Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek egy szülőnek van...

Szerintetek egy szülőnek van joga azt mondani a gyerekére, hogy élősködik rajta, ha a gyerek tulajonképpen ételen és fekhelyen kívül mást nem is kap a szülőtől?

Figyelt kérdés

De ezt szó szerint kell érteni, semmilyen luxuscikkre, ruhákra, ékszerekre, utazásra, bulizásra stb., de tényleg semmi ilyesmire nem kérek pénzt a szüleimtől. Mégis állandóan azt kapom, hogy egy utolsó szemét vagyok, mert a tervezettnél hosszabb ideig kell otthon laknom, a tervezettnél hosszabb ideig kell eltartaniuk. És mert ők már ebbe belefáradtak.

A sztori röviden annyi, hogy nem vettek fel elsőre a hőn áhított egyetemre, ezért halasztottam, s mikor elkezdhetem majd az egyetemet, 21 leszek.

2012. júl. 7. 08:38
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
83%
Ez hidd el sok helyen van így....
2012. júl. 7. 10:20
 12/37 A kérdező kommentje:
Télen az úgy szokott lenni, hogy anyuék a saját háló szobájukat és a nappalit fűtik, az én szobámat, ahogy mondtam, nem. Én pedig, hogy ne dideregjek a saját szobámban, meghúzom magam a nappaliban a kanapén.
2012. júl. 7. 10:39
 13/37 anonim ***** válasza:
84%
Kitartást Neked, de őszintén!
2012. júl. 7. 10:44
 14/37 anonim ***** válasza:
78%

Ezek nem szülők.Csak megszültek téged.

Javaslom amint tudsz költözz el és feléjük se nézz soha.Megérdemelnék.

Ahogy a magyar mondás hangzik "Amit adsz azt kapod vissza"

Ők nem adtak neked semmit.Te se adj nekik semmit.

Aztán majd öreg korukban elgondolkodhatnak ,vagy amikor a pokol tűzében égnek.

2012. júl. 7. 10:53
 15/37 anonim ***** válasza:
88%
eddig szerettek, most meg, hogy halasztottál, ez hirtelen megszűnt? Megdöbbentő, komolyan, hiszen próbálsz dolgozni is. Komolyan megkérdem, minek nekik gyerek? Akkor arról meg ne is álmodozzál, hogy segítenek majd lakást venni vagy házasodni...Ez totál nem normális....
2012. júl. 7. 14:29
 16/37 anonim válasza:
86%

Sajnos némely pontban átérzem a helyzeted. Nagyon szomorú!

Anyummal élek meg a párjával. A pasinak van 2 kiskorú gyereke.

De a lényeg, hogy én sem kapom anyumtól semmit. A bérletemet kifizeti, mert másik városban tanulok, de sokszor arra is húzz a száját. Szemüveget kellett csináltatnom, egy ezressel sem volt hajlandó támogatni. Okj-s képzésre megyek tovább, még az egyszeri regisztrációs díjba sem hajlanó besegíteni. Ha apumtól nem kapnék ezekre, nem tudom mit csinálnék.

Kitartást neked!

2012. júl. 8. 12:44
 17/37 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy elírtam az évet, 22 éves leszek, ha minden jól megy, mikor majd elkezdek egyetemre járni.
2012. júl. 9. 18:43
 18/37 anonim ***** válasza:
92%
Hát, ez elég szomorú. Én tanár vagyok, 4 gyerekem van, a legidősebb 24, kint dolgozik külföldön. Az ő szobája úgy van, ahogy hagyta, hogy amikor nagy ritkán hazajön, ne érezze úgy, hogy már nincs helye itthon. A testvérei közül még 2 nagykorú van, ők egyetemisták, de én már annak is nagyon örülök, hogy nem kell horrorisztikus pénzeket kifizetünk az egyre színvonaltalanabb felsőoktatásért, mert képesek tanulni. A legkisebb meg középiskolás. Én úgy vagyok vele, hogy amíg élek, addig a gyerekeim lesznek, akiket örömmel vállaltam, és bármikor számíthatnak rám. Viszont sajnos sokszor találkoztam már a tiédhez hasonló problémával, sajnos semmit se lehet vele kezdeni, nem valószínű, hogy bármitől is megváltoznának. Volt olyan tanítványom, aki nem is bírta ezt és felakasztotta magát. Nem hitte el magáról szegény, hogy értékes ember, hisz a saját szüleinek se kellett...
2012. júl. 9. 18:50
 19/37 anonim ***** válasza:
91%

Sajnállak, mert ha egy szülő már tehernek érzi a kölkét, akkor inkább kérje meg, hogy költözzön el. Más kérdés, hogy ilyen anya mellől húznék el én is, aaszem várhatná, hogy támogassam.

22 évesen ez még nem élősködés, épphogy kinőttél a gyermekkorból, tanulni is fogsz. Más kérdés, hogy 30 felett én is közölném a gyermekemmel, hogy ha már otthon lakik, akkor szíveskedjen beszállni a költségekbe. Hiszen egy 30 éves csemete már jó eséllyel dolgozik. Őt már ne én tartsam el.

2012. júl. 9. 18:51
 20/37 anonim ***** válasza:
92%
Én egy dolgon akadtam ki: mi az, hogy télvíz idején NEM fűtik a szobád? És ha tüdőgyulladást kapsz, akkor majd látogatnak a kórházban? Vagy az is élősködés??
2012. júl. 9. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!