Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Albérlet 16 évesen a barátommal?!

Albérlet 16 évesen a barátommal?!

Figyelt kérdés

Elég nehéz ez az egész. Nem is tudom úgy átadni, ahogy megélem.

Ott kezdeném, hogy Anya még anno összejött egy férfival, legyen: X. Neki van egy saját vállalkozása, itt kezdett el Anya is dolgozni és együtt kezdték el vezetni az üzletet. Később, mivel anyagi problémák voltak (ebbe nem mennék bele, mert nem lényeges), Anya elment máshová dolgozni. Éjszakai műszakban. Így elég keveset találkoztak X-szel. Mikor X hazaért Anya akkor indult. Megromlott a kapcsolatuk.

Anya az új munkahelyén megismerkedett egy másik férfival, ő Y. X-et csalta Y-nal. Hosszú lenne leírni, nagyon... Közben fel kellett venni hitlelt, Anya nevén fut (asszem 9M), mert nevelőapám (X) tiltólistán van. Az lett a vége az egésznek, hogy szétmentek, most fog ideköltözni Y, aki mellesleg 10 évvel fiatalabb nála... Fel kellett még venni hitelt, hogy X-et ki tudjuk fizetni, mert akkor ugye nem hagyta volna itt a lakást. (Anya nevén van, de elvileg X-é, csak mi újítottuk fel 7M-ért kb.)

Ezek voltak igazából az előzmények. Most van összesen 11M adósság Anyáék nevén, 230E Ft-os keresettel (kettejük fizetése). Ebből lejön a törlesztőrészlet, plusz a rezsi, akkor anya is meg Y is dohányzik...

Tegnap közölte velem Y, ha minden kötél szakad, szépen elmegyek dolgozni. Nézek... Hogy suli mellett? Ilyet kezd: hétvégén is lehet menni. Közöltem, hogy hétvégén tuti nem fogok, mert barátommal is csak akkor tudok összefutni, mert dolgozik, plusz estire fog járni, és nekem is akkor van egy kis szabadidőm.

Aztán elgonolkodtam, hogy úgyis el akartam menni dolgozni, DE ha már elmegyek, suliban lehúzok minden nap 7-8 órát, utána rohanok dolgozni 6 órát, aztán hazaérek ki tudja mikor, tanulni is kell, és akkor adjam haza a pénzemet? Amiért gürcölök, mint egy hülye? Hát NEM, kösz. Nem fogok a semmiért hajtani, mint állat. Jó, én megértem Anyát, hogy nem szerette X-et, megértem, DE akkor mire gondolt mikor összejött egy 23 éves hozzáképest kisfiúval? Akkor gondolt rám és a húgomra? Hogy ezek után mi lesz? Én már nem tudom mire gondolt meg mire nem, de ez így nagyon húzós.

Akkor gondoltam elmegyek Mekibe, megnézem mik a lehetőségek, mert 16 évesen nincs túl sok választásom. Csak nem találtam meg a személyimet és úgy emlékeztem, hogy benn van az üzletben X-nél. A buszon találtam ki, hogy elmennék albérletbe barátommal. Ő is már régóta szabdulni akar otthonról, csak eddig nem úgy jöttek össze a dolgai, mint ahogy szerette volna... De ketten már megg tudnánk oldani, simán. Jó, nem annnyira simán, de nem lehetetlen. Elmondtam X-nek, hogy ez megfordult a fejemben és azt mondta, tudta hogy meg fogom unni azt ami otthon megy, csak nem hitte volna hogy ilyen hamar szabadulni akarok. (Arra gondolt, h most van a 3. nevelőapámnál tartunk, és hogy meg fogom unni az átjáróházat, meg persze az anyagiak.) Azt mondta van pár ismerőse, megkérdezi lenne-e munka számomra.

