Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák, fiatal lányok fiúk...

Anyukák, fiatal lányok fiúk hogy segítsek egy ilyen 16 éves lányon?

Figyelt kérdés

Tegnapi kérdésem másik kategóriába, ma egészítettem ki de úgyse fogok rá választ kapni ezért tettem most ide. Aki tud segísten mert fontos lenne.

Ez a lány akiről a kérdés szól

- nagyon gyerekesen viselkedik, óvodás szinten van, leggyakrabban használt szavai, he, mivan, haggyámá, egy mondaton belül akár 5ször is előfordul

- fogdossa a macskákat aztán soha nem mos kezet, de még wczés után sem és állandóan az arcát dörgöli amitől már csupa pattanás és valami bőrbetegséges az arca, de nem érdekli hiába mondjuk neki, hogy ezzel orvoshoz kell menni és kezeltetni kell

- fésűt nem ismeri, mindenhova úgy megy el, hogy nem fésülködik meg, az anyukája reggel veszekszik vele, hogy legalább akkor fésülködjön meg ha iskolába indul, de nem

- hajat talán kéthavonta mos, csupa zsír az egész feje

- állandóan a gép előtt ül amitől az egész feneke csupa pattanás vagy mi, teljesen be van fülledve, el sem tudjátok képzelni hogy milyen csúnya

- valószínűleg hormonzavaros vagy legalábbis én arra gondolok, mert csupa szőr, de nem csak egy picit hanem nagyon nagyon és fekete szőr, férfit nem láttam még ilyen szőröset, a derekától a térdéig iszonyatosan nagy göndör fekete szőr van, mintha egy pulikutyát ragasztottak volna oda, ezt is mondtam már neki, hogy vizsgáltassa ki magát mert ha hormonzavaros akkor kezeltetni kéne, ha meg annyira nem akar orvoshoz menni akkor legalább kozmetikushoz menjen el gyantáztatni

- nagyon renyhe a testtartása, kicsit csámpás is

- normális ruhát nem hajlandó felvenni

Én csak annyit szeretnék, hogy menjen el bőrgyógyászhoz és az arcát nézesse meg, szeretném ha ezt a szőrösséget is megnézetni, hogy mitől van

Kicsit öltözzön lányosabban, ha el megy valahova akkor ne az agyónig kitaposott retkes papucsot vegye fel, hanem egy tiszta cipőt, fésülködjön meg legalább reggelente, a haját mossa rendszeresen, beszéljen normálisan, ne üljön egész nap a gép előtt, hanem néha mozduljon ki, szerezzen barátnőket és használja ki a fiatalságát.

Tudom, hogy nem kéne ezzel foglalkoznom, de sajnálom őt, mert új közösségbe fog menni ahol ha így viselkedik nem fogják befogadni.

Hiába magyarázom el neki, hogy mégis mit hogyan kéne csinálni, mintha a falnak beszélnék.

2012. júl. 7. 19:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Apuka nincs, soha nem is volt, anyuka meg nagyon beteg.

Az egyik lány tesó már 30 éves az úgy ahogy próbál segíteni rajta, vitte már kozmetikushoz, hozott az arcára iszonyat drága krémet, de nem használta, vesz neki ruhákat.

Többször leült már vele beszélni, hogy egy fiatal "nőnek" hogyan kéne viselkednie, hogyan is kéne kinéznie. De ez a tesó is már belefáradt, mert a 16 éves lány úgy viselkedik ha nem az van amit ő akar mint egy vadállat és ezt nagyon komolyan mondom meg nem is túlzom el.

A napokban, lealapoztam az arcát, minden csúnyaságot eltüntettem róla, kifestettem a szemét, a haját megmostam és szépen beszárítottam, felöltöztettem csini ruháimba és lefényképeztem, majd megmutattam neki, ezt a képet és az előzőeket , hogy ő is vegye észre a különbséget azt, hogy hogyan kéne kinéznie.

De teljesen fölösleges volt. Nem tudom mit kéne még csinálnom, hogy észhez térjen.

