Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már szinte kikészít az anyám....

Már szinte kikészít az anyám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Teljesen ki vagyok édesanyámtól sajnos.. 20 éves lány vagyok. Van egy boltunk amit egy cég bérel tőlünk. Édesanyám nagymamám és még két dolgozó dolgozik ott. Anyukámnak az a hobbia nem jár be dolgozni. Most a héten végig én voltam helyette. Persze hozzá tenném puszira mert én ezért egy árva vasat sem kapok. Még suliba járok, van 1 évem de suli mellett is ugyan ezt elvárja tőlem. Ráadásul van egy 4 éves hugom akit szó szerint nekem szült, nem foglalkozik vele. Itthon olyan, hogy háztartási munka az is mindig rám vár.. Az a problémám, hogy szó szerint a csicskása vagyok és, hogy esténként a páromnál alszok ő ezt mindig szóvá teszi megsértődik és olyan jön nekem olyan dumával, mert engem semmi sem érdekel csak a párom (2.5 éve vagyunk együtt)meg a csavargás.. Senki sem tudja vele megértetni, hogy más 20 éves lány hol csinálná ezt???!! Minden velem egykorú bulizik éli a kis életét én meg komolyan mondom "rabszolga vagyok"... Mit tehetnék??
2012. júl. 5. 07:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Apud mit szól mindehhez?
2012. júl. 5. 07:21
 2/20 A kérdező kommentje:
Apum sajnos csak hétvégén van itthon, mert buszozik. De akkor anyám elő adja, hogy én semmit sem csinálok. Sosem vagyok itthon. Akkor olyan mint a kis angyal. Ugye hétvégén szinte végig a párommal vagyok, mert ő meg kamionos.. ( Ezt az életet szerintem nem kell bemutatni senkinek). De azt még elfelejtettem írni, hogy anyum 0-24-ben a farmerával és a fantasyramával online játékokkal játszik és ezt már apum is szóvá tette hisz hétvégén is "mindig ültet".. Kezdek már bele fáradni... Sosem gondoltam volna, hogy 20 évesen ingyen suliba járok, dolgozom, gyereket nevelek és annyit nem kapok érte, hogy köszönöm szépen csak a bántást mindig. Azt a napot várom mikor már elköltözhetek itthonról és akkor hátha értékelni fogja mekkora segítség is voltam neki..
2012. júl. 5. 07:27
 3/20 anonim ***** válasza:
Míg otthon laksz ez változni nem fog, mert így alakult ki. Lehet lázadni ellene, de attól csak rosszabb lesz. Majd, ha elköltözöl hazulról talán változik a helyzet, viszont akkor is haza fogsz járni, hogy a húgoddal foglalkozz. Patt. Ennek a helyzetnek is meglesz a maga hozadéka, mert megtanulod a másikkal való törődés fontosságát, meg a házimunkát, meg az idődet beosztani, hogy jusson mindenre. Ne érezd magad rabszolgának, sem áldozatnak,és néha menj te is bulizni a barátoddal mert megérdemled. Már tudod, hogy te mit fogsz másképp csinálni. Ugye? Mondom én, hogy minden helyzet jó valamire.Szia!
2012. júl. 5. 07:32
 4/20 A kérdező kommentje:
Nem lázadok mert abból a korszakból kinőttem már.. Elég hamar fel kellett nőnöm. Hisz egy gyerek éhes főznöm kell neki stb.. stb.. Na meg utálom a redetlenséget, szóval a takarítás is az én reszortom. Nekem azzal van a baj, hogy mindig minden rám vár. Engem az zavar, hogy nem tudok előre tervezni, mert sosem tudom mikor kell bemennem dolgozni vagy épp hugomra vigyázni. Na meg az, hogy ingyen potyán dolgozom a semmiért.. Nem a buli hiányzik nekem abszolút csak egy kis szabadság.
2012. júl. 5. 07:36
 5/20 anonim válasza:
Mintha csak az én anyám írtad volna le :/ Az enyém is dettó ilyen. Én 18 éves vagyok szóval körülbelül annyit gyötört már mint téged a te anyukád. Én rájöttem, hogy ha veszekszek vele meg hat milliószor elmondom neki ugyan azt akkor úgyis le fogja szarni! De viszont észrevettem egy-két nagyobb vita alkalmával, hogy lelkileg nagyon meg lehet törni az anyukákat. Én párszor megtörtem (sírásig) és azóta nincs vele annyira probléma. De ezt ne úgy vedd, hogy bántom anyám vagy valami csak azzal fogom meg ami neki a legérzékenyebb pontja. Te is találd meg anyudnak azt a pontját amire érzékeny és használd fel ellene. Sok sikert! :)
2012. júl. 5. 07:38
 6/20 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én nem akarom bántani értelmes meg akarnám vele beszélni, hogy ez az élet nem megoldás. De vele nem lehet.. Sajnos olyan a természete. Ha valamit értelmes módon szóvá teszek akkor csak annyit mond, takarodj itthonról, el lehet költözni, vagy menj "L...kádkoz mert ő a szent és a sérthetetlen". Ezt nem tartom megoldásnak, hogy a gyenge pontján támadom na meg őt nem is lehet.. akaratos, makacs nő.. Csak néha beláthatná, hogy más össze tenné a két kezét, hogy a gyereke ennyit megtesz érte..
2012. júl. 5. 07:43
 7/20 anonim ***** válasza:
Miért nem költözöl a barátodhoz?20 éves vagy,felnőtt.Ha végleg nem is legalább a nyáriszünet idelyére.Hátha észbekapna anyukád.
2012. júl. 5. 07:45
 8/20 A kérdező kommentje:
Nem akarok hozzá költözni, hiszen kamionos van, hogy hetekig nincs itthon én meg egyedül megbolondulnék.. ( Na meg ő is otthon lakik) Sajnos nem az van már mint régen, hogy a szülők tudnak segíteni. 1 fizetésre én meg nem alapozok.. Rosszul is érezném magam..
2012. júl. 5. 07:48
 9/20 anonim ***** válasza:

Én a helyedben keresnék valami hétvégén végezhető diákmunkát.

1.) Lenne némi zsebpénzed és nem éreznéd azt, hogy a semmiért melózol.

2.) Mivel most ingyen dolgozol, anyád nem vetheti szemedre, hogy pénzt akarsz keresni.

3.) Így kénytelen lenne ő bejárni a boltba dolgozni és egyből értékelné azt amíg te jártál helyette.

2012. júl. 5. 07:53
 10/20 A kérdező kommentje:
Nem enged el melózni........ Felvennének egy bezinkútra rendesen bejelentve melózni. Hozzáteszem szakmunkás vizsgám megvan az érettségimből van még 1 évem. Erre is csak azt mondja, hogy nem. Pedig az érettségit lazán estin megtudnám csinálni. De ő azt nézi, hogy ha én nem nappalira járok akkor ő egy árva vasat sem kap utánam...
2012. júl. 5. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!