Csak az van, hogy ezt az egészet nagyon jól kitaláltam emg minden, DE 1. Anya, hát nem tudom nagyon kiborulna és el sem engedne albérletbe (nem szereti baáromat, meg amúgy se), és azért csak nem foghatom a cuccom és kilépek az ajtón, h szia... 2. És húgom... Vele mi lesz? Úgy sajnálom, hogy áhhh... Én vagyok az egyetlen, aki foglalkozik vele, és annyira szeret... El sem tudom képzelni mi lenne vele, ha elmennék. 3. 16 éves vagyok. A barátommal 4 hónapja vagyunk együtt. Nem sok idő... ha régebb óta lennénk együtt, még akkor sem nagyon mernék pasira alapozni. Most oké, együtt vagyunk. És mi lesz fél év múlva, ha szakítunk? Akkor hazaállítok? Alig jönne ki hülyén... 4. Szeretem Anyát. Inkább neki kéne segítenem, ezt én tudom. De nem akarok miatta szívni. Magára haragított ezzel az egésszel. Nagyon elegem van. lassan ilyen 300Ft-okon fognak izélni. Én meg ezt nem tudom elviselni. Muszáj kezdenem magammal valamit.

Meg hát ez az új "nevelőapa"... 23 éves. Én barátom 19. El sem hiszem, hogy alig van köztük korkülönbség. Mi lesz ha a csávó csak fogaja magát és elmegy? Akkor hogy tart el minket Anya? Ez az ember még gyereket akar majd, esetleg lecseréli pár év múlva anyát egy fiatalabbra... Érdekes helyzet.

Nem lenne vészes fenntartanunk az albérletet, csak nem tudom bele merjek-e vágni. Mondjuk, még úgy lenne, hogy elmegyek dolgozni, félreteszek, 3-4 hómap, míg kicsit összeszedem magam, és csak utána. Olyan október-november körül. Ja, meg Apám külföldön él. Fel fogom venni vele a kapcsolatot. Elmondom neki, hogy mi van itthon és jó lenne ha segítene. Muszáj leszek felkeresni. Most szülségem van rá. Még ő is tudna támogatni minket.

Szóval mit szóltok? Nem vagyok normális? Nem hülyeségből akarok elmenni.

16/L Honey

2009. júl. 10. 13:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%
Ez igen, remélem màr kônnyebb kicsit hogy kiirtad magadbol! De szerintem az albi is hülye ötlet, fôleg hogy még pàr honapos a kapcsolat! Ott is az ablakon dobod ki a pénzt, akkor màr mindegy ha otthon segitel be, màr ha tényleg elvàrja Anyukàd!16 évesen meg nem tudom mennyire vesznek fel suli mellett! A kis hülyével/Y/ (elnézést)meg ne foglalkozz, azt mond amit akar, még ott se lakik és màr dumàl, na neee! Amugy az fura, hogy anyukàd nem szereti a te pàrod, de nàlatok meg àtjàrohàz van és ti viseljétek el! Nem beszélgettetek errôl 4 szem közt? Apukàddal, nem rossz ötlet ha beszélsz, talàn tud segiteni! Kitartàs kicsi làny!
2009. júl. 10. 13:18
 2/21 anonim ***** válasza:
95%

Én nem tartom jó ötletnek az elköltözést, az általad említett indokok miatt. Amikor én voltam kb. annyi idős, mint te, vállaltam diákmunkát, de azok nem voltak annyira megterhelők, heti 8 óránál tuti nem volt több. Arra meg jó volt, hogy nem kellett a kiadásaimra pénzt kérni. Ha albérletbe mentek, ugyanúgy dolgoznod kell, plusz akkor rá vagy utalva a barátodra, nem vagy a húgoddal stb.

Szerintem az lenne a járható út, ha annyi pénzt tudnál diákmunkával szerezni, ami mellett rád alig kellene költeni, de nem kellene leadnod a fizut. Például magadnak fizetnéd a mindennapi utazásokat, szórakozást, ruhákat, esetleg az étkezést is. A rezsi meg sokkal úgysem lenne kevesebb, ha nem lennél otthon, rajtad nem tudnának spórolni.

