Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon elegem van, az apám...

Nagyon elegem van, az apám örökké lenéz. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Azt mondja hogy egy ügyetlen libe vagyok és hiába tanulok úgyse lesz belőlem senki.Már nagyon idegesít,pedig szeretem őt.Nem birok elköltözni,mert nincs rá lehetőségem.
2009. júl. 11. 17:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Amugy nem feltétlenül az elfordulás, elköltözés és a megsértödés lehet erre a megoldás, hagyjátok figyelmen kívül az indulatos szavakat, de ugyanakkor kezdjetek el érdeklödni tapintatosan és lényegretöröen, hogy milyen felnöttnek lenni?

Mesélje el az életét! mesélje el hogy bánik vele a fönöke, vagy miylen egy napja, és mik miatt aggódik? Ugyérzi lemaradt valamiröl? VAgy mi az amit szeretne de képtelen elérni? Sosem kell konfrontálódni az indulatokkal, kezeljétek ezt intelligensen, és emelkedjetek felül ugyanakkor szürjétek ki a mondanivalójábóla lényeget, hiszen töle, az apátoktól is sokat tanulhattok!!!

Akinek a szülei elszedik a pénzt, meg nem akarják befizetni a számlákat annak pedig tanácsolom, hogy NE ADJA ODA!! ÉS Sz_rja le ha kikapcsolnak mindent, mert az ösök ugysem hagyják majd sokáig hiszen nekik is kell a kényelem!!! Viszont a pénzt amit keresel azt halmozd fel, és fordítsd TANULÁSRA Fösulira, egyetemre, vagy ami éppen következne!!! Ha lesz 2 diplomád, és beszélsz 2-3 nyelvet akkor már amugy sem lesznek anyagi gondjaid, ugyanis szinte bármilyen állást meg fogsz kapni és keresett ember leszel!!

2009. júl. 11. 19:37
 12/16 A kérdező kommentje:
nem tanult ember,csak az általános iskolát fejezte be,de nagyon okosnak hiszi magát és ha még néha iszik is,akkor ne mondjam...mindenki hülye csak ő az okos és folyton kioktat és leordít,ahelyett hogy szépen megmagyarázná.Végül is nagyon sok mindent megtanult ő az élettől,amit az iskola nem tanít meg és ezért becsülöm is,de inkább tapasztaltnak mondanám,mint nagyon okosnak.
2009. júl. 11. 21:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos tapasztaltam, hogy az ilyen szülőnek nem lehet megfelelni. 37 vagyok és még mindig vágyok apám elismerésére, szeretetére, hiába. Amikor anyu meghalt egy ideig olyan volt, mintha változna. Amikor elkezdtem élni a saját életemet és családom lett ugyanott folyxtatta.
2009. júl. 11. 21:05
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg tűrni, amíg ott laksz, és nyelj egyet, és amint tudsz, állj be dolgozni és próbálj elköltözni. Nehéz eset ez, én egész kicsi gyerekkorom óta ezt kaptam az egész családtól, nem csak egy szülőmtől, hanem mindenkitől, hogy élhetetlen szerencsétlen balfék vagyok, és csak utcaseprő lesz belőlem, stb. Ehhez képest 24 évesen 10 éve énekelek egy egyre sikeresebb gospel kórusban, kitűnőre évfolyamelsőként végeztem az érettségit, és a főiskolán sem hullottam ki a tömeggel, a többiről nem is beszélve. Plusz nálam az is van, hogy apám anyut is lenézi, és úgy egyáltalán a nőket, sokszor tesz gúnyos megjegyzéseket nőkre. Anyu meg odáig jutott, hogy néhány vidám pillanatát leszámítva megkeseredett, és egyszerűen az én sikereimnek se tud örülni, nem tud büszke lenni arra, hogy van egy lánya, aki nem váltotta be a rosszakarók negatív véleményét, hanem igenis sikeresebb lett, mint a gúnyolók.

De én már csak néha odamondom nekik, és dolgozom, pénzt gyűjtök, és el fogok menni, és majd akkor gondolják át a dolgot, ha már nem lesz kit lábtörlőnek használni.

Próbáld meg te is elengedni a füled mellett ezeket és ne hagyd, hogy túlságosan befolyásoljon, tudom, nehéz, nekem évekbe telt. De én nem csak egy embertől kaptam, mint már írtam, hanem az egész családtól...

2009. júl. 11. 21:15
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az én apám is pont ugyanilyen. Néha anyám is.

Nem tudsz velük mit tenni, el kell viselni amíg nem lesz saját életed... én is megpróbálom még addig kibírni valahogy, mert semmi sem használt.

2009. júl. 12. 00:05
 16/16 anonim ***** válasza:
67%

19.33-as vagyok

Tényleg érdemes kipróbálnod, hogy érezteted vele, becsülöd őt.

Bele lehet szőni finoman beszélgetésekbe, hogy az eszedet tőle örökölted és nekik köszönhetően már te tanulhatsz, ha ő anno nem is tehette.

Az lehet a baja ugyanis, hogy te lány létedre valószínüleg többre viszed majd mint ő és ez frusztrálja.

Sok sikert, egy próbát megér.

2009. júl. 12. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!