Arab/Török (félvér) barátom van, anyuék tiltanak, mit tegyek?
köszi mindenkinek! itthon maradok, felnőttként pedig nem törökországban, hanem brazíliában szeretnék élni.. :D
megnéztem a filmet, tanulságos. ha ő menni akar, ígérhet mindent, menjen egyedül. :)
Elöször is bocsanat, hogy rosszul masoltam, es ujra beekelödött az elsö hsz-om a masodikba. :)
Egy üzenetet kaptam, valoszinüleg a felig szaudi hölgytöl. Ö hivta fel a figyelmemet, valamit valoszinüleg felreerthetöen irtam, ezert szeretnem tisztazni: NEM a muszlin vilagvallasrol irtam, hanem arrol az ALTALANOS kepröl irtam, amit itt Nyugat-Europaban latok.
Nem a vallasrol, es nem is egyes szemelyekröl, hanem egy altalanos kep az itt elö muszlimokrol, akik legtöbbje török. Ez nem jelenti azt, hogy minden muszlim ilyen. A pszichologiai reszebe nem mentem bele: a jellem kialakulasaban az elsö 3 ev a legmeghatarozobb, masodlagosan az elsö 7 (ezutan kb kialakulnak a fö jellemvonasok), es mindezt a környezet hatasaibol vesszük at, nagyreszt akaratunktol függetlenül. Ezen felnöttkent, tudatosan, sok-sok ev alatt, sok-sok energiat beleölve (discozas es hasonlok helyett) valtoztathatunk - igy ök is, kerdes, vajon hanyan teszik/tesszük... A kerdezö altal irtak pedig teljesen egybevagnak ezzel a jellemzessel, egyetlen olyan dolgot sem olvastam benne, ami nem jellemzö az itt elö muszlimokra.
Teljesen igaz, hogy az arab nök nem boldogtalanok, nekik ez a normalis, jo kenyelmes, ez is latszik az itteni muszlimokon is. (Akik legnagyobbreszt törökök, szaudit nem is ismerek.) Ahogy a belinkelt cikk is irt erröl; sok nö a burkahordast önkent is valasztana a felmeresek szerint...stb. Sztem egy magyarnak viszont, aki nem ehhez a kulturahoz szokott, nem lenne kenyelmes. Igaz, hogy itt is vannak, akik parancsolgatnak a felesegüknek, csak itt vissza lehet szolni, itt nagyobb a szabadsag - itt ez a megszokott, normalis, kenyelmes.
Sztem azert is pontoztak 0-ra az iszlamot vedö valaszolot, mert magyarkent, teljesen mas kulturaban felnöve, ehhez szokva mashogy erezzük ezt a ferfi-nöi szereposztast, mint aki "belülröl" latja, ahhoz szokott, es ha jol emlekszem, a pontozassal jelezheted, mennyire hasznosnak tartod a valaszt vagy ilyesmi, igy nekik nem hasznos. (Ez a resze nem erdekel, csak amennyire emlekszem.)
Nem itelkezni akartam barkiröl, hanem a Kerdezönek bemutatni, amit latok, amit sztem ö nem ismert.
00.37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!