Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti megengednétek a...

Szülők! Ti megengednétek a 15éves lányotoknak, hogy fentmaradjon ameddig akar? Gondolok itt nyáriszünetre és iskolanapokra.

Figyelt kérdés
2012. júl. 6. 22:24
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%

Én 14 éves vagyok,és igazából nem szokták megmondani hogy mikor menjek aludni. Persze iskolaidőben magamtól elszoktam menni ált. fél 11kor,előbb nem nagyon tudnék és csak forgolódnék az ágyban.

Most nyári szünetben ez változó.Van hogy fél 12kor megyek aludni,(ha csak nem vagyok nagyon fáradt),legkésőbb 3. Ez is attól függ,hogy mikor álmosodom el,mert reggel úgy is aludhatok akármeddig..:)

2012. júl. 6. 23:05
 12/33 anonim ***** válasza:
77%
Ha csak nincs aneszteziológus a családban, akkor engeded vagy sem, fenn fog maradni. Ha egyszer nem bír elaludni. Amúgy sem túl bölcs dolog egy 15 éves lányt túlzottan megkötni. A céljai útjában leszel, és ezért nem tőled, hanem ellened fog tanácsokat kérni.
2012. júl. 6. 23:12
 13/33 anonim ***** válasza:
48%

A céljai útjában leszel, és ezért nem tőled, hanem ellened fog tanácsokat kérni.

én se lehettem fent 15 évesen addig ameddig akartam mégse kértem anyám és apám ellen tanácsot....

2012. júl. 6. 23:23
 14/33 anonim ***** válasza:
72%

Nekem soha életemben nem szabták meg mikor kell lefeküdnöm. 11-12 évesen is fent maradhattam még suliidőben is amíg akartam (mégis 12 éven át kitűnő tanuló voltam). Amúgy nyári szünetben volt, hogy hajnal 4-5ig fent voltam :) Anyu már ment dolgozni, mikor én lefeküdtem :D De ezek is csak jó emlékek lettek :) Mostmár magamtól is lefekszek előbb, ha érzem hogy fáradt vagyok. Már nem olyan izgi sokáig fent lenni.

Szerintem 15 évesen már el tudja dönteni, hogy meddig bír/akar fent lenni. Ha fáradt, úgyis alszik.

21/L

2012. júl. 6. 23:41
 15/33 anonim ***** válasza:
77%

tegnap 22:51-nek

Látom tudod értelmezni amit írtam.

Megírom még egyszer hátha többször olvasva megérted.

Nyári szünetben fennmaradhat. ISKOLA időben nem maradhat éjfélig fent,mert másnap korán kell kelnie. Az agya semmit nem pihen ha iskola időben hajnali 1-3 ig fent van,és hajnali fél 6-kor már kelnie kell.

Le lehet ezt is pontozni,de messze nem jó ha valaki éjszaka bagoly,mert a bioritmusa összeomlik,és később alvás gondjai is lehetnek. Nem is kell messzire menni.Ide is írogatnak 12-14 évesek hajnalban,hogy képtelenek aludni..Az agynak is kell pihenni,neki is ki kell kapcsolni néha.

2012. júl. 7. 00:09
 16/33 anonim ***** válasza:
63%

Hát én utoljára 6 évesen mentem el aludni este 8 körül...

Hiába mondod meg neki, hogy ESTE 10-KOR MENJ ALUDNI, ha nem álmos, nem fog aludni.

Az alvás nem választás kérdése, ugyanolyan, mintha etetnéd, amikor nem is éhes...

2012. júl. 7. 00:13
 17/33 anonim ***** válasza:
96%
Én nem szülő vagyok de 5-6 éve én is szenvedő alanya voltam ennek a szülői hülyeségnek.A gyerek tökéletesen be tudja magát állítani a számára ideális ritmusra, nem fog suliidőben sem hajnalokig fent maradni akkor sem ha megvan engedve.
2012. júl. 7. 00:18
 18/33 anonim ***** válasza:
86%

nyáron meg volt engedve, hiszen másnap semmi más dolgom nem volt.

suliban nem igazán, de voltak esték, amikor nem bírtam elaludni. olyankor mondtam anyámnak hadd tegyek be valami filmet, aztán majd elnyom az álom. nem is volt ebből gond.

ha mégis kukorékoltam hajnalig, másnap este úgyis olyan fáradt voltam, hogy már 10kor lőttem a pizsit :D

ennyi idős ember már meg tudja ítélni, h mikor fáradt. erőszakkal úgysem lehet senkit elaltatni. engem egyébként is nyomaszt a teljes csend és sötétség elalvás előtt.

2012. júl. 7. 00:34
 19/33 anonim ***** válasza:
80%

Általános 8. osztályban mondogatták utoljára, hogy na "10-kor fekvés", ha égett a villany a szobámban még fél 11-kor is, bejöttek, hogy feküdjek le, én meg mondtam, hogy nem vagyok álmos, és ezzel el is volt intézve. Ahogy gimibe kerültem már nem szóltak bele, magamtól is volt annyi eszem, hogy lefeküdjek, ha már fáradt vagyok, vagy ha tudtam, hogy másnap három témazárót írok, akkor is időben feküdtem. Amikor lazább hetem volt, előfordult, hogy éjjel 2-kor kerültem ágyba. Volt, hogy meg se kottyant, de volt, hogy padlóra küldött, akkor tanultam a saját hibámból, és legközelebb időben feküdtem. Azért 14-15 évesen már nem idióta az a gyerek, hogy már csakazért is hajnalig ébren maradjon, ha egyszer alvásra vágyik.

Mivel iskola időben sem korlátoztak ebből következik, hogy nyáron meg pláne nem. Nyáron fordított életet éltem, hajnal 3-6-ig ébren voltam, majd délután 2-ig aludtam nagyjából. Meleg volt, úgysem csináltam volna odakint semmit. Miután felkeltem ettem ittam, idebent elvoltam a klímás házban, aztán este, mikor már hűlt a levegő, elindultam a barátokkal fagyizni, pizzázni, stb., volt, hogy hajnal 2-3-kor jöttem haza. Hétvégén, ha esetleg buliba mentünk, akkor meg még később. Sosem volt ebből gond. Iskola időben is egy nap alatt sikerült visszaállítani a bioritmusomat, nem szenvedtem miatta hónapokig. De igazából hétvégén is ez ment. Éjjel 2-3 fele fekvés, délután 1-2 fele kelés. A fesztiválokról nem is beszélve. 15 éves koromtól jártam a bátyámmal a Balaton Soundra, ott nem is nagyon aludtam 4 napig, és azt is egyértelműen nappal, úgy reggel 8-tól 2-ig kb. A szüleim sosem akadtak ki ilyenen.

Ja és hozzá tartozik a dologhoz, hogy a tanulmányom is jó volt, és az érettségim is jól sikerült. 18/L

2012. júl. 7. 01:57
 20/33 anonim ***** válasza:
67%
igen.
2012. júl. 7. 06:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!