15 éves vagyok és van egy 22 éves barátom. Nem szeretnék már tovább a családommal élni, és úgy döntöttem hogy össze szeretnék költözni vele. Lehetséges ez?
Figyelt kérdés
2012. júl. 12. 13:11
11/36 anonim válasza:
Miből éltek meg? Dolgozik a barátod? Szüleid nélkül nemigen mehetsz.
13/36 A kérdező kommentje:
10 hónapja vagyunk együtt.a barátomnak van munkahelye.a szüleim nem gondoskodnak rólam, 2 testvéremet elvettek tőle igazán ő róluk sem gondoskodik édesapámnak szavazati joga nincs mindent rá hagy anyámra és ratardikáltnak vannak minősítve. mihez van jogom? és albérletbe költöznénk megtehetjük-e? mi szükséges hozzá?
2012. júl. 12. 15:08
15/36 anonim válasza:
Mint írtam már kedves Kérdező, most még nincs más út, mint a szüleiddel megbeszélni. Aztán, ha betöltöd a 16-ot, el kell mennetek a gyámhatóságra, és kérni egy engedélyt a házasságkötésre. Ha megadják, akkor fél éven belül (annyi az érvényessége) össze kell házasodnotok, és onnantól minden tekintetben nagykorúnak számítasz. (ha másnap elváltok, akkor is, a nagykorúságot elveszíteni nem lehet... szóval, ha megvan az engedély, anyakönyvvezető)
16/36 anonim válasza:
A gyámhatóság csak különleges esetben ad engedélyt kiskorú házasságára, pl. ha terhes lett és vállalja, hogy megszüli. Nagyon meg szokták vizsgálni az ilyen ügyeket, és tényleg csak ritkán adnak engedélyt. A kérelmet a kiskorúnak kell elindítania személyesen.
17/36 anonim válasza:
Értem én, hogy rossz a helyzet otthon. Valahogy azt kéne elintézni, hogy máshoz kerülj, de az ne a pasid legyen. Nagyszülő, más rokon? Vagy kérd magad intézetbe. Persze ahhoz is nyomós érv kell. Egyszer láttam egy sráccal készült interjút, 16 vagy 17 évesen kérte, hogy vegyék állami gondozásba, mert ittak a szülei és verték.
18/36 A kérdező kommentje:
Az itteni gyámügy telesen elzárkózik se gyámság átvállalásba semmibe nem egyezik és nem fog beleegyezni és nem is fog támogatni. anyámat védik. hónapok óta nem vesz nekem semmit ballagás költséget sem ő állta hanem a barátom és teles mértékbe azt vára hogy ő vegyen nekem mindent. Az elején anyám teljes mértékben támogatta a kapcsolatunkat. jelenleg sincs ide haza kértem hogy a családi pótlékból adjon nekem hogy iskolába be tudjak vásárolni erre a két másik hugomal lelépet apámat is itt hagyta minden nélkül én főzők ránk, takarítok. de apám sem tud támogatni semmibe mert tele vannak tartozásokkal amit vissza kell fizetni. így teljesen kilátástalan helyzetben vagyok nem tudom mit csináljak :(
2012. júl. 12. 19:18
19/36 anonim válasza:
Ma nagyon sokan élnek úgy hogy tele vannak tartozással,és a gyereknek jóformán az ételen kívül nem tudnak biztosítani semmit. De ez nem ok arra,hogy a gyámügy felnőtté nyilvánítson téged. Ha van mit enned,ha van fedél a fejed felett(és amint látom internet is van) addig nincs gond.
Elköltözni csak szülői engedéllyel lehet. Másképp meg kell várnod míg 18 leszel.
20/36 anonim válasza:
Megmondanád így júliusban mégis mit akarsz a suliba venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!