Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha a húgom...

Mit csináljak ha a húgom miatt gyűlölök itthon élni?

Figyelt kérdés

Egy hisztis kis pits@ lett, rondán beszél, hajnalig kint van az utcán, iszik, cigizik, tiszteletlen anyukámmal. Anyu meg csak azt mondja, hogy "ez csak egy ilyen korszak".

A szüleim elváltak, az apámnak új felesége van, és ha velük vagyok, akkor mindig kérdezik, hogy hogyan lehetséges ez, hogy az anyja nem neveli meg.

Mert minél idősebb, annál rosszabb lesz. Ráadásul nem élünk olyan nagyon jól (bár szegények se vagyunk), és én próbálok mindenen spórolni, ő meg órákat fürdik, a barátnőivel Mekibe megy (amire anyámtól kér pénzt), és hiába van a szekrénye tele ruhákkal, amiknek a nagy részét szinte soha nem hordta, mindig új ruhákat vesz magának (abból a pénzből, amit anyám ad neki).

És ha meg merem kérdezni anyut, hogy miért engedi, hogy így viselkedjen, akkor az a válasza, hogy "én ne szóljak bele", meg "majd én biztos másként fogom csinálni a gyereknevelést".

Régen én nagy családot akartam, több gyereket, de amióta megtudtam, hogy milyen is az, ha valakinek van egy testvére, úgy döntöttem, hogy majd csak egy gyerekem lesz, hogy neki ne kelljen ezt átélnie, mint nekem most.

Én szeretem az anyámat, de én így nem tudok élni. Készülnék a nyelvvizsgámra is, de nem tudok, mert a mesecsatorna folyton megy, mert a húgom úgy akarja. Mindig zajos a ház, hol a zenéjétől, hol a TV-től, hol a barátaitól. Egy perc csend sincsen itthon, és én lassan kezdek begolyózni.

Nem akarok elköltözni, mert anyámat szeretem, és hiányozna. Inkább annak örülnék, ha a húgom végre eltűnne valahova, és nem kellene ezzel foglalkoznom. Mit tehetnék? Én látom rosszul a dolgokat, vagy az anyám tényleg meg sem próbálja megnevelni a húgomat?

16/L

2012. júl. 13. 10:38
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Sajnos a falaink nagyon vékonyak, a szobámba áthallatszik minden :( És én elköltözhetnék apámhoz, anyám megengedné, de ott most született egy gyerek, a féltestvérem, egy 3 hónapos kisfiú (nagyon aranyos :) ) és én ott csak zavarnék.

Tervezem, hogy 18 éves koromban elköltözök, de olyan lassan mennek a napok, megőrülök :(

2012. júl. 13. 10:58
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne tolj le neki egy sallert sem, ill. ne zsarold vagy ilyenek mert akkor anyukád ismét az ő pártját fogja fogni és ismét te leszel a "rossz".

Hagyd rájuk az egészet. 16 vagy. Szerintem építsd a saját életed. Ha tudsz menj koleszba, ott békén hagynak. Szünetben meg tanulj a szabadban (ha jól értem vidéken laksz) vagy keress egy helyet ahol békén hagynak. Ha beleavatkozol akkor csak rosszul jöhetsz ki a helyzetből... Persz ez csak személyes véleményem.

2012. júl. 13. 10:59
 13/30 anonim ***** válasza:
89%
Írtad,hogy nagyid egy véleményen van veled,mi lenne ha nála töltenéd a nyár hátralévő részét?
2012. júl. 13. 11:01
 14/30 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem költözz el egy hétre valahova.(Barátnő, nagymama, apukád, kolesz). És mondd meg Anyukádnak, hogy vagy lesz alkalmazkodás a Te javadra, hogy tanulj vagy akkor elveszíti az egyik gyerekét a másik miatt!
2012. júl. 13. 11:01
 15/30 A kérdező kommentje:
Igen, mindig az van, hogy bármit csinálok, én vagyok a rossz. Pedig én csak szeretném, ha lenne egy otthonom, ahol biztonságban érzem magam, ahol szeretek lenni. Nekem miért nem jár az otthon?
2012. júl. 13. 11:03
 16/30 A kérdező kommentje:
A nagymamám is itt lakik velünk.
2012. júl. 13. 11:04
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Menj ki a közeli parkba tanulni vagy ha csendre vágysz.
2012. júl. 13. 11:07
 18/30 A kérdező kommentje:
Már kipróbáltam azt, hogy elmegyek tanulni a parkba, vagy a könyvtárba, de azt mondta anyám, hogy nem akarja, hogy mindig elmászkáljak. Otthon kell maradnom, csak vele mehetek el bárhova. De vele meg sose megyek sehova, mert vele megy a húgom is, és én meg akkor inkább örülök, ha nincs itthon, és végre van egy kis csend és azt csinálhatok amit akarok. Ha a barátnőimhez akarok menni, azt is előtte be kell jelentenem, hogy hova megyek, kivel, mit csinálok, és még akkor is fél óránként hívogat, és ha nem veszem fel a telefont, akkor meg nem mehetek legközelebb sehova.
2012. júl. 13. 11:12
 19/30 anonim ***** válasza:
97%

Hát amikor olvastam a kommented komolyan sajnáltalak. De egyre inkább kezdelek nem sajnálni (ne haragudj meg érte).

Írták, hogy neveld meg te - nem lehet,mert

Költözz apukádhoz - nem lehet, mert

Menj ki a parkba - nem lehet,mert

Keress valami megoldást - nem lehet,mert

Zárd magadra az ajtót - nem lehet,mert

Szóval, ha tutyi-mutyi vagy, akkor nincs más megoldás,mint tűrni.

16 évesen miért zavarnál apukádéknál, azért mert most született közös gyerek? Nem hangoskodni, rendetlenkedni mennél oda. Egyébként meg apudnak ugyanolyan gyerek vagy te is mint az újszülött. Szerintem zavarnék.... Kérdezted, hogy mehetsz-e?

2012. júl. 13. 11:18
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is az lenne a legjobb megoldás ha apukádhoz költöznél....szerintem nem zavarnád őket ha csendben tanulnál..sőt, néha még segíteni is tudnál nekik. Neked pedig jobban menne a tanulás.
2012. júl. 13. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!