Szerintetek egy szülőnek van joga azt mondani a gyerekére, hogy élősködik rajta, ha a gyerek tulajonképpen ételen és fekhelyen kívül mást nem is kap a szülőtől?
De ezt szó szerint kell érteni, semmilyen luxuscikkre, ruhákra, ékszerekre, utazásra, bulizásra stb., de tényleg semmi ilyesmire nem kérek pénzt a szüleimtől. Mégis állandóan azt kapom, hogy egy utolsó szemét vagyok, mert a tervezettnél hosszabb ideig kell otthon laknom, a tervezettnél hosszabb ideig kell eltartaniuk. És mert ők már ebbe belefáradtak.
A sztori röviden annyi, hogy nem vettek fel elsőre a hőn áhított egyetemre, ezért halasztottam, s mikor elkezdhetem majd az egyetemet, 21 leszek.
Ezek nem szülők.Csak megszültek téged.
Javaslom amint tudsz költözz el és feléjük se nézz soha.Megérdemelnék.
Ahogy a magyar mondás hangzik "Amit adsz azt kapod vissza"
Ők nem adtak neked semmit.Te se adj nekik semmit.
Aztán majd öreg korukban elgondolkodhatnak ,vagy amikor a pokol tűzében égnek.
Sajnos némely pontban átérzem a helyzeted. Nagyon szomorú!
Anyummal élek meg a párjával. A pasinak van 2 kiskorú gyereke.
De a lényeg, hogy én sem kapom anyumtól semmit. A bérletemet kifizeti, mert másik városban tanulok, de sokszor arra is húzz a száját. Szemüveget kellett csináltatnom, egy ezressel sem volt hajlandó támogatni. Okj-s képzésre megyek tovább, még az egyszeri regisztrációs díjba sem hajlanó besegíteni. Ha apumtól nem kapnék ezekre, nem tudom mit csinálnék.
Kitartást neked!
Sajnállak, mert ha egy szülő már tehernek érzi a kölkét, akkor inkább kérje meg, hogy költözzön el. Más kérdés, hogy ilyen anya mellől húznék el én is, aaszem várhatná, hogy támogassam.
22 évesen ez még nem élősködés, épphogy kinőttél a gyermekkorból, tanulni is fogsz. Más kérdés, hogy 30 felett én is közölném a gyermekemmel, hogy ha már otthon lakik, akkor szíveskedjen beszállni a költségekbe. Hiszen egy 30 éves csemete már jó eséllyel dolgozik. Őt már ne én tartsam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!