Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyámat?

Hogyan győzzem meg anyámat?

Figyelt kérdés
Egy kis faluban él már 30 éve, orvos. Önkormányzati lakásban van mert mikor elvált ő ment el apámtól és vitt minket is. Jelenleg 55 éves semmi jele az öregedésnek. Ha előre tekintek a jövőbe akkor viszont azt látom hogy a kevés nyugdíjából nem lesz képes fenntartani magát, mi meg nem segíthetünk mivel nagy valószínűséggel külföldre megyünk. A kérdés az, hogyan lehetne rábírni arra, hogy ő is külföldre jöjjön. Ebben az esetben akár lakhatnánk együtt is plusz még az öcsém. Már milliószor mondtam neki, de nem tesz semmit az ügy érdekében, viszont a jelenlegi helyzetünket nézve ez az egyetlen megoldás vagy egyedül marad, de én már így sem tudok semmit sem tenni mert jövőm abban a faluban nincs.

2012. jún. 29. 07:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem hagyod anyádat, hoyg éljen, ahogy akat. Minek menne veletek külföldre, ahol se munkája, se ismerettsége sincs, és teljesen rátok lenne szorulva, semmi önállósága sem lenne. Teljesen érthetö, hogy nem akar veled meg a családoddal összeköltözni, és függö helyzetbe kerülni.

55 évesen még elég sokáig munkaképes, és el is tudja magát látni.

Ha ti elköltöztök külföldre, akkor elöször ott alakitsatok ki biztos egzisztenciát magatoknak, ha édesanyádnak segitségre lenne szüksége, akkor onnan is tudtok neki anyagilag segiteni.

Ha netán idövel mégsem tudna MO-on megélni, akkor még midnig megvan a lehetöség, hogy utánatok költözik, teljesen fölösleges lenne most a bizonytalanságba veletek mennie.

2012. jún. 29. 07:48
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyukád 30 éve orvos abban a faluban, akkor valószínűleg ő az egyik legmegbecsültebb ember a környéken. Biztosan nagyon sok barátja, ismerőse van. A nyugdíjtól viszont még jócskán távol van. A kis falvakba szinte lasszóval fogják az orvosokat, még sincs elég. Gondolom így neki is nagyon sokáig lesz ott munkája. Hagyjátok, had élje az életét úgy, ahogy szeretné. Nektek is fel kell nőni, saját életet kezdeni. Ez normális. Egyébként, ha később tényleg szüksége lesz segítségre, nem tennétek meg? Én minden hónapban segítem a nagyimat. Pénzt nem fogad el, ezért a számláinak egy részét fizetem be. Tesóm meg a gyógyszereit veszi meg.
2012. jún. 29. 08:14
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Az elsővel értek egyet, és azt is hozzátenném, hogy még férjhez is mehet, és élhet boldogan Magyarországon.
2012. jún. 29. 08:20
 4/16 A kérdező kommentje:
Jó ezt mind értem, de akkor viszont velünk szűnik meg a kapcsolata mégpedig olyan szempontból, hogy fizikailag nagyon kevésszer láthatjuk és így viszont le kell mondania majd az unokázásról is. Tehát az igazi kérdés az, hogy vagy a családja vagy régi lakóhelye.
2012. jún. 29. 08:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha majd nyugdíjba megy, kimehet hozzátok unokázni, baby sitterkedni
2012. jún. 29. 08:59
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
de te mész el! nem erőszakolhatod rá ezt, 30 éve ott dolgozik és ha meg külföldön dolgoztok akkor miért is nem tudtok segíteni anyagilag? de sztem azért eddig is megélt a kis béréből és a kis nyugdíjából is meg fog majd. és utólag dönthet úgy h ő is menne. ne akard rávenni!!!
2012. jún. 29. 09:02
 7/16 A kérdező kommentje:
Igazság szerint csak jobb életet akarok neki. Nem nagyon jár el sehova a falun kívül úgy gondoltam külföldön több lehetősége is lenne. Ausztriában szerintem nagyon élvezné a hegyek közötti túrázást ami az egészségének is jót tenne majd később. Eddig két műtétje volt, mindkettő sikeres, de ha a közel jövőben újra baja lenne akkor nem biztos, hogy ott lennénk neki.
2012. jún. 29. 09:08
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek nagy része nem él a szülei közelében. Az én sem mondtam az anyukámnak, hogy pakolás, mikor az ország másik végébe mentem férjhez. Eszembe nem jutott, hogy kiszakítsam őket megszokott környezetükből. Így személyeset keveset vagyunk együtt, de azok az alkalmak nagyon intenzívek. Ráadásul anyu mindig azt mondja: remek kirándulás a családlátogatás. A te anyukád viszont még jócskán középkorú, nem idős. Nem értem: miért is kéne a hivatását feladni itthon, ha ő így jól érzi magát.
2012. jún. 29. 09:08
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy.

Miért kellene anyukádnak felrúgni egész addigi életét, csak mert ti "talán" külföldre költöztök? Már ne is haragudj, de ez szörnyen tapintatlan hozzáállás a részedről.

Gondolj már bele, mit csinálna nálatok egész nap éveken keresztül, amíg ti dolgoztok, neki meg nem lenne senkije, akihez szólhatna, nem ismerne senkit, talán még a nyelvet sem beszéli. Vagy csak egy bébiszitterre van szükségetek?

2012. jún. 29. 09:09
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem kellene a hivatását feladni, ugyanúgy orvos lenne, ugyanúgy dolgozna, talán még előbb menne nyugdíjba is. Nem beszélve a sokszoros fizetésből amiből vehetne magának egy lakást és öreg korában azt csinálna amit akar.
2012. jún. 29. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!