Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan? Szeretném az Unokám...

Gombos Gyuláné kérdése:

Hogyan? Szeretném az Unokám felügyeleti jogát megkapni, mert "lányom"kihasználja, a kisfiút! 80%-ban én neveltem, mert az "anyja" csavargott! Egy éve gyámság alá vetettem! A kisfiú folyton könyörög, hogy "édes drága mamucikám vigyél el"!

Figyelt kérdés
másfél év alatt a 7.lakhelyre hurcolta a gyereket,ahol eddig laktak,mindenkit kihasználtak élettársával(rablásért börtönben volt)adósságot hagytak mindenütt,és mindenkit megloptak,beleértve engem is!Csak azért engedtem,hogy nálam lakjanak,hogy rálátásom legyen a kisfiú gondozására!Kizárólag a kisgyerek,(gyerekek) után járó pénzből élnek,-(mert 7hónapja ismét született egy kisfiú,akinek kérdéses az apa kiléte,99%,hogy nem a mostani élettársé!)azóta,hogy elköltöztek,mindég próbáltam kimenteni abból a környezetből,mert nem volt mit enni,ezt a "lányom" is többször elismerte!A pont az "Í"-re most került.4 hétig nálam volt az unokám,pénteken ő vitte el az óvodából(egy hete volt 6 éves,de oda sem hordta)szombaton éjjel "visszahívót"küldött,(mint mindig)hogy "hány a kisfiú"! (Éjjel egykor 10km-re nem tudtam mit tenni!).(Valószínű,hogy éhes volt,a szomszédba áthívták játszani,ott megevett több mint tíz fánkot!) Egy óra múlva ismét "csöngetett",hívjam az apját vigye az ügyeletre.Elvitte őket.Vasárnap délelőtt hívtam hogy van a kisgyerek?"-továbbra is hány,de már csak epét,mert nincs más benne"!kérdeztem:gyógyszerrel mi van?!"Az nincs"!Mondtam,hogy váltsák ki azonnal,de a válasz "nincs rá pénzük"!Nekem volt itthon,mert váltottam már ki ilyen kúpot,és kivittem!Unokám csak nekem engedte meg,hogy feldugjam a kúpot neki.ekkor is a lavor fölött görnyedt,az "anyja" meg csak feküdt,és "már megint hánysz"?-megkérdeztem,hogy anya vagy te,megvárod amíg kiszárad a gyerek?Üvölteni kezdett velem,és közölte,hogy "takarodjak,mert leveri rólam a szemüveget"!A Gyámügyis közömbös,és nem hisz nekem,bár félve de felkerestem kettő lakhelyet,ahol eddig laktak,és ők is tanúsítják amit mondok,erre közölte a Gyámügyis,"a félfogadási idő nem arra van,hogy én tanúkat citáljak oda"!!!Nagy nehezen meghallgatta Őket,de velük is,velem is végig flegmázott!!!Miért van az,hogy egyesektől,akik szeretik a gyereküket és próbálnak mindent megtenni az érdekükben,elveszik a gyereket az ilyenektől meg nem akarják!?Közben telik az idő és az unokám lelkiállapota egyre romlik!!!Valaki segítsen,mi tudok tenni???Már