Kornélia szép név?
Figyelt kérdés
Testvérem két hét múlva szülni fog, és a lányának Kornélia nevet akar adni. A család ki van akadva, hogy ez milyen megjegyezhetetlen, borzalmas név, úgyhogy most áll a bál otthon. Ti mit gondoltok erről a névről?2012. júl. 7. 22:04
1/8 anonim válasza:
A Kornélia így még szép, de nekem alapvetően a becézése (Kori) nem tetszik. De ha van rá más becenév is, akkor szerintem szép a név, legalábbis mindenképpen elfogadható.
2/8 anonim válasza:
Én meg helyreraknám a családot, hogy nincs joguk kiakadni. Ebben a névben semmi megjegyezhetetlen sincs. Ahogy egyik név sem megjegyezhetetlen, bármennyire is ronda.
Szerintem egyébként szép név és nekem a becézése is tetszik. Ennek ellenére nem adnám a lányomnak, de nem azért mert nem tetszik, hanem mert nem illene a családnévhez. :)
3/8 anonim válasza:
Nekem egy cica jut róla eszembe, de egyáltalán nem esik a borzalmas kategóriába, mint Dzsenifer, Delfin :D
4/8 anonim válasza:
1: Nem kell egész egyszerűen becézni. Vagy ha valaki kiscicának szeretné, akkor lehet a neve akár nixistfix.
5/8 anonim válasza:
Más becézése is van: Nelli, Lia.
Egyébként egy ősi latin, nem most keletkezett. nálunk a leghíresebb viselője Prielle Kornélia volt talán.
Amúgy meg luxus és hagyomány a gyerek leendő nevén kiborulni (de ez magánvélemény). aztán meg "el se lehetne képzelni más névvel" :D
6/8 anonim válasza:
Szerintem jó név, ne hagyja magát ,ha ő azt szeretné, akkor legyen Kornélia!!! majd megszokják, és Kornéliaként is imádni fogják!!
7/8 anonim válasza:
Kornélia vagyok és örülök, hogy ez a nevem 😀
A Nelli, Nini és Lia becézéseket szeretem 😊
De a Koritól meg a Kornitól rosszul vagyok 😕
8/8 Hanna S válasza:
Nekem, személy szerint nem nagyon tetszik a név mert egy olyan középkori finnyás hercegnő jut róla eszembe, de a becézései számomra mind elragadóak. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!