Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jóformán én neveltem fel az...

Jóformán én neveltem fel az öcsémet, most anyám teljesen ellenem fordította. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

9 voltam, mikor a második öcsém született. Anyám már az els kettő gyerekénél is sokszor azt is elfelejtette, hogy gyereke van, nemhogy azok törődést is igényelnek. Mindemellé masszív lelki és fizikai bántalmazás társult. Korán lettem önálló. Az öcsém még egy éves sem volt, amikor már én vigyáztam rá, én vittem játszótérre. Suli után kötelező volt elvinni, este 7-8 előtt tilos volt hazamenni. Nyáron táborok helyett minden nap az öcsémmel voltam, szintén 9kor el kellett tűnni, ebédelni haza utána megint viszlát. Ekkor voltam 11-12 éves az öcsém meg szinte baba, ráadásul a 4 évvel fiatalabb öcsémre is nekem kellett vigyázni a játszótéren minden nap. Hát ennyire foglalkozott velünk. 14 éves koromig én hordtam őket oviba, bölcsibe, több szülőin és anyák napján voltam, mint sokan egész életükben. Igyekeztem megvédeni az öcsémet attól a terrortól, amiben felnőttünk.

Anyám, bár még házasok voltak a szüleink állandóan pasizott, eltűnt hétvégékre, de ha nem volt kitakarítva, mire megjött ment az ordibálás. Mikor kidobta az aktuális pasi mi csináltunk mindent, mert heteket ült a lakásban a kanapén, sokszor ivott is. 1 évig én és a párom neveltük az akkor 10 éves öcsémet külön, mert annyira lefoglalta az új szerelme, hogy rá sem nézett. Mi teremtettünk neki otthont, tanultunk vele, neveltük. Később visszavette magához, most játssza a jó anyát. Nekem elegem lett a pénzéhességéből, az állandó zsarolásból, 21 évesen végleg eljöttem, azóta eltelt 1 év, nem is beszéltünk. Hozzá kell tegyem apa révén nagyon jó az anyagi helyzetünk, így mi is inkább az a család vagyunk, akikről ezt kívülről nem lehet megmondani.

A most 13 éves öcsém pedig gyűlöl. Anyám teletömte hazugságokkal a fejét, főleg olyan dolgokról, amik akkor történtek amikor ő még pici volt, bár még egy 10-12 éves gyerek is kicsi. Legutóbb, amikor a fejemhez vágta, amiket anyától hallott már sírva bizonygattam, hogy egyszerűen nem igaz, de persze gyerek, az anyjának hisz jobban, főleg most, hogy anyámat mindenki elhagyta, már csak az öcsém maradt neki.

Mi a megoldás? Hogyan dolgozzam fel, hogy az a gyerek, akivel többet foglalkoztam, mint az anyja valaha, akit neveltem most engem gyűlöl olyanért, ami nem is igaz?

2012. júl. 14. 16:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd a francba, majd idővel rájön, mi az igazság.Te pedig örülj, hogy végre van normális életed.Majd lesz gyereked, az szeretni fog és nem lesz, aki hülyeségekkel tömje a fejét.

Anyukádról annyit, hogy kutyából nem lesz szalonna.Majd kimutatja a fogát az öcséd felé is, úgyhogy nem sokáig lesz köztük ez a barátság, az tuti.

2012. júl. 14. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt nem értem, hogy ilyen nők mint anyukád, hogy tudnak kifogni normális, gazdag pasit??Sok ilyen történetet olvastam már...
2012. júl. 14. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Az idő meg fogja oldani.Szerintem.
2012. júl. 14. 16:37
 4/6 anonim ***** válasza:
A pénz beszél, a kutya ugat! Ismered ezt a mondást, nem? Gondolom anyád pénzzel édesgeti magához az öcsédet. Ez ellen semmit sem tudsz tenni. Vagy rájön magától, hogy mi a helyzet, vagy sehogy.
2012. júl. 14. 16:39
 5/6 A kérdező kommentje:

Anyámék 20 évig voltak házasok, amikor összekerültek még apám is csóró volt, ez az évek alatt változott meg. Csak azért nem vált el, mert tudta, hogy akkor nekünk végünk. Így is anyám ment el, amikor megtalálta a hűű, de nagy szerelmet, akinek a pénze kellett persze és elérte anyámnál, hogy engem üldözzön, mert én azt mondtam ne adjon(anyám nem akart nemet mondani, velem mondatta ki).

Nem a pénzzel édesgeti magához, az nincs neki sok, miután vett 2 nagy lakást, mert neki az kell, csak a fizetés és gyerektartás van. Anyámnak megvan az a tulajdonsága, hogy bárkivel elhiteti, hogy ő a legfontosabb neki. Valamikor én is hittem neki, apám ellen hangolt én meg hittem neki, mert életemben akkor éreztem először, hogy törődik velem és sajnos csak évek múltán tudtam meg, hogy mennyi mindent hazudott nekem is anno. Mostanra mindenki elhagyta, csak az öcsém nem, most ő a mindene persze. Ő is most érzi, hogy foglalkozik vele az anyja. Ráadásul ha rólam valami elítélőt mond a tesóm anyám egyből bátorítja, hogy bizony, ez így van és az öcsém mennyire jól látja a dolgokat. De ő mit érzékel gyerekként? Hogy én csaptam be az ajtót magam mögött, anyám az áldozat, aki csak segíteni akart és aki szeret. Naná, hogy az anyjának hisz. Én anno mindent megtettem, hogy ő a lehető legkevesebbet érzékelje abból, ami körülöttünk ment, így a dolgok nagy részét ő sosem élte át. Anyám meg belénevelte, hogy én pár apró-cseprő gyerekkori sérelem miatt hisztizek.

Olyan elkeserítő.

2012. júl. 14. 16:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez szornyu...en ugyanigy nevelem az ocsem kislany korom ota, most ugy gondolom , hogy nem tudna senki ellenem forditani. Szerintem a te ocsednek is adj idot es ra fog jonni a dolgokra, de semmikepp ne harcoljatok miatta, attol csak szenved. Beszelgess vele, ereztesd mennyire szereted, meselj a kiskorarol stb... Kitartast kivanok, ez borzaszto lehet!
2012. júl. 14. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!