Akiknek jó a kapcsolatuk az apukájukkal, tényleg jól választanak párt, boldog párkapcsolatban élnek?
Sajnos én a "másik oldalon" vagyok. Rossz volt a viszony mindig is, és gondom is van a párkapcsolatokkal..
Viszont kíváncsi vagyok, hogy aki szereti és számíthat az apjára, az könnyebben boldogul-e a férfiakkal.

Volt sok rossz választásom, de azok szerencsére csak "járás" szinten voltak.
Apám nagyon jó ember és apa, tényleg nem tudok rosszat mondani róla, ha megfeszülök se.
A férjem szintén jó ember és jó apa (van már egy gyereke előző kapcsolatból és így látom apaként is viselkedni).
Ami viszont durva: szüleimhez néha járunk látogatóba, ők is nagyon szeretik a férjemet. Anyám pont múltkor mondta, hogy összekeverte a hangjukat. Aztán ahogy beszélgettünk tovább, rá kellett döbbennem, hogy apám személyiség-klónjához mentem hozzá.
Külső jegyekre nem igazán hasonlítanak (apám kreol bőrű, sötét szemű és hajú, szakállas, míg a férjemnek világítós kék szeme van és szőke haja), de belsőre tényleg mintha klónok lennének.
Még a rossz tulajdonságaik is egyeznek. Mindketten szétszórtak és néha már komikusan rohangálnak, mint a mérgezett egér, mert elkeverik a saját cuccaikat. Mindketten jó értelemben munkamániások, kicsit túlzottan is becsületesek és rettentően közvetlenek mindenkivel, baromi erős szociális ösztönnel.
Még az is stimmel, hogy lentről küzdötték fel magukat (apám parasztgyerek volt, a férjem meg panelos városi szegénygyerek) kitartó és becsületes munkával.

Sőt, ahogy gondolkodom tovább, mindketten kissé nőisebbek az átlagnál - viselkedés tekintetében. Gondoskodóak, háziasak.
Mondjuk apám technikai analfabéta, anyám szerelt mindent, a férjem viszont ért ilyenekhez is. De főzni is jól tud, takarítani se derogál neki.
Apám is kissé elfogult velem szemben (könnyen ellágyul és engedékeny, anyám volt az ellenpont, aki a majomszeretet kicsit visszafogta, hogy legyek elkényeztetve), férjem szintén ilyen a lányával, ha csak sofőrnek kell, akkor is ugrik és megy.

érdekes kérdés, viszont általánosítani nem lehet.
itt van az én példám: apámnak tudom a nevét, meg azt, h hogy néz ki, nagyon bizalmas viszonyom sosem volt vele, nem is igazán jönnénk ki. korán le is lépett, szóval nem is nevelt.
ennek ellenére a párom egy igazi főnyeremény. komolyan, nála jobbat elképzelni sem tudnék. és ezt nem a szerelemtől elvakulva írom, már 4 éve együtt vagyunk, 3 éve együtt élünk.
nem attól tanul meg egy ember bánni a férfiakkal, hogy milyen a viszonya az apjával, hanem hogy milyen neveltetést kapott, milyen hatások érték.
én csupán annyit tudtam, hogy milyen szempontok a fontosak párválasztásnál.

Ne haragudj, de nekem nagyon nem jó a kapcsolatom apámmal, mégse nyúltam mellé párkapcsolatilag!
Ne aggódj, ettől független neked is bőven lehet jó kapcsolatod!

Hát én jó párkapcsolatban élek,apummal is jó a kapcsolatom.
Bár szüleim nem szeretik a párom,így csak egyedül járok látogatóba.
De apum áldott jó ember,anyumnak mindig segít,nekem is segített mindig,ahogy csak tudott.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!