Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? A rokonok most...

Mit csináljak? A rokonok most tényleg messzire mentek!

Figyelt kérdés

Az van ,hogy engem mióta rocker vagyok utálnak az apám felőli nagyszüleim és a nagybácsikámék(akik ott laknak mamáméknál). Eddig tökre nem érdekelt a dolog.(Családi okok miatt, ebbe most nem megyek bele.)

De nekem van egy kishúgom akit imádok állandóan kiképzés alatt tartom a kis 5 éves csöppöt. Baba arcú szőke fürtöcskéi vannak és mindig rózsaszín kis ruhákban van tehát egyáltalán nem akarom a magam fajtájára nevelni. A rokonok eddig nem szóltak meg amiért sokat vagyok a húgommal, de anyám most egy elég hosszú és komoly üzleti útra ment. Így most elkezdtek engem fenyegetni! Mint például: "Sintér telepre vagy való nem a Kamilla mellé!"... Anyukámat most tényleg nem akarom zavarni, mert nagyon fontos a dolga és én szeretem megoldani egyedül a dolgaim és tudom ,hogy ha anyum megtudja ,hogy mi történt hazajön és hát igen... "lerendezi a dolgokat" apámnak pedig nem fogom tudni megbeszélni mert tényleg nem fog rám hallgatni! De tényleg! Na de ez még nem volt minden!!! egyik nap mikor mentem érte az óvodába az óvónő azt mondta ,hogy már elvitték a Kemi-t a nagyszülők. Nagyon ideges lettem és a mamáék házáig futottam. Hallottam bentről ,hogy a húgom nagyon sír de nem nyitották ki az ajtót! Ütöttem az ajtót egy jó darabig aztán hirtelen jött a hívás... Apám... Elkezdett velem ordibálni ,hogy hagyjam már békén a mamáékat sosem hagyom ,hogy a Kemi velük legyen meg hasonlók.. Kénytelen voltam haza menni... Aztán a következő reggel bementem az óvodába és hál istennek ott volt. Mit csináljak szóljak anyumnak ,hogy mi történt? Vagy csak miután hazajött munkából ,hogy el tudja végezni a dolgait? De félek ,hogy megismétlődik és nem akarom ,hogy a Kemi-t ellenem neveljék....

2012. júl. 12. 21:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mivel a húgod imád téged és te nagyon jó testvére vagy -(kicsit meghatódtam)-próbáld meg megbeszélni vele a dolgokat. Tudom, még kicsi, de biztos vagyok benne, hogy ebben a korban értelmes is tud lenni.

Mint leírtad, hogy elvitték őt az oviból, kérdezd meg tőle, hogy erőszakkal vitték el vagy hogyan történt az egész. De az igazat mondja meg, mert tudod, a gyerekek önvédelemből hazudnak. Sőt, az óvónőt is kérdezd meg.

Ha továbbra is ellened akarják fordítani a húgodat, akkor neki meg kell mondania szépen, hogy "Nem számít, milyen a nővérem, én akkor is szeretem őt. Nem rossz ember!"

És igen, beszéld meg anyukáddal, amint hazaért.

Remélem, ezzel tudtam segíteni.

2012. júl. 13. 10:02
 12/12 anonim ***** válasza:
Szia,a 9-es válaszoló vagyok.A te szüleid hogy tudták kezelni ezt a helyzetet ezidáig?Nekem nagyon nehéz,a két család harcban áll,már ott tartunk,hogy az én édesanyám nem is jön hozzánk,a gyerekek,csak hozzá akarnak menni.Állandóan könyörögnek,hogy ne kelljen a másik mamához menni,mert ott nem szeretik őket.Ebből rengeteg probléma van,mert anyósomék engem okolnak,hogy ellenük nevelem a gyerekeket,édesanyámmal már szóba sem állnak,mert ő is ellenük neveli őket.Pedig ez nem igaz,én noszogatom őket és így sem akarnak menni.A férjemmel a kapcsolatomat is tönkre teszik ezzel,mert ő mit csináljon,hát még is csak a szülei,de én mint anya mit csináljak,ha a gyerekeim félnek a nagyszülőtől?Iszonyat ez az egész,nálunk már nincsenek családi ebédek csak külön-külön,pedig kilenc évig csináltam tisztességgel,de egy ilyen alkalommal anyós kiverte a balhét.Áhhh,nagyon nehéz,gondolom nálatok is ez megy.A szüleid házassága nem megy rá erre?
2012. júl. 13. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!