Hogyan mondjam el a szüleimnek a "betegségem"?
Bulimiás vagyok,és eddig jól megvoltam csak egyszer a nagymamám véletlenül hallott miközben a wc-n hánytam és nem rég fogytam 13kg-t tehát számára egyértelmű volt hogy mi ez.Ultimátumot adott,azt mondta hogy ha nem mondom el én a szüleimnek akkor ő teszi.Mit tegyek?Mondjam el nekik én?Nagyon kifognak akadni főleg anyukám mivel orvos.Hogyan álljak eléjük?hogy fogják fogadni?te hogy fogadnád ? vagy hagyjam mamámra és tagadjam le?
16/L
Nagymamádtól ez a zsarolás rossz módszer, mert csak még jobban beparáztál. Mindenképpen segítségre van szükséged, ez biztos. Anyukádék mennyire megértők? Hogy ismered őket, leszednék a fejed, ha megtudnák, vagy melléd állnának, és segítenének meggyógyulni? Ha az előbbi, akkor előbb keress fel egy szakértő orvost, aki segít megtenni az első lépéseket, és már úgy közöld velük a tényt, hogy "segítséged van a gyógyulás felé", ha az utóbbi, akkor pedig úgy mondd el nekik, hogy van egy problémád, amiben a segítségükre szorulsz.
Ha én az anyukád lennék, én megértenélek és segítenék, semmiképp nem kezelném úgy, hogy neked rossz legyen, mert így is rossz ez a betegség önmagában, ha még plusz stresszt kapsz mellé, még rosszabb lesz. De sajnos vannak olyan szülők, akik elutasítóan és támadóan fogadják, és nekik nem lehet csakúgy elmondani egy ilyent (az enyémek is ilyenek, igaz, nem ilyen problémával, de másban már fordultam hozzájuk, a vége az lett, hogy én vagyok az utolsó szemét, aki őket tönkreteszi).
Biztos nem fogod elveszíteni a bizalmukat!!
Ha anyukád orvos akkor ő tudja a legjobban, hogy ez betegség és tud majd neked segíteni...
Ha a nagymamád mondaná el akkor lehet gyengülne a bizalmuk, mert mástól kellett megtudniuk...
Mondd el nekik bátran! Segíteni fognak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!