Tök elegem van már ebből az egész ajándékozásból, mit tehetnék?
Egyedül élek,és rohadtul nem fényesen! Mióta az eszemet tudom, ünnepelve volt nálunk a szülinap, névnap meg a kiskutya faxa is! Nem tudom kinél van ez még így, de minden egyes ünnepre mindenkinek minimum 5000Ft-os ajándék azért elég szívás! 1 hónapban min. 2 embernek van valamije! Nem igaz, hogy anyámék nem tudnák leállítani ezt az egészet, ugyanis én elég hülyén érezném, ha nálam szakadna ez meg, vagy ha én mondanám, hogy én többet nem költök senkire! Normális életem sincs, de nővérem 3 gyerekének még a gyereknapon,mikuláskor, meg mittomén mikor is bizonyítanom kell, pedig olyan gazdagok, nem is értékelnek már semmit. Akkor ott van nővérem, sógorom, anyu, apu, Magamnak meg soha nem jut semmi! Ok, nekem is adnak, de ugye anyuéktól 1, meg nővéreméktől 1 ajándék! Én meg adok 100 felé!
Hogyan lehetne ezt finoman lezárni? Adnátok tippeket?
Köszönöm szépen!
Nekem csak a vetett véget ennek, hogy a páromhoz költöztem :)
Ő viszont eddig olyan jó családban nőtt fel, hogy mégcsak fel se köszöntötték egymást...
Azért az ünneplés hiányzott, így nagy nehezen rászoktattam: nem kell xezer forintért ajándék, de azért nekem egy szál virágot, neki egy tábla csokit még tudunk finanszírozni :)
Szia! Mond meg nekik, hogy neked ennyi pénzed nincs, és hogy nagyon szívesen veszel nekik valami apróságot, egy tábla csokit vagy valamit, de nem élsz olyan jól hogy 5000Ft-s ajándékot vegyél!
Ha ezt nem értik meg, akkor mond meg nekik, hogy adjanak neked ők pénzt, és úgy megveszed.
"Szia! Mond meg nekik, hogy neked ennyi pénzed nincs"
Szia! Szerinted nem tudják? Azt szokták mondani, hogy nekik nem kell semmi, olyankor ott mártírkodnak! Akkor lenne ez hatásos, ha Ők se költenének rám, meg ha a nővéreméknél is ugyanaz lenne! Mert azt meg Anyu nem csinálja meg, hogy nekem nem vesz csak egy csokit, a nővéreméknél meg 5 felé szór 5000-eket (meg még annál is többet) Ááááá, engem úgysem értenek meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!