2012. júl. 7. 19:37
 12/21 anonim ***** válasza:
Az erős szőrösödés és a ritka menses arra utal, hogy a lány PCOS-es. Ezt nem ártana kivizsgáltatni, nőgyógyászhoz, endokrinológushoz és terheléses vércukorszintmérésre minimum el kellene mennie.
2012. júl. 7. 19:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a meddőséget, ezt olvastasd el a lány édesanyjával! [link]

Több ismerősömről tudom, hogy ez a baja, többéves kezelés után tudtak teherbe esni. A bőrproblémák, a szőrösség a és a ritka menstruáció tipikus tünetei!

Ez legyen az első, a külsőt ráértek ezek után alakítgatni.

2012. júl. 7. 19:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy depressziós is, azok alapján amiket írtál, ami szintén a PCOS tünete.
2012. júl. 7. 19:39
 15/21 anonim ***** válasza:
Hát igen, ilyen külső-belső problémákkal nem csoda, hogy a gép elé rejti magát, biztosan nincs semmi önbizalma, és a hormonális ingadozás befolyásolja a kedélyállapotot is - itt minden női olvasó gondoljon csak a saját, amúgy egészséges menstruációja körüli lelki tüneteire...
2012. júl. 7. 19:43
 16/21 anonim ***** válasza:

A tünetek eléggé meggyőzőek a honlap szerint is, egy kivizsgálást mindenképp megér a dolog!

[link]

2012. júl. 7. 19:46
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

He? Mivan? Haggyadmá..

:D

De most komolyan, valószínűleg pont azért olyan mintha falhoz beszélnél, mert folyamatosan aggódsz, és oktatod.

Itt is ezt teszed, elmagyarázod, hogy szerinted hogy lenne helyes. S hogy szerinted ez neki jót tenne.

Node ő nem Te vagy. Hagyjad békén, legyél csak simán kedves, toleráns, és megértő. előbb-utóbb rá fog jönni ő maga, hogy min, és hogyan kell változtatnia, HA AKAR. Az akaratát nem fogod tudni befolyásolni, hiába is próbálkozol. Sőt, inkább fordítva fog elsülni.

2012. júl. 7. 20:22
 18/21 anonim ***** válasza:

Azért itt nem kéne hagyni a dolgokat annyiban, bár nem vagyok híve a mások életébe való beleavatkozásnak, de az életéről van szó, egy az egyben tönkre teheti magát!

Attól még, mert most mindenre tojik nagy ívben, lehet benő a feje lágya és rájön mekkora marha volt, csak nehogy késő legyen, ha rá akarják hagyni...

Tanácsot nem tudok adni, de sok sikert!

2012. júl. 7. 20:53
 19/21 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, hogy ennyire elhanyagolja magát! Az anyukának kellett volna már régen lépni. Netet simán kikötni vagy lejelszavazni, bőrgyógyászhoz vinni meg nőgyógyászhoz. A lánynak vannak barátai esetleg történt vele valami? Jót tenne neki szerintem, ha járna valamilyen közösségi tevékenységre, sportcsapatba. Még ha nem is divatos ruhába jár az nem nagy baj, de hogy koszosban az elég gáz. Mindenképpen az anyának kellene nagyon szigorúnak lennie és nem hagyni magát.
2012. júl. 7. 21:35
 20/21 A kérdező kommentje:

ez a he mivan haggyámá ezt nem csak nekem mondja hanem mindenkinek és nem csak akkor ha erről próbálunk beszélni vele, hanem mindig, ha arra kéri az ember, hogy mosogasson el, ha arra hogy tanuljon, ha arra, hogy adjon a kutyának enni szóval mindig mindenre azt mondja, hogy haggyámá

Minden mondatot he-vel kezd, ami igen csúnya szokás, He hogy vagy?! De ezeket minden beszélgetésnél használja, ezen kívül még van neki jó pár amit megint csak gyakran használ és ráadásul elég trágár szavak.

Én nem piszkálni akarom őt hanem segíteni rajta, 16 éves lány akinek nem így kéne élnie. Szerintem már most is eléggé el van késve a segítség, ennél tovább nem nem szabad várni, hogy majd megváltozik ő már nem fog magától változni.

Ráadásul mivel ő nem kell senkinek és barátnői sincsenek ezért a húgát piszkálja mindig, mert ő egy talpraesett vagány kiscsaj és elég sok barátnője van, igaz még csak 14 éve de már a fiúk is meg-megnézik. Eszméletlenül irigy rá.

2012. júl. 7. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!