Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kikészít a lányom! Nem bírom...

Kikészít a lányom! Nem bírom tovább. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az anyja 2 hétig nem lesz itthon és még csak az 5. napnál járunk. Amikor itthon van a feleségem akkor minden teljesen más. Próbálok türelmes lenni de nem lehet lefárasztani sehogy, ha nem alszik akkor megállás nélkül beszél hozzám egész nap és már idegesít. Hiába kérem meg, hogy játsszon egy kicsit egyedül pár percen belül megint mellettem van és beszél az 5 éves kislányos dolgokról, ha pedig észreveszi hogy nem figyelek rá akkor megsértődik vagy elkezd sikítani. Direkt elviszem a játszótérre, barátnőihez, állatkertbe, játszok vele és mégis ilyen. Nem fárad el. Sose volt ilyen, amikor az anyja itthon van nem beszél velem ilyenekről és másabb. Olyan lapokat firkál össze amiket nem lenne szabad, eltünteti a dolgaimat (ezeket régebben is csinálta de leszokott róla). Valamelyik este áthívtam 3 haveromat és meccset néztünk és a lányom olyan volt mint egy kisebb házisárkány pedig nem voltunk hangosak. Aranyos, meg szeretem tényleg de nekem ez már sok. Nem bírom egész nap a vékony hangját hallgatni és az olyan dolgokat amiket ő mond. Anyámék jövőhét szerdáig nincsenek, a feleségem szülei meg messze laknak. Mit csináljak?

32/F

2012. júl. 14. 20:13
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%

Legyél vele kedves. Foglalkozz vele, játszatok. Tudod nem mindenkinek adatik meg, hogy gyermeke legyen.

A gyereknek szüksége van szeretetre, add meg neki ezt. Ő is szeret téged, hát hogyan máshogy fejezhetné ki?!

Egyébként nagyon is megérzik, hogy ha nyűgnek érzik őket.

2012. júl. 14. 21:01
 12/31 anonim ***** válasza:
94%

Ebből látszik mennyire nem foglalkoztál vele korábban. Nem 5 évesen pottyant oda. Éveid voltak, hogy hozzászokj. Biztos akkor is fontosabb volt a meccsnézés a haverokkal.

Képzeld magad a gyerek helyébe. Anyukája elutazik, apját meg idegesíti. Könyörgöm, még csak 5 éves!

2012. júl. 14. 21:51
 13/31 anonim ***** válasza:
21%

na ezért mondom én,hogy a férfiaknak nem való gyerek.

apai ösztönök sem léteznek, nem úgy teremtették a férfit,hogy törődjön a gyerekkel, csak segít a megfoganásban.ennyi.

2012. júl. 14. 22:04
 14/31 anonim ***** válasza:
87%
:D Onnantól kezdve, hogy leírtad mennyi idős csak nevettem az egészen. Ugyanis az 5 éves kislányok ilyenek, és tényleg nem fognak sosem elfáradni. Szokj hozzá. Te vagy az apja, és 5 nap után szuper, hogy a nagyszülőknek le akarod passzolni. Nem nekik vállaltátok, hanem magatoknak! Kezdj el apaként viselkedni!
2012. júl. 14. 22:13
 15/31 anonim ***** válasza:
19%
Uh...megértelek,mert engem is a halálba idegesítenek a gyerekek,agybajt kapok tőlük.De legyél vele türelmes,2 hét nem a világ.
2012. júl. 14. 22:23
 16/31 A kérdező kommentje:
3-4 órától az övé voltam reggelig, hétvégén meg általában egész nap. Töltöttünk együtt napokat de akkor sem volt ilyen.
2012. júl. 14. 22:30
 17/31 ava87 ***** válasza:
81%

Persze, hogy nem volt ilyen máskor, de most az egész készletét csak neked tartogatja, nem oszlik meg két szülő között. Elhiszem, hogy fárasztó, nekem is majdnem öt éves gyerekem van, ő fiú létére is épp eleget tud csacsogni, neki is mindig van valami hihetetlenül fontos mondandója, de hát ez van, ilyenek az ötévesek :)

Mondjuk azt tök nyugodtan megmondhatod neki határozottan, de nem dühösen, hogy "kislányom, apának most dolga van/kicsit pihenne, negyed órát játssz egyedül, utána figyelek rád, játszom veled, de ha most ennyit nem teszel meg, akkor később sem játszunk". Tényleg az a lényeg, hogy határozott legyél, de ne idegbajos :)

Különben az én fiam el szokott fáradni, na de akkor pörög csak igazán :D Ha fáradt, akkor idétlenkedik, ordít, visít, rohan, ugrál, satöbbi. Ha kipihent, akkor sokkal jobban meg lehet vele beszélni, hogy egy kicsit foglalja el magát.

2012. júl. 14. 23:12
 18/31 anonim ***** válasza:
Játssz vele! Hidd el többet ér, mint megsétáltatni a parkba/állatkertbe. Az apja vagy, örülj neki. Gondolj bele milyen lenne, ha hozzád se szólna? Akkor meg az lenne a baj. És fiú vagyok, de én sem szólok apámhoz, épp az ilyenek miatt. Ha szóltam az volt a baja, hogy lesz.rja, hagyjam már békén, most meg panaszkodik fűnek-fának, hogy nem is állok vele szóba. Kérem, ott volt neki a lehetőség, amikor ha kértünk valamit, ő beteg volt, vagy nem volt keret rá, stb, persze ha ő kitalálta hogy elmegyünk 250KM-t állatkertbe akkor nem volt olyan, hogy nem megyek, mert nem érdekel. Van testvére?
2012. júl. 15. 01:04
 19/31 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Nagyszülők nincsenek akik örülnének ha otthagynád kicsit? Csak amíg kialszod magad, aztán 5 napig megint bírni fogod. Mondjuk ha gyerek lennék én is unnám a meccset, szóval amikor vele vagy, tessék szórakoztatni :D
2012. júl. 15. 05:06
 20/31 A kérdező kommentje:

Akkor inkább ne is próbáljam fárasztani?

Van egy 7 éves nővére (ő most nincs itthon)

Rossz lenne ha nem szólna hozzám, de engem tényleg nem érdekelnek hercegnős mesék, kitalált képzeletbeli barát szerűségek és hasonlók. Pár óráig türelmes vagyok és beszélgetek vele de egy idő után már sok.

2012. júl. 15. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!