Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Katonafeleségek/rokonok...

Katonafeleségek/rokonok veletek is volt már ilyen?

Figyelt kérdés

A férjem (32 éves) katona, sokszor volt már külföldön és szerintem sok dolgot nem tud elfelejteni. Álmában gyakran csinál szokatlan dolgokat és ébren is néha a szívroham kerülget. Kisebb zajokra is felriad időnként, például a szomszédban vagy előttünk csapódik a kocsiajtó és egyből "biztonságba" zavar ameddig körülnéz. Pár éve nyáron nagy vihar volt fújt nagyon a szél, dörgött, villámlott, az áram is elment és akkor is gyorsan lehasalt és nyúlt volna a fegyverért, közben nagyon erőszakosan viselkedett...mintha nem is ő lett volna. Akkor nagyon megijesztett de 1-2 perc múlva bocsánatot kért. Egyszer volt Irakban és amikor hazajött folyton meg akart menteni valakit és volt, hogy éjszaka ki ment az udvar közepére mert hogy ott van valaki. Szerencsére ezek csak 1-2x történtek meg és már nagyon régen fordult elő. Már ritkábban ezek a dolgok, de néha még mindig nagyon megijeszt. Valamelyik nap már szinte félig aludtam de hirtelen felkiáltott és kirohant, aztán visszajött mintha semmi sem történt volna. Néha arra ébredek éjszaka (mint például tegnap is) hogy a szobában az ablak előtt áll és nézelődik. Akkor is megtudok ijedni.

Régebben járt pszichológushoz, de már nem szokott. Ezek örökre megmaradnak neki? Tudok valahogy segíteni?

2012. máj. 9. 15:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
24%

Jaj istenem ez a sok bátor magyar katona,akik amerikai üzletemberek érdekeit védik a frontvonaltól messze és lelkileg belerokkannak :)

Nekem is vannak katona barátaim,sokat mesélnek arról hogy mit csinálnak és mik történnek külszolgálatban és állítom hogy az én itthoni munkám stresszesebb mint az ővék és kevesebbet is kapok érte,mégsem készülök ki...

amúgy az előző valamelyik kommenteben elhangzott egy kérdés izraellel kapcsolatban,azt miért kellett kimoderálni elmagyararázná valaki a nyomott agyamnak?

Nem lehet leírni azt a szót hogy izreal?Vagy azt hogy zsidó? Vagy megkérdezni hogy miért volt ott?És ha én is zsidó vagyok és azért kérdeztem?Ez nem jutott eszetekbe?

Csak nyomogatjátok a moderáló gombot már rögtön ha nejktek nem tetsző választ kaptok...Ti rasszista disznók.

2012. máj. 10. 08:51
 12/14 anonim ***** válasza:
78%

08:51 tudod ha kimész Irakba, Afganisztánba vagy hasonló helyekre 90% hogy átértékeled az egész életet. Látni sok éhező, sebesült, rémült embert, csonkított állatokat stb. Nem bízhatsz meg senkiben egyik pillanatban még mosolyog, másikban a fegyvere a homlokodon van. Vagy éppen egészséges embereket látsz meghalni, kínozni. Vagy ha neadjisten neked kell a saját életedért (esetleg másokéért is) ölni vagy rosszat csinálni. Nem hiszem, hogy te szívesen beszélnél ilyen dolgokról ha átélted volna.

Egyszer apám bátyával (akkor még katona volt) egy olyan oldalra tévedtünk ahol döglött állatok képei voltak (amiket ember csinált) és volt egy kutyás kép ahol a kutya meg van nyúzva, kint van a szeme meg nagyon undorító volt. Szemrebbenés nélkül nézte végig a képeket, kérdeztük tőle hogy hogy tudja így nézni és azt mondta hogy ezektől sokkal durvább dolgokat látott odakint.

Ott még a lelkileg erős férfiak is sérülhetnek. Nekem az is elég amilyen történeteket hallottam.

2012. máj. 10. 14:30
 13/14 anonim ***** válasza:
61%

Jaj túlfetisizáljátok ezt az egészet.Akkor lehetne arról is beszélni hogy egy rendőr vagy tűzoltó vagy mentő vagy orvos miket lát nap mint nap,a sok szétrancsírozott halott ember a kocsironcsokban és vonat alatt stb vagy amikor gyerekek halnak meg a kezeik között gyógyíthatatlan betegségben és így tovább.Érdekes róluk senki nem beszél,őket senki sem sajnálja.Pedig ők a hétköznapok hősei,akik értetek dolgoznak éhbérért.

Katonának olyan fiatalok szegődnek aki nem tud az életével és magával mit kezdeni,aki sodródik az árral.Persze biztosan van a 100 között 10 akit érdekel is,de nem ez a jellemző!Amikor sorkötelesség volt,érdekes SENKI sem tolongott hogy katona lehessen.

Van barátom ilyen is és olyan is.

De egy magyar katona miért véd amerikai (pontosabban zsidó) üzleti érdekeket egy másik földrészen?!Miért kell egy életerős fiatal értékes férfinek ilyen helyre mennie?Nem arról van szó hogy a besenyők megtámadtak minket és a hazát kell megvédeni...

Aki valóban elhiszi hogy a háború szükséges és van valódi oka, az elég tanulatlan és tájékozatlan ember.

Mindenki tudja hogy a háború az egy hatalmas üzlet és csak a pénzszerzés a lényege.Miért kell magyar fiúknak odamenni az amerikaiak üzletéért?

Még a fenti sorokhoz:Ezzel nem akartam senkit sem megsérteni,olyanokat akik elhivatottságot éreznek a katonaság iránt,de az én baráti körömben ezt láttam,sokan vállvonva adták be a papírt hátha....

Sziasztok!

2012. máj. 10. 16:41
 14/14 anonim ***** válasza:
26%
Nekik sem könnyű, de ők nincsenek akkora veszélyben!
2012. máj. 10. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!