Miért csinálja ezt velem?
38 éves nő vagyok. 18 évesen egy szatyorral és mérhetetlen haraggal elhagytam a szülői házat. Jobban mondva kidobtak.
20 év óta nem láttam anyámat,azt se tudtam hogy él-e még. Apámat rendszeresen látogattam.
Apám az első pár évben próbált kibékíteni, mondta párszor,hogy anyu már nem iszik,hogy beteg stb,de nem érdekelt. Pokollá tette az életünket a bátyámmal, így egyikünk sem kér belőle. 2 hete kaptam levelet egy ügyvédtől,hogy X.napon jelenjek meg. Elmentem. Az ügyvéd elém rakott egy papírt amiben az állt,hogy anyám átutal a számlámra 20 millió forintot. Először nem értettem egy szót sem az egészből. Végül is a szerződést tovább olvasva, és az ügyvéd magyarázásából az jött le, hogy anyám előbb mint a lányához segítséget kérve fordul,hogy gondozzam élete végéig,és a gondozásáért cserébe kapok 20 milliót. Ha nem vagyok hajlandó akkor jogi útra viszi, kéri a szülői gondozás jogát..(nem igazán értem,de az ügyvéd szerint van ilyen hogy a gyereket kötelezhetik a szülők eltartására,gondozására)
Irtó dühös vagyok. Miért csinálja ezt velem? Nekem nem kell a pénze,felőlem annak adja akinek akarja,én egy fillért nem akarok tőle. Nem akarom gondozni,sőt látni sem akarom. Az se érdekel hogy mi a baja. A bátyám mondta,hogy őt nem kereste meg,de ha megkeresné akkor megmondaná a magáét.
Jelen pillanatban ott tartok,hogy az ügyvéd előtt elutasítottam a segítőszándékomat,és aláírtam,hogy nem tartok igényt a pénzére.
De fogalmam sincs mit csináljak. Forduljak ügyvédhez én is?
Ti mit csinálnátok?
Azt ne írjátok,hogy ideje megbocsájtani,meg anya csak egy van,mert ha elmesélném a poklot, nem hinnétek el..Szóval nem ok nélkül van harag bennem és a bátyámban.
Jó ügyvéd!
Mert már benne van a családjogi törvényben, hogy a gyerek köteles gondozni a felmenőjét :(((( Még ilyen esetben is. amúgy rohadjanak meg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!