Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Katonafeleségek/rokonok...

Katonafeleségek/rokonok veletek is volt már ilyen?

Figyelt kérdés

A férjem (32 éves) katona, sokszor volt már külföldön és szerintem sok dolgot nem tud elfelejteni. Álmában gyakran csinál szokatlan dolgokat és ébren is néha a szívroham kerülget. Kisebb zajokra is felriad időnként, például a szomszédban vagy előttünk csapódik a kocsiajtó és egyből "biztonságba" zavar ameddig körülnéz. Pár éve nyáron nagy vihar volt fújt nagyon a szél, dörgött, villámlott, az áram is elment és akkor is gyorsan lehasalt és nyúlt volna a fegyverért, közben nagyon erőszakosan viselkedett...mintha nem is ő lett volna. Akkor nagyon megijesztett de 1-2 perc múlva bocsánatot kért. Egyszer volt Irakban és amikor hazajött folyton meg akart menteni valakit és volt, hogy éjszaka ki ment az udvar közepére mert hogy ott van valaki. Szerencsére ezek csak 1-2x történtek meg és már nagyon régen fordult elő. Már ritkábban ezek a dolgok, de néha még mindig nagyon megijeszt. Valamelyik nap már szinte félig aludtam de hirtelen felkiáltott és kirohant, aztán visszajött mintha semmi sem történt volna. Néha arra ébredek éjszaka (mint például tegnap is) hogy a szobában az ablak előtt áll és nézelődik. Akkor is megtudok ijedni.

Régebben járt pszichológushoz, de már nem szokott. Ezek örökre megmaradnak neki? Tudok valahogy segíteni?

2012. máj. 9. 15:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Persze volt ilyen, Apukámnál. Ugy hívják ezt, azt hiszem, hogy poszttrauma.
2012. máj. 9. 16:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Apukámmal is ez volt. Két évet volt Irakban, utána pár hónapig felébredt éjszakánként, ha sétálás, bevásárlás közben hangos dolog történt összerezzent.

Talán fél évig tartott, de nem emlékszem pontosan.

2012. máj. 9. 16:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Poszttraumás stressz, nem ártana kezeltetni.
2012. máj. 9. 16:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Poszttraumás stressz, amit nem csodálok. Szakember segítségét kérjétek.
2012. máj. 9. 16:31
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Vagy alkoholista lesz, vagy megbolondul. Kezeltetni kell, vagy váltson munkahelyet.
2012. máj. 9. 16:33
 6/14 anonim ***** válasza:
14%
nem értem,pedig magyar harcoló alakultat nem volt Irakban... akkor mi viselte meg?
2012. máj. 9. 16:38
 7/14 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem harcolt, attól még lehetett életveszélyben.

Én sima turistaként voltam Izraelben egy éve és tőlem pár száz méterre csapódott be egy rakéta, amit Gázából lőttek ki. Néhány nappal később volt egy merénylet Jeruzsálemben, akkor értem oda, amikor épp a halottakat és a sérülteket szedték össze a mentők/katonaság.

Engem is eléggé megrázott, pedig közelében nem voltam katonaságnak.

2012. máj. 9. 17:07
 8/14 anonim válasza:
0%
én inkább azon gondolkoznék,hogy hányszor csalt meg mig távol volt
2012. máj. 9. 18:40
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
#8 - nagyon egészséges lehet az önértékelésed, gratula :)
2012. máj. 9. 18:53
 10/14 A kérdező kommentje:

8-as sajnálom, hogy te így fogod fel.

Amikor hazajött sokkal durvább volt, úgyhogy nehezen de rávettük, hogy menjen szakemberhez. Elment, több mint 1 évig járt oda (javult is sokat) de most már hallani sem akar róla.

2012. máj. 9. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!