Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyámat?

Hogyan győzzem meg anyámat?

Figyelt kérdés
Egy kis faluban él már 30 éve, orvos. Önkormányzati lakásban van mert mikor elvált ő ment el apámtól és vitt minket is. Jelenleg 55 éves semmi jele az öregedésnek. Ha előre tekintek a jövőbe akkor viszont azt látom hogy a kevés nyugdíjából nem lesz képes fenntartani magát, mi meg nem segíthetünk mivel nagy valószínűséggel külföldre megyünk. A kérdés az, hogyan lehetne rábírni arra, hogy ő is külföldre jöjjön. Ebben az esetben akár lakhatnánk együtt is plusz még az öcsém. Már milliószor mondtam neki, de nem tesz semmit az ügy érdekében, viszont a jelenlegi helyzetünket nézve ez az egyetlen megoldás vagy egyedül marad, de én már így sem tudok semmit sem tenni mert jövőm abban a faluban nincs.

2012. jún. 29. 07:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem most még ne akarjátok kivinni. Majd, ha nyugdíjba megy, kimegy utánatok (persze, csak ha ő is ezt szeretné).

Az egyik barátnőm családostól kiment Angliába, a szülei 7 évvel később mikor már mindketten nyugdíjasok lettek, követték és azóta is kinnt élnek. Így volt a legjobb, mert nekik sem kellett felrúgni az életüket (kilépni a munkahelyről és ismeretlen országban újat keresni) és a lányuk sem vált "rosszá", mert kikényszerítette belőlük az azonnali döntést.

2012. jún. 29. 09:14
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem tudna megélni??? Orvosi nyugdíjból? Nem értem.
2012. jún. 29. 10:26
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

ne erőltesd. persze, fontos a család, de a megszokott környezet idős korban néha még ezt is felülírja.

ha anyukád előrelátó, félretesz mondjuk egy nyugdíj előtakarékossági számlára, akkor nem fog éhezni, és még ti is küldhettek neki pénzt.

ha van kedve, majd kimegy párhavonta unokázni a nyugdíjazása után, amíg dolgozik, addig pedig majd a szabadsága idején.

én tuti nem örülnék, ha ilyent szeretnének rám erőszakolni. sem 25, sem 55 évesen.

az én nagyszüleim is halálukig a kis falujukban éltek, pedig itt pesten is lett volna lakás, jó életszínvonal, látogathattuk volna őket akár naponta. nekik kellett a kert, a régi ismerősök, a piac, a háziállatok.

van már telefon, internet, skype, millió féle pénzküldési lehetőség, ha mégis úgy állna a dolog, hogy egyik hónapban nem jön ki a nyugdíjából.

ja, és ha orvos, akkor gondolom ismeri az egész falut, idős korában csak lesz pár szomszéd, ismerős, aki ránéz, beszélget vele, segít neki a nehezebb dolgokban.

az én nagyszüleimet is ismerte mindenki, tudtak segítséget kérni az olyan dolgokban, amik nekik nehezebben mentek volna.

2012. jún. 29. 10:38
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én szintén 55 éves vagyok, de eszembe sem jutna a gyerekeimhez költözni, pláne nem külföldre, ennél e függetlenségem sokkal többet ér.

Mellékesen egy pillatig sem biztos, hogy Ausztriában kapna állást, ugyanis ott (is), mint mindenhol Nyugaton, nem idösebb, hanem kimondottan pályakezdö orvosokatt vesznek fel, mert azok olcsóbbak, mint a helybeliek. Amit ott kapnak, az eleve csak MO-on jó kereset, ott a megélhetés jóval több, mint itt.

Ausztria nincs annyira messze, hogy évente kétszer ne tudnátok megláogatni, illetve - ha már annyira jó helyzetben lesztek, neki havonta egy-egy hétvégi utat hozzátok kifizetni.

A mai világban kapcsolatot tartani nem gond, az interneten keresztül naponta tudtok kontaktust keresni egymással.

2012. jún. 29. 11:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Szerintem mondd el édesanyádnak mindazt, amit itt leírtál. Hogy te így gondolod, mik az érveid, mit javasolsz neki, miért lenne jó szerinted, ha veletek menne, stb.

Azután kérdezd meg, hogy mit gondol a dologról, vagy hogy milyen jövőt képzel el magának. És hagyd, hogy aszerint legyen, ahogy ő elképzeli.

Azzal, hogy felvázolsz egy lehetőséget neki már segítettél megérteni, hogy választhat mást is. Lehet, hogy ezután amellett dönt, hogy veletek menjen (veletek élni és unokázni).

Ha viszont jobb szeretne otthon maradni a falujában - akkor fogadd el a döntését. És látogasd meg kéthetente-havonta egyszer (Ausztriából azért nem olyan nehéz hazajárni). Esetleg segítsd néhány 10ezer forinttal havonta ha úgy látod, hogy rászorul.

2012. jún. 29. 12:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem tudod, amúgy melyik ki s faluban laksz?

Ide köti őt minden, a barátok stb... , így nehezen fog menni.

2012. jún. 30. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!