Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kikészít a lányom! Nem bírom...

Kikészít a lányom! Nem bírom tovább. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az anyja 2 hétig nem lesz itthon és még csak az 5. napnál járunk. Amikor itthon van a feleségem akkor minden teljesen más. Próbálok türelmes lenni de nem lehet lefárasztani sehogy, ha nem alszik akkor megállás nélkül beszél hozzám egész nap és már idegesít. Hiába kérem meg, hogy játsszon egy kicsit egyedül pár percen belül megint mellettem van és beszél az 5 éves kislányos dolgokról, ha pedig észreveszi hogy nem figyelek rá akkor megsértődik vagy elkezd sikítani. Direkt elviszem a játszótérre, barátnőihez, állatkertbe, játszok vele és mégis ilyen. Nem fárad el. Sose volt ilyen, amikor az anyja itthon van nem beszél velem ilyenekről és másabb. Olyan lapokat firkál össze amiket nem lenne szabad, eltünteti a dolgaimat (ezeket régebben is csinálta de leszokott róla). Valamelyik este áthívtam 3 haveromat és meccset néztünk és a lányom olyan volt mint egy kisebb házisárkány pedig nem voltunk hangosak. Aranyos, meg szeretem tényleg de nekem ez már sok. Nem bírom egész nap a vékony hangját hallgatni és az olyan dolgokat amiket ő mond. Anyámék jövőhét szerdáig nincsenek, a feleségem szülei meg messze laknak. Mit csináljak?

32/F

2012. júl. 14. 20:13
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
12%
Nem tudom ő hogy van, de egy ismerős kiscsaj is ilyen volt, olyankor elkezdtek játszani vele, megcsikizték, és lefáradt. Vagy ha csikis vagy, akkor hagyd hogy megcsikizzen visszacsikized. Erre gondoltam mint játék, ez jobban lefárassza, mint ha sétálsz vele. Unokatesóm is egyszer nálunk aludt, mert az anyjáék osztálytalálkozón voltak, és nem akartak egy 5 éves gyereket vinni, és másnap csodálkoznak, hogy reggel 8-kor még alszik, és nem éjfélkor aludt el. Aztán kiderült, hogy ők is csak sétáltatták, mint más a kutyát, de amúgy nem nagyon foglalkoztak vele, mi meg egész nap szórakoztunk, röhögtünk. Minket apa kicsikorunkba sokszor csikizett, uncsimat is megcsikiztük, de ő rájött hogy kegyetlenül csikis a talpam, és ráfogta magát a bokámra, és csikizett. 10 perc múlva ki is dőlt, bár én is, mert alig bírtam a lábamon állni, úgy megcsikizett. Szóval próbálj vele testi kontaktust, ne csak annyit, hogy állatkert meg séta.
2012. júl. 15. 16:20
 22/31 anonim ***** válasza:
13%
Egy jól irányzott atyai pofon megoldja ezeket a problémákat.
2012. júl. 16. 16:57
 23/31 anonim ***** válasza:
18%

Persze, egy kislánynak, aki kommunikálna az apjával, de nem találja meg a közös hangot, ezért beszél a képzeletbeli barátairól, meg a babákról. Inkább neked kéne egy akkora tasli, hogy leszáll a fejed, vagy helyrebillen az agyad. Aztán majd csodálkozzon az apja, hogy miért néz rá úgy a gyerek, mint véres rongyra, meg miért nem szól hozzá?

Kérdező!

Amikor eltünteti a dolgaidat, mondd meg neki, hogy ha nem adja vissza, amíg az anyja nincs, sehova nem mehet, és nem tv-zhet, számítógépezhet.De ha visszaadja akkor ne büntesd! Ha meg összefirkál valamit, üss a kezére, de csak éreztesd, hogy nem szabad.

2012. júl. 16. 17:07
 24/31 ava87 ***** válasza:
58%

Te vagy az apja, illene meghallgatnod azt, amit a saját gyereked mondani szeretne azért. Azt nem várhatod, hogy úgy lehessen vele beszélgetni, mint egy felnőttel.

De amúgy meg mutass neki olyan dolgokat, amik szerinted is érdekesek, akkor gondolom arról is lehet majd vele beszélgetni. Nem tudom, mi érdekel, de tanítsd meg szerelgetni, focizz vele, vagy akármi, attól még, hogy kislány, ilyeneket is nyugodtan lehet vele csinálni. Nem azt mondom, hogy a nap minden percében szórakoztatni kell, mert egy ötéves tud egyedül is játszani, de kell vele foglalkozni.

2012. júl. 16. 17:54
 25/31 anonim ***** válasza:
Akkor jó a gyerek ha eleven.Ha 5 éves milyen dolgai legyenek?Csak ötévesnek megfelelően tud beszélgetni.Néhány napot ki lehet bírni,egyébként normális esetben örül egy szülő ha pár napot együtt lehet a gyerekével,nem is értem miért nyafogsz miatta.
2012. júl. 18. 00:24
 26/31 anonim ***** válasza:

"Nem fárad el. Sose volt ilyen, amikor az anyja itthon van nem beszél velem ilyenekről és másabb"

Mert akkor az anyjával intézi ezt el.

Egy gyerek ilyen!

Kedves Apuka, jó reggelt, ilyen egy gyerek! Ennyi figyelmet, energiát igényel!

2012. júl. 29. 21:23
 27/31 anonim ***** válasza:
Persze nyugodtan menjetek máshova is látogatóba, vidd el állatkertbe, kérj neki kölcsön kisállatot, stb. Akkor a figyelme egy része oda irányul. De hát hiányzik az anyukája neki! 5 évesen 1 napra való anyahiány is nagy érzelmi űrt csinál. Meg kell vigasztalni őt.
2012. júl. 29. 21:28
 28/31 anonim ***** válasza:
Az en baby sitterem a 11 evvel idösebb szomszed lany volt. Nezz szet a környeken, szoktak szeretni a kislanyokkal valo homokozast, virag szedest, rajzolast. Addig neked is lesz nehany szabad orad.
2012. aug. 1. 14:41
 29/31 A kérdező kommentje:
Élünk, király minden. Köszi a segítséget.
2012. aug. 4. 23:13
 30/31 anonim ***** válasza:
Na, és hogy oldottad meg?:)
2012. aug. 5. 01:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!