Mit gondoltok az ilyen szülőkről?
Figyelt kérdés
Próbálom rövidre fogni.Sajnos nem vagyunk jó anyagi helyzetben.Négyen élünk egy 1,5 szóbál albérletben.Húgomnak és nekem nincsen munkánk(persze próbáljuk és járunk is utána de nagyon nehéz..)de anyunak és apunak van,de cigiznek és elmegy sok az albérletre,illetve a dohányra.Ránk nem is igen figyelnek,sőt....Nekem kell például apám helyett felhívni azt akinek fizetjük az albit,mert ő fél...Múltkor pedig a húgomat próbálta rávenni,hogy menjen be a Vodafone-hoz és kössön 2 év hűségnyilatkozatot,és válasszon egy jó mobilt és majd az apánk eladja.Persze nem mentünk bele...Szóval a szüleink nem,hogy segítenék az előrehaladásunkat,inkább hátráltatnak.A legjobb 2 hónappal ezelőtt volt amikor csak 1000 forint volt itthon és inkább vettek egy doboz cigit,mint felvágottat..akkor a vacsi zsíros kenyér volt.Mit gondoltok,mert a Húgom és én szerintem ők nem normális szülők...Sajnos! :(2012. júl. 10. 16:41
1/6 anonim válasza:
Egészen biztosan elköltöznék rokonokhoz, vagy bárhová, ahová lehet. Egyébként pedig, mivel ti nem dolgoztok (nem érdekes, miért nem) és ti laktok az ő házukban (oké, hogy albérlet, de ők fizetik), addig kb kuss a nevetek. Ha nem tetszik, hogy cigit vesznek és nem kaját, keress pénzt és vegyél belőle te azt, amit akarsz. Világos, hogy nem mintaszülők, de abból, hogy a húgoddal nem találtok munkát arra következtetek, hogy már igencsak nagykorúak vagytok. Úgyhogy... el kéne indulni valahogyan, valamerre és nem feltétlen a szülőkre fújni.
2/6 anonim válasza:
Hát igen, lehet, hogy tényleg nem éppen a legösszetartóbb család, de végülis eltartanak benneteket, más beleszólásotok nem igen van abba, hogy mire költik a pénzüket. Az meg, hogy dohányoznak - függők. Én nem dohányzom, de anyukám régebben igen, hát láttam milyen volt, mikor leszokott, ez nem olyan, hogy egyik pillanatról a másikra csak úgy abbahagyom... Ezt mi nem igazán érthetjük, de ha kell hát kell.
3/6 anonim válasza:
Szüleid helyében biztosan másképp csinálnám, de ez még nem ok arra, hogy bíráld őket. Azt sejtem, hogy végeztetek már a sulival, így aztán semmi nem tart vissza titeket, hogy dolgozzatok, elköltözzetek és a rengeteg megkeresett lét arra költsétek, amire csak akarjátok.
Kicsit kegyetlenül hangzik, de volt mit enni? Igen. Volt hol aludnotok? Igen. Nos, ha ez nem elég, hát rajta, teremtsetek jobbat! Tegyetek azért, hogy jobb legyen! Sikerülni fog, ehhez nem fér kétség, csak akarni kell! Sok sikert!
4/6 anonim válasza:
Hát igen jogos a válasz,kicsit próbáljatok önállósodni. Adjatok bele mindent a meló keresésbe ha kell menjetek külön, mutassátok meg hogy ti igenis jobbak vagytok mint a szüleitek. Én már csak tudom milyen 2 giga majom szülő,tönkre tettek, eladósodtam miattuk pedig csak 25 vagyok. Persze én voltam a hülye mert engedtem az akaratuknak. Mára már ők is igen nagyon lecsúsztak,pedig mindig volt mit a tejbe aprítani. De a sok adóság ellenére is haladok előre,külön vagyok 2 gyönyörű iker fiammal és párommal akit imádok. Drukkolok nektek,mindig van kiút!! :))
5/6 anonim válasza:
Jo pelda h ilyen szulo ne valljon beloletek. Probaljatok barmilyen munkat elvallalni es kozosen bereljetek vmit. vmikor legalulrol kell kezdeni h elorebb jussunk. Sajnos sok szulo gondolja ugy h 'en felnottem ilyen korulmenyek kozott, a gyerekemnek is jo lesz'. Lehet h a szuleitek nem ismernek jobbat. De sajnos egyenlore otthon laktok es nem vagytok onalloak. Ezert en legheloszor onallosodnek, es kulon mennek toluk. Ha Mo-n nincs melo akar kulfoldre is mennek, ki tudja...
6/6 anonim válasza:
Én a helyedben dolgoznék. Mert aki akar az talál munkát, akármilyet. Kifogásokat a legkönnyebb találni. Rajtad csak az segít ha 1. ezerrel tanulsz és lesz egy normális munkahelyed vagy 2. találsz egy megfelelő férfit, de a normálisabbja ha lehet ezt mondani megválogatja kivel áll szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!