Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek egy szülőnek van...

Szerintetek egy szülőnek van joga azt mondani a gyerekére, hogy élősködik rajta, ha a gyerek tulajonképpen ételen és fekhelyen kívül mást nem is kap a szülőtől?

Figyelt kérdés

De ezt szó szerint kell érteni, semmilyen luxuscikkre, ruhákra, ékszerekre, utazásra, bulizásra stb., de tényleg semmi ilyesmire nem kérek pénzt a szüleimtől. Mégis állandóan azt kapom, hogy egy utolsó szemét vagyok, mert a tervezettnél hosszabb ideig kell otthon laknom, a tervezettnél hosszabb ideig kell eltartaniuk. És mert ők már ebbe belefáradtak.

A sztori röviden annyi, hogy nem vettek fel elsőre a hőn áhított egyetemre, ezért halasztottam, s mikor elkezdhetem majd az egyetemet, 21 leszek.

2012. júl. 7. 08:38
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
59%
Együttérzek, én se merem télen már fűteni a szobám, se a felső emeletet a fürdőn kívűl.
2012. júl. 9. 19:29
 22/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm mégegyszer a hozzászólásokat!

Sajnos ilyenek a szüleim, ma is kiakadtak rám.

2012. júl. 9. 19:37
 23/37 anonim ***** válasza:
Dettó ugyanígy van velem is.. Nem is kértem és nem is kaptam semmit soha, kaján és fekhelyen kívül mást. Most én is halasztok egy évet, hogy dolgozhassak. Szerencsére találtam is munkát.
2012. júl. 9. 20:44
 24/37 A kérdező kommentje:

Ilyen, nagyon furcsa szüleim vannak, még egy hódban is több jóindulat lakozik az utóda iránt, mint amit ők tanúsítanak irányomba.

A testvérem már elmenekült otthonról, szerintem pillanatok kérdése, hogy én mikor fogok.

Valaszólínűleg azért ilyen érzéketlenek, mert mindkettőjük élete megfeneklett, már terhes számukra minden élő és élettelen, és tőlem is szabadulnának, rugdosnának ki a házból. Csak kérdés, ha ilyen szar az életük, akkor minek vállaltak maguk mellé két gyereket. Mert ez nem újkeletű, akkor is ilyen volt, amikor mi születtünk. Egész gyermekkoromban apám és anyám rimánkodásait hallgathattam, hogy mennyire gyűlölik a munkájukat, hogy mennyire nem tudják elviselni a másik családját, hogy mennyire elegük van egymásból... És előttünk őrjöngtek, szidták egymást.

2012. júl. 9. 21:03
 25/37 anonim ***** válasza:
76%

A mai magyar valóság:

[link]

2012. júl. 12. 21:29
 26/37 A kérdező kommentje:
:(
2012. júl. 12. 21:50
 27/37 anonim ***** válasza:
67%
Tényleg szomorú az a kis képsor.. :/
2012. júl. 12. 22:25
 28/37 anonim ***** válasza:
23%
Őszintén szólva én is ideges lennék, ha a gyerekem 4 éven keresztül nem kerülne be egyetemre, és ezalatt csak otthon ülne és nem csinálna semmit, az alkalmankénti tanítgatáson kívül, amiből én annyit látok, hogy magának vesz egy-két dolgot. Az étel drága, az áram drága, a víz drága, a gáz drága. Nem azt mondom, hogy helyes lépés, hogy ki akarnak rakni meg nem fűtik a szobád, de szerintem nem normális, hogy 4 évig nem csinálsz semmit, mert neked felvételizni van kedved. Ha 3 évig nem vettek fel miből gondolod, hogy majd most felfognak? Nem tűnik egy jelnek, hogy akit 3-szor nem vesznek fel, az talán nem a hőn áhított egyetemre való?
2012. júl. 13. 17:48
 29/37 anonim ***** válasza:
56%
Remélem utolsó nem is lesz gyereked, mert az ilyen nem anyának való...a víz meg a többi a gyerek előtt is drága, csak ugye du.gni jólesik...nem is értem miért kor alapján ítélik meg az embert , hogy mikor felesleges és mikor nem...undorítóak a mai nők és még csodálkozom hogy 30 évesen még egy kapcsolatuk sincs...vajon miért.
2012. júl. 13. 20:50
 30/37 A kérdező kommentje:

Hol olvastad te, hogy már 3-szor fölvételiztem az egyetemre?

Egyébként meg, miért ne sikerülhetne? Addig próbálkozok, amíg be nem jutok! Egyszer úgyis sikerül, nekem ez az álmom, nem fogom feladni, mert nehezebben megy/ment a tanulás, belőlem is lehet értékes ember...

Az meg nem az én szégyenem, hogy a szüleim nem tudnak megértőbben, türelmesebben viszonyulni hozzám. Én erre nem szolgáltam rá. Egyszer úgyis célba érek, nem akarok én a nyakukon maradni, eszem ágában sincs. Csak az fáj, hogy ahelyett hogy lelki támaszt nyujtanának, a szüleim, akik elvileg szeretnek, rátesznek a szenvedésemre még egy lapáttal, hiszen nekem sem mindegy azért, ennyire egyértelműsítik, hogy minden vágyuk az, hogy elkotródjak az életükből...

2012. júl. 13. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!