2009. júl. 10. 13:19
 3/21 anonim ***** válasza:
79%

Szia! Húú, jó hosszan leírtad a történetet, de teljesen megértelek, és nem lehet könnyű. Ha "tudod", hogy Anyud nem fog elengedni, új lehetetőségeket is fel kellene mérned. Elsősörban arra gondolj, hogy neked picit jobb legyen. 16 éves vagy, koleszban nem lenne jobb neked? Nem tudom hány éves a húgod, de ha nemsokára ő is gimibe fog menni, estleg kisgimnazista lesz, lakhatnátok együtt, egy kolesz szobában. A helyedben én sem viselném el ezt a helyzetet, és csak azért is!! alakítsd ki, harcolj meg a legjobb helyzetért! Ha Édesanyád nem törődött azzal, hogy váltogatja a férfiakat, vagy éppen hasonló korú férfija van mint neked, te se törődj azzal, hogy neki mi lenne jó. Ahogy írtad, hogy nagyon szereted, és te dolgozni fogsz, gyűjtsd csak a pénzed MAGADNAK! S, ha valami folytán ez a férfi elhagyja Édesanyádat, gondolom nem sajnálnád a megspórólt pénzedből segíteni Anyudat! Nem a 23 éves férfit, Anyudat! Addig szeritem , ne Nekik gyűjts, hanem magadnak. Barátokhoz nem költözhetsz oda? Édesapád lehet, hogy támogatna az albérletben is! Próbálkozz nála! Biztosan segíteni fog Neked, hogy jobb legyen, ha elmeséled, hogy 16 évesen milyen körülmények között élsz! Sok sikert, remélem megoldódnak a gondjaid!

16/L *

2009. júl. 10. 13:22
 4/21 A kérdező kommentje:
Igen, csak ha már elmegyek dolgozni (amúgy nem húznám le a barátomat), akkor annak legyen valami eredménye. Akkor lenne miért dologznom. Lenne vmi motiváció... Anya nem várja el, hogy segítsek. Állandóan ideges, rajtunk tölti ki, kezd nem foglalkozni velünk, és utálok itthon lenni.
2009. júl. 10. 13:23
 5/21 A kérdező kommentje:
Hát, muszáj volt ilyen hosszan, mert ha nem tudjátok az előzményeket, nem értitek meg miért ilyen szar az egész helyzet:) Megpróbálok valamit okoskodni. Nem mehet így. Beleőrülök.
2009. júl. 10. 13:27
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát minden elismerésem Honey!

Nem tudom, hogy a kishugi hány éves, de ne hagy cserbenőt! Neki is ugyanilyen szar érzés, hogy Anyutok ideges, nem foglalkozik veletek és hogy átjáróház van nálatok. Anyukád sajnos nem gondolta ezt át. Mit vár egy 23 éves pasitol??? Sajnos nem ő lesz az utolsó nálatok! Csak úgy menj el dolgozni, ha az nem megy a tanulás rovására! Ha el is mész és nekik adod a pénzt azért llgy résen a kiadásoknál... Pl beszélhetnél velük, hogy a dohányzás mennyi pénzt visz el... Hihetetlenül jól látod a dolgokat és érettebben gondolkodsz a korodbeliekhez képest. Sajnos neked előbb fel kell nőnnöd, hogy a családodon segits. Mindenképpen beszélj Apukáddal!!!! Kitartás neked! Szurkolok!!!

