Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már szinte kikészít az anyám....

Már szinte kikészít az anyám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Teljesen ki vagyok édesanyámtól sajnos.. 20 éves lány vagyok. Van egy boltunk amit egy cég bérel tőlünk. Édesanyám nagymamám és még két dolgozó dolgozik ott. Anyukámnak az a hobbia nem jár be dolgozni. Most a héten végig én voltam helyette. Persze hozzá tenném puszira mert én ezért egy árva vasat sem kapok. Még suliba járok, van 1 évem de suli mellett is ugyan ezt elvárja tőlem. Ráadásul van egy 4 éves hugom akit szó szerint nekem szült, nem foglalkozik vele. Itthon olyan, hogy háztartási munka az is mindig rám vár.. Az a problémám, hogy szó szerint a csicskása vagyok és, hogy esténként a páromnál alszok ő ezt mindig szóvá teszi megsértődik és olyan jön nekem olyan dumával, mert engem semmi sem érdekel csak a párom (2.5 éve vagyunk együtt)meg a csavargás.. Senki sem tudja vele megértetni, hogy más 20 éves lány hol csinálná ezt???!! Minden velem egykorú bulizik éli a kis életét én meg komolyan mondom "rabszolga vagyok"... Mit tehetnék??
2012. júl. 5. 07:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ja bocs, félreértettem, azt hittem hétvégén dolgozol helyette. Akkor keress valami olyan diákmelót amivel ki tudod magad vonni az ő helyettesítése alól hétköznapokon is.
2012. júl. 5. 07:55
 12/20 anonim ***** válasza:
Próbáltál beszélni vele? Mondd el ugyanezt amit itt leírtál. Ha az anyád még így sem fogja fel hogy mi van akkor pedig a kisgyerek etetésén kívül hagyj fel a "rabszolga léttel". Ne menj be helyette dolgozni, a saját szobád és a konyhát takarítsd a többit ne...
2012. júl. 5. 07:58
 13/20 A kérdező kommentje:
Én már hányszor próbáltam na meg mondtam is ezt neki.. 16 éves korom óta ezt csinálja velem. Az a poén, hogy a szobámat is hiába takarítom hisz a 16 éves öcsémmel egy szobába vagyok. Kb. 3éve rakta be hozzám öcsémet, hogy megtanulja a rendet. Na meg hiába takarítom ki ezt a két helységet egyszerűen irritál, hogy kupi van. Csodálkozik rajta, hogy sosem akarok itthon aludni. Ki vágyik arra, hogy egy kamasz korában lévő fiúval egy szobában legyen?? Én biztos, hogy nem.. Már elegem van ízért is írtam ide..
2012. júl. 5. 08:05
 14/20 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM SZABINA....
2012. júl. 5. 18:01
 15/20 A kérdező kommentje:

Ha a leírtaknak csak a FELE igaz lenne.....

10 évig EGYEDÜL neveltelek benneteket (elváltunk) szerintem a legtermészetesebb dolog, hogy időnként segítel itthon!

Kicsit nagyon tulzol drága. Valóban nagymamáddal voltál helyettem dolgozni, de miért???? Mert Öcséddel rohangálok 2 naponként a Hatvani kórházba! Holnap meg vinnem kell pestre kórházba! Igen, míg én dolgozok, addig te vagy a kishugoddal! Vigyem magammal minden reggel 5-re dolgozni, ezt te sem gondoltad komolyan....

Majd ha családod lesz, te is mondod majd, hogy anya tudnál vigyázni a gyerekre, míg én dolgozok? Majd akkor megtudod, milyen az ha kicsi is van, és közben dolgoznod is kell. Mert ÉLNI KELL VALAMIBŐL!!

2012. júl. 5. 18:19
 16/20 anonim ***** válasza:
??????
2012. júl. 5. 18:43
 17/20 A kérdező kommentje:

Laptopot szerettél volna, megkaptad. Kinéztél 16ezres Adidas cipőt, megkaptad. Elmentél a Balcsira 40 ezer költőpénzzel ( 6 napra -szállásért nem kellett fizetni, mind elköltötted, egy szót nem szóltam-), mennyi bőrt húznál még le rólam??

Igen, időnként elindítod a mosógépet, mosogatógépet (borzasztó nagy munka), meg a barátaidnak sütkérezel itthon.

Én mikor gyerek voltam a szüleimmel jártunk ki a határba, (szőlőt, szedret, málnát, plusz még fóliasátor volt a nagyszüleidnek, mi tudtuk, hogy mi az, hogy - DOLGOZNI! és soha nem panaszkodtunk! Az MUNKA VOLT! Hajnalban már a földön voltunk, hogy ne a nagy melegben kelljen kint lenni.

Bocs, hogy ez a korosztály már így el van KÉNYELMESEDVE, a mi időnkben ez természetes volt.

És mi soha nem mertünk ellopni otthonról semmit, de még visszabeszélni sem.

Ha 4-kor kelnünk kellett, akkor keltünk, mi még tudtuk, mi az hogy segíteni.

Nem neked szültem a hugodat, de ezt szóvá sem merem volna tenni, hogy még édesanyád dolgozik,-csak most a nyáron- te vagy vele, mert nincs ovi.

Nem kötelező nekem dolgozni, dolgozhatsz te, és fizetheted a milliós hitelünket is, és próbálj megélni 3 gyerekkel.

Ami tőlem telt, mindent megkaptatok, talán ez is volt a legnagyobb baj.....

2012. júl. 5. 18:50
 18/20 anonim ***** válasza:
3. válaszoló vagyok, és értem a helyzetet. A kérdést a nagylány írta ki, de anya is elolvasta és ő is rávilágított egy-két dologra. Talán nem a nagy nyilvánosság a legmegfelelőbb közeg a félreértések tisztázására, mert ezt családon belül kellene megoldanotok. Vagytok hozzá elegen. Türelmesen, indulatok és felhánytorgatás nélkül is megoldható. Persze az anyából is kibukik a keserűség. Érthető.
2012. júl. 5. 19:01
 19/20 anonim ***** válasza:
Egyetértünk abban,hogy ezt otthon kéne tisztázni.Én megértem anyukát is,hisz az éremnek két oldala van.Délelőtt az egyik délután a másik felet hallgathattuk meg.Véleményem szerint azért így már teljesen más a szitu.Anyuka felháborodását teljesen jogosnak érzem.
2012. júl. 5. 19:12
 20/20 A kérdező kommentje:

Igen, nem szoktam a dolgaiban turkálni,elment itthonról bekapcsolva felejtette a laptopját, itt hagyta az oldalon, csak véletlenül olvastam el. - igen, én az édesanyja vagyok -

Tudjátok, nekem csak az fájt -fáj- amit itt és ide írt, és nem a szemembe mondta el.

2012. júl. 5. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!