem maradna fent másként, és nekik ez fontos, a férjnek meg van 3 bátyja, akiknél már van 8 fiúgyerek, akkor nyilván logikus ez is.
Mindezekkel együtt persze elég valószínű, hogy igazad van, és a nő így ment bele a dolgokba. Kérded, miért...? Hát erre aztán rengeteg ok lehet. Anyagiak, neveltetés, vallás, reménykedés, hogy egyszer mégiscsak igazi család lesznek stb.
Összességében viszont sokat kitalálni nem lehet ennyiből.
Arról, hogy zabigyereknek hívod a babát, arról meg az a véleményem, hogy gáz.
Látom, sok problémád van Neked is :)
Amúgy igazad van, de én ilyesmivel nem szoktam foglalkozni, örvendek, hogy az én párkapcsolatom nem ilyen és kész...
12:01 - tévedsz. Izraelben is éltem és ott is az apa nevét kapják.
Az anya nevét azért és annyiszor kapják, ahányszor és amiért a magyarok/keresztények esetében. Ha külön kérik, akár a ritka anyai név miatt, akár azért, mert becsúszik a gyerek és nem veszi az apa a nevére, akkor azért.
De ez kicsi százalék náluk is.
Amire te gondolsz, az a vallási származás anyai ágon történő visszavezetése. De nem a név alapján történik, hanem csak akkor számít valaki vallási szempontból zsidónak, ha az anyja is az. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!