2009. júl. 10. 13:45
 7/21 anonim ***** válasza:
95%

Megértelek, de azt hiszem h ez az albérlősdi nem a legjobb dolog,mivel egy albérlet kb. 30ezer forint.bár nem tom hol laksz de nálunk itt vas megyében ennyi körül van egy 1szobás és a többi meg mégtöbb.tudom nehéz dolog így élni h 11M adósság.de próbálj meg beszélni anyukáddal h nem várhatja el tőled h suli mellett dolgozz.nem tom milyen suliba jársz én gimibe és most voltam 11.-es.a korodból ítélve te is kb. most mész 11.-be és meg kell h mondjam fel kell kötni a gatyát.az nem megy h hazaesel 7-8 óra után 3kor v még később és akk mondjuk 4re mész dolgozni és 10kor hazaesel és utána nekiállsz tanulni.ez max 1-2 hétig megy és mint tudjuk ez ennyi idősen nem is a legegészségesebb dolog,h hajnali 1kor fekszel és 6kor meg kelsz.ezt néha-néha meg lehet tenni de máskor nem.hétvége?na hát az meg azért van h tanulj a köv. hétre és h kipihend magad.én is vállaltam még tavaly 7végenként munkát.hosstess voltam a Tesco-ban,nagy nehezen ismeretség útján bekerültem és hát az egész szombat meg vasárnap estém ott töltöttem.4től 7-ig 8-ig.és kerestem úgy 2 nap alatt 3ezer forintot.jó volt zsebpénznek de igazán sok mindenre nem futotta belőle.szal sztem vhogy felejtsd el a költözést.v vesd fel anyudéknak h költözzön mindenki.úgy értem h nem tom mekkora lakásba laktok de menjetek egy kisebb-be.úgy legalább marad pénzetek és abból tudjátok fizetni a kölcsönt egy ideig.

hát ennyit tudtam segíteni.

sok sikert

pusy

Lili/17

2009. júl. 10. 13:49
 8/21 A kérdező kommentje:

13:45-nek: köszönöm szépen :) Húgom amúgy 12 éves és az a baj, hogy nagyon lelkis.

13:49.-nek: az a része nem érdekel, hogy sok lenne, a munka meg a suli, kibírnám, ez biztos. Nehezen, de megoldanám! kemény fából faragtak! és pontosan úgy menne egy napom ahogy írtad:D A pénz meg... X, ha tud munkát, napi 6-8E-ért dolgoznék. Az meg már nem rossz, még ha csak hétvégén mennék, akkor sem. Albérlet itt is 30 körül van, én budapesti vagyok:)

2009. júl. 10. 14:02
 9/21 anonim ***** válasza:
29%

1. A barátoddal semmiképp ne költözz össze. 4 hónap az semmi, pláne 16 évesen. Egy lakást fenntartani pedig nem egyszerű, nem kis felelősség, és az anyagi része is megterhelőbb, mint hinnéd...

(Amúgy ezerszer nagyobb butaság lenne, mint amennyire Anyud tetteit meggondolatlanságnak tartod.)

2. Most önző vagy. Függetlenül attól, Anyud mit tett vagy tesz, esetleg fog tenni, hogy Te ezt helyesled-e és hogy igazad van-e. Anyudnak épp elég baja van ekkora tartozással. Valóban nem törik le a körmöd, ha besegítesz. Nem mondom, hogy leányálom, egyik tini sem ilyen kamaszkorról álmodozik, de sokan vannak rajtad kívül is, akik kénytelenek munkát vállalni. És mire lehúzod a napot, épp akkorra fogsz hazaérni, mint számos dolgozó ember. Neked még csak nem is kell minden nap csinálnod... Párszor egy héten. Úgyhogy belehalni nem fogsz. Nem is kell konkrétan hazaadni a pénzt, de elszórni sem. Ellenben nem kell Anyudéktól pénzt kérned, megveszed magadnak amire szükséged van. Nem felesleges dolgokat, hanem amit egyébként Anyud állna.. Kaja suliban, ruha, bármilyen kifizetés ami a Te szükségleted.

anyud idáig eltartott és gondoskodott Rólad, most ennyit igazán átvállalhatsz. Ez még semmi. Fedél marad a fejed fölött, árammal, melegvízzel, etc... amit Te megteszel, az csak egy kis plusz segítség, amivel önmagad ellátását egészíted ki. Még így is Anyud fogja beleadni a nagyobb részt, elhiheted.

2009. júl. 10. 14:24
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj albérletbe, szedd össze magad és maradj otthon!

Az albérlet drága, rezsi költsége, ami nyáron olcsó, de télen borzalmas. Kaja, pia, ruha, mosószerek, egyéb dolgok, néha egy kis kényeztetés, nem éri meg, havi 150.000 is el mehet albérletre! Ezzel még keveset mondtam, és ez a nyári számítás.

2009. júl. 10. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!