Hogy vegyem rá az anyámat h elengedjen holnap bulizni?
Néhány napja egy rendőrnőt gyilkoltak meg az utcán. Talán az ilyenektől akar anyukád megóvni.
Ha 16 évesen bulizgatni jársz tanulás helyett, akkor 18 évesen nagy bajban leszel a továbbtanulásnál...
"Néhány napja egy rendőrnőt gyilkoltak meg az utcán."
Az ő anyukája elengedte... :(
Az ilyen szülők többet ártanak ilyenkor,nem értem a logikát
Ha kocsival hazahoznak akkor az miért nem jó?Csak nem fognak menet közben kiszedni a kocsiból és megerőszakolni.A sofőr az gondolom nem fog inni,akkor meg?
Menj titokban akkor.Hazudd azt hogy az egyik barátnődnél alszol,bár mondjuk most ezt úgysem vennék be de legközelebb akkor ne legyél őszinte...most legfeljebb annyit tehetsz hogy kiszöksz az ablakodon este,észrevétlenül ha alszanak,ennyi
Nem akarja hogy disco barbie legyél?Ezzel épp azt éri el,tiltással pont az ellenkezőjét éri el a szülő
"Néhány napja egy rendőrnőt gyilkoltak meg az utcán. Talán az ilyenektől akar anyukád megóvni."
Ha ez így van, akkor az anyukája nagyon buta taktikát követ. Az a bizonyos "rendőrnő" (valójában pszichológus, csak a rendőrség alakalmazásában) huszonvalahány éves volt. Az ő esete épp azt bizonyítja, hogy egy nő ilyen értelemben nem csak 16 évesen, hanem ivarérett korától kezdve nagyjából addig, amíg jól tartja magát, veszélyben van. Más szempontból meg előtte és utána is, és nem csak a nők. Szomorú dolog ez, de a világ ilyen. Ha nem akarjuk ezt egy életre elkerülni, akkor a valós veszélyek ellenére legjobb minél előbb rutint szerezni benne. Még mindig jobban jár a kérdező, ha most a barátnőivel közösen nagyjából hasonló helyzetben vállalja a veszélyt, mintha pár évvel később társasági rutin nélkül kerül be ebbe az összeszokott közegbe.
Kérdező. Ha tényleg fontos a buli, és elég erős az elszántságod, megoldod, hogy ott legyél. A legtöbb családban a gyereknek a szabadsághoz le kell győznie a szülői ellenállást. A barátnőid azért mehetnek, mert nekik már sikerült megtenniük ezt a lépést. Egyáltalán nem biztos, hogy könnyebb volt nekik. Legyél kreatív!
Igaz a mondás: Aki tiltva nevel, hazudni tanít!
Én 3 gyereket neveltem fel úgy, hogy eljárhattak reggelig bulizni, nyáron barátokkal nyaralni, nyársalni, ahova csak akartak.
De egyetlen egyszer nem hazudtak nekem! Mindig tudtam hol vannak, kivel. És miért? Mert tudták, hogy ha az igazat mondják sem fogok drámázni.
Akit meg nem engednek el, az előbb utóbb a csillagokat is lehazudja az égről.
Mind a 3 gyerekem járt 2-3 éven át diszkóba, de mind főiskolát végzett, kettőjük már házas és unoka is van. Nem is vágynak bulizni, mert megtették akkor, amikor annak az ideje megvolt.
18 évesen enged bulizni? Akkor már nem bulizni kell, hanem dolgozni vagy az életedet építeni lassan.
Ismerek olyan lányt, akit 18 évesen is alig akartak elengedni valahova, ahogy tehette elköltözött otthonról és most 24 évesen is még csak a bulizás az élete, mert most már nem szólhat bele anyuka. Anyuka meg lesheti azt, hogy unoka lesz e valaha.
De ha ennyire nem akar elengedni, akkor kérd meg, hogy az az apuka, aki szállít titeket beszéljen vele. De pláne, ha faluban laktok, akkor még csak nem is nagy távolság.
Nyugodtan le lehet pontozni, csak mert én úgy érzem, hogy egy fiatal (pláne nyári szünetben) elmehetne a barátaival szórakozni és mert szerintem nem a többi szülő a hülye, amiért elvárja azt, hogy a gyereke 0 társasági életet élve a gép előtt töltse a mindennapjait.
"18 év alatt ugyanis szülő nélkül nem tartózkodhatsz utcán és szórakozóhelyen." - #4-es válaszoló, ne mondj már megtévesztó dolgot, kérlek, volt csakugyan egy ilyen agyrém képviselői javaslat, de pár nap mulva maga a beterjesztő kényszerült magyarázkodásra, és a dolog módosítására, immáron a reálisabb korhatárral - amit nem is tudom, hogy végülis elfogadtak-e...
"Új, pontosított módosító indítványt nyújtottak be fideszes képviselők a kiskorú gyermekek közterületi felügyeletéről a családok védelméről szóló törvényhez, eszerint 14 éven aluli gyermekek felügyeletéről 22 és hajnali 6 óra között, 16 éven aluli gyermekek szórakozóhelyen történő tartózkodása esetén a felügyeletéről 23 és hajnali 6 óra között kellene gondoskodnia szülőnek." - volt a módosított, már a realitás és épeszűség minimális jeleit is felmutató javaslat. És szankció eredetileg sem volt mellette...
Azért szerencsére minden agybajt még nálunk se lehet közfelháborodás nélkül...
Szóval Kérdező, törvényileg a világon semmi akadálya, hogy bulizni menjetek, ha a szórakozóhely maga nem szabott korhatárt. Nagyon hivatalosan, ha 23 órán túl maradsz, és nem vagy még 16, akkor nem árt, ha van a társaságban egy 18 év feletti is... valamelyikötök pasija is tökéletesen megfelel... ugyanis a jogszabály NEM azt írja elő - a #4-es válasz újabb tévedése - hogy a szülőnek kell felügyelni, hanem csak azt, hogy a szülőnek "gondoskodnia kell a felügyeletről" - magyarán arról, hogy legyen ott valaki nagykorú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!