Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólhatnék én erre? Hogy...

Mit szólhatnék én erre? Hogy lehet ezt megbeszélni?

Figyelt kérdés
A férjem rengeteg pénzt költött ma 3 rokonának a születésnapjára, akik nem is a legközelebbi rokonok. Nem szoktunk ilyen drágán ajándékozni. Én nem szóltam volna semmit, de amikor elment vásárolni élelmiszert, akkor figyelmeztetett, hogy mennyit költött ajándékra. Úgy érzem, hogy ez egyáltalán nem fair. Mindig elszalad vele a ló. A legdrágább bevásárlóközpontban vásárolt, aztán meg a bevásárlólista (tojás, alma stb.) láttán beszól. Nem irigylem tőlük, de egy olcsóbb ajándék is ugyanolyan jó lett volna, nekünk is kell a pénz, van gyerekünk, gyűjtenünk kéne, nem elverni.

2012. júl. 8. 17:47
 1/4 Tymex válasza:
48%
szerintem ezt próbáld meg vele finoman megbeszélni... fontos hogy ténleg ne tartsd magadban... vagy jelezd neki valahogy... és pont igy megmondhatod neki ezt, de ügyelj a hangodra hogy ne torkolljon veszekedésbe
2012. júl. 8. 20:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Biztos megmondtam volna neki erélyesebben, hogy az ajándékok (amik nem létszükségletek) nehogy már az élelmiszeretek rovására menjen!
2012. júl. 8. 20:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Amikor a bevásárlólista láttán így reagált, rögtön mondtam (normális hangon), hogy nehogy már a sz*ros tojás meg a többi zabálnivaló legyen túl drága az ajándékok mellett. Erre meg azt mondta, hogy ne törődjek ezzel az egésszel. Sokszor piszkál, hogy mikre költök, meg hogy spóroljunk, de ő ezt képtelen megtenni. És nem viseli a kritikát, mert ilyenkor meg azzal jön, hogy én ezzel ne foglalkozzak, erről ne beszéljünk. Ami történt megtörtént, de tartok tőle, hogy következő alkalommal megint túlzóan nagyvonalú lesz. Előre félek a karácsonytól...

2012. júl. 8. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Az ilyen emberek többet akarnak elhitetni magukról, mint amik. Nehogy már azt higgyék róla, hogy csak egy olcsó ajándékot engedhet meg magának. Tesóm volt férje nekiállt üvölteni nővéremmel, mert venni akart a gyerekeknek 2-2 db! banánt. Haverja esküvőjén meg kierőszakolta, hogy ő legyen a menyasszonyi autó és 100 ezer forintot adott ajándékba.

Kérdezd meg tőle, mi a fontosabb, a család jóléte, vagy a látszat. Ha nem engedheti meg magának, akkor ne is játssza meg.

2012. júl. 8. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!