Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tök elegem van már ebből az...

Tök elegem van már ebből az egész ajándékozásból, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Egyedül élek,és rohadtul nem fényesen! Mióta az eszemet tudom, ünnepelve volt nálunk a szülinap, névnap meg a kiskutya faxa is! Nem tudom kinél van ez még így, de minden egyes ünnepre mindenkinek minimum 5000Ft-os ajándék azért elég szívás! 1 hónapban min. 2 embernek van valamije! Nem igaz, hogy anyámék nem tudnák leállítani ezt az egészet, ugyanis én elég hülyén érezném, ha nálam szakadna ez meg, vagy ha én mondanám, hogy én többet nem költök senkire! Normális életem sincs, de nővérem 3 gyerekének még a gyereknapon,mikuláskor, meg mittomén mikor is bizonyítanom kell, pedig olyan gazdagok, nem is értékelnek már semmit. Akkor ott van nővérem, sógorom, anyu, apu, Magamnak meg soha nem jut semmi! Ok, nekem is adnak, de ugye anyuéktól 1, meg nővéreméktől 1 ajándék! Én meg adok 100 felé!

Hogyan lehetne ezt finoman lezárni? Adnátok tippeket?

Köszönöm szépen!

2011. aug. 17. 11:54
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Kössz ;)
2011. aug. 17. 12:18
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is ilyen rokonságba csöppentem, ráadásul az is szokásuk, hogy "összevárnak" 3-4 ünnepet, aztán együtt tartunk két névnapot, egy szülinapot meg egy házassági évfordulót, azaz majdnem mindenki ad mindenkinek ajándékot. Tiszta hülyeség! Volt olyan, hogy parfümöt ajándékoztam annak, akitől parfümöt kaptam... (Persze, amit én vettem neki, az jobban tetszett. Talán nem kellett volna cserélni.)

Próbálkoztam azzal, hogy ne legyen felnöttek közötti ajándékozás. Nem jött be. Akkor legyen max 1000 Ft. Ez sem igazán jött be. Most azzal "dühítem" őket, hogy kizárólag saját készítésű ajándékokat adok: sütit sütök, fotómontázst készítek, saját nevelésű cserepes virágot, díszpaprikát kapnak, stb. Talán észreveszik magukat. És csakazértis akkor köszöntöm fel őket, amikor naptár szerint ünnepnap van. A közös banzájokon meg odaadom az ajándékot és kész.

2011. aug. 17. 12:19
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A saját készítéű ajándék pl. jó ötlet. Attól észbe fognak kapni, mert nem is lehet mit mondani rá, ráadásul egyértelműen jelzi a helyzeted.
2011. aug. 17. 12:22
 14/24 anonim ***** válasza:
Ha jobb ötleted nincs, meséld be nekik, hogy nincs állásod, hátha akkor nem várják el, hogy rájuk költs!
2011. aug. 17. 12:26
 15/24 A kérdező kommentje:

Olyan is volt. Akkor a tartalékokból vettem nekik!

És hiába mondják, hogy nem kell, rendesen látom a versenyt az egészben! Anyu is mindig felhív, és megkérdezi : na mit vettél, mit kap xy? Nnnaaa... ennyit arról, hogy nem kell venni!

2011. aug. 17. 12:30
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt a helyzet, gyakorlatilag mindenki gondolt már rá, de megvárták, amíg az egyik lép, és felveti a kérdést. Most a férfiaknak egy üveg bort, a nőknek egy csokor virágot veszünk, a gyrekek kapnak kb. 3 ezer Ft értékben valamit. Jobb, mint a 100. tusfürdőt meg használhatatlan ajándékot adni-kapni. Ez lehet akár nálatok is az indok.
2011. aug. 17. 12:32
 17/24 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm a válaszokat, azt hiszem elég megerősítést kaptam, hogy akcióba lépjek! Asszem legközelebb beszélek velük és ha tetszik, ha nem, nálam "árleszállítás" lesz!
2011. aug. 17. 12:38
 18/24 anonim ***** válasza:
Erről a versenyről gondolkodj el, mi történne, ha nem vennél részt benne? Mit szólna a családod ehhez? Ha olyan anyagiasak, hogy emiatt megsértődnek, érdemesek rá egyáltalán, hogy foglalkozz velük?
2011. aug. 17. 12:42
 19/24 anonim ***** válasza:
A férjem családjában is ez szokás volt. Ráadásul olyan nagy ajándékok voltak sokszor, hogy étkezőgarnitúra, tv, mosógép, dvd stb. Sógorom egy cég vezető embere, így nekik nem túl nagy kunszt több tízezer forintot kifizetni. Nekünk viszont annál inkább. Ezért mi megbeszéltük, hogy csakis jelképes ajándékozás legyen, bor, egy szál virág, kávé vagy tényleg csak valami apróság, kb. 5 ezer forintig bezárólag, de ez is úgy, hogy összeadjuk a többiek. Egyedül a gyerekek névnapjai, szülinapjai kivételek, illetve a karácsony, de ott sem elszállva ajándékozunk. Meg kell értsék a többiek, hogyha nem tudod finanszírozni. Ne legyen alsó határ megadva, mindenki annyit ad és azt ad, amit megengedhet magának! Nálunk működik.
2011. aug. 17. 12:43
 20/24 anonim ***** válasza:

szerintem max. kellene, hogy legyen az 5000 Ft!! Gyereknek én pl. max. egy csokit meg egy kis valamit vennék ünnepre. Húsvétra, Mikulásra, gyereknapra minek csokin kívül mást is ajándékozni?

karácsonyra mehet a nagyobb ajándék.

Anyósom pl. a gyerek szülinapjára egy darab pólót adott. A kisebbik gyerek meg semmit!! nem kapott névnapjára, szülinapjára! Sem a keresztszülőktől, senki mástól, csak tőlünk meg anyámtól (azt is én vettem meg, de az nem baj, adott pénzt). Azért ez is gáz.

Ha neked lesznek gyerekeid meg férjed, gondolom, majd ők is kapnak valamit.

2011. aug. 17. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!