Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek a "betegségem"?

Figyelt kérdés

Bulimiás vagyok,és eddig jól megvoltam csak egyszer a nagymamám véletlenül hallott miközben a wc-n hánytam és nem rég fogytam 13kg-t tehát számára egyértelmű volt hogy mi ez.Ultimátumot adott,azt mondta hogy ha nem mondom el én a szüleimnek akkor ő teszi.Mit tegyek?Mondjam el nekik én?Nagyon kifognak akadni főleg anyukám mivel orvos.Hogyan álljak eléjük?hogy fogják fogadni?te hogy fogadnád ? vagy hagyjam mamámra és tagadjam le?

16/L

2009. júl. 12. 17:53
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
én se értem ezt a lepontozásos dolgot, aki ilyet tett, csak olvassa el, hogy az elmúlt napokban milyen kérdéseket tettek fel ebben a témában többen is, aztán elgondolkodhatnak rajta, milyen megértő anyucik is vannak a világon. :/
2009. júl. 12. 18:45
 22/35 anonim ***** válasza:
68%
Én azon csodálkozom, hogy eddig orvos édesanyád nem vette észre a betegségedet. Ez engem mélyen elgondokoztat. Hiszen a tünete nemcsak a hányás, hanem egyéb más is a fogyás mellett. Figyelnek rád? Jó a kapcsolatod a szüleiddel? Ha igen, könnyebb lesz róla beszélni, ha viszont nem, OKVETLEN kell róla beszélned. Csakis édesanyádhoz fordulj! Hátha ennek a beszélgetésnek lesz egyéb, számodra kedvező hozadéka is.
2009. júl. 12. 19:40
 23/35 A kérdező kommentje:
az utóbbi másfél hónapban indult ela fogyás ugy igazán és fogorvosnál is elötte voltam másfél hónapja nem láttam anyumat mert külföldön dolgozik.remélem haza jön lassan azóta rosszabb a helyzet mióta nincs itt:S:(
2009. júl. 12. 19:52
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Én depresszióval küzdöttem, volt egy felnőtt barátom, akivel megbeszéltem, és ő vett rá, mikor már komolyra fordultak a dolgok, hogy mondjam el. Elmondtam, anyám megértet segített, apám nem.

Hajrá, és sok sikert, nehogy komolyabb bajod legyen!!! :)

2009. júl. 12. 20:06
 25/35 A kérdező kommentje:
kösy szépen:)össze kapom magam mire hazajön csak jöjjön már haza...
2009. júl. 12. 20:10
 26/35 anonim ***** válasza:
Én szurkolok neked, hogy minél hamarabb, és békésen sikerüljön megoldani, és gyógyulást mindenképpen. Én nem tudom, hogy pontosan mivel jár ez a betegség, mi az, ami benned ilyenkor felmerül, ami miatt nem tudod abbahagyni, de akármi is, biztos van rá megoldás, és kívánom a legjobbakat. Ha esetleg magadtól tudsz valamit tenni (azt írod, nemrég kezdtél fogyni, talán tudod irányítani a késztetést), esetleg már ma próbálkozhatsz valamivel. De talán már az is jó, hogy beszélsz róla, és szeretnél változtatni. Akkor biztos menni is fog.
2009. júl. 12. 20:14
 27/35 A kérdező kommentje:
kösy szépen:)a hánytatás és a hashajtózás már elég régóta tart voltak megszakitások de lassan több mint egy fél éve csak ugye eddig tartottam a súlyomat most meg elkezdtem fogyni is igy ment le ez a 13kg.ha eszek valamit nem is kell hogy falásrohamom legyen akkor is oylan szintű bűntudatom van amit nem birok elviselni,az a gáz hogy amugy is szorongó vagyok és mindig feszült ez meg csak rátesz egy lapáttal.és ha esélyem van arra hogy megnyugtassma magamat akkor azt ki kell használnom rettegek az elhizástól emelett...de ez most nem arról szól hogy hogyan érzem magam hanem arról hogy remélem anyukám haza jön hamarosan és akkor készen leszek remélem arra hogy oda álljak elé és elmondjam.
2009. júl. 12. 20:26
 28/35 anonim ***** válasza:
Szerintem most már menni fog. Amúgy nem tudom, mivel kötöd le magad szabadidődben, de ha át tudsz szokni esetleg szép lassan a sportra vagy a táncra, vagy énekelni kezdesz valahol (ha van hozzá tehetséged), akkor egyrészt a betegségeden is segít könnyebben túljutni (a zene és a mozgás is gyógyító erejű), és talán az elhízástól se kell tartani (aktív zenészek között pl. csak az hízik el, aki alkatilag eleve olyan, vagy öröklött, vagy olyan betegsége van, aminek ez egy következménye).
2009. júl. 12. 20:44
 29/35 A kérdező kommentje:
:)kösy szépen verseny sportoló voltam csak abba kelett hagynom mert nem volt hozzá erőm egy lépcsőt sem tudtam megmászni bár ez most is nehezen megy,de néha néha lemegyek hozzájuk mert a trásaságot szeeretm csak az edzőnőm oylan fejjel néz rám hogy szivesen kifutnék a világból..:@de próbálok elfoglaltságot találni:)
2009. júl. 12. 20:58
 30/35 anonim ***** válasza:
Hajrá, a társaságtól ne is válj külön, ők is nagy segítség, a közösség ereje hatalmas. És ha tudsz, rázódj vissza a sportba, nem kell azonnal mindent, szép fokozatosan csak. (amúgy ha néha csak van kedved beszélgetni valakivel, írhatsz nekem is: helpyou@anonym.hu címre)
2009. júl. 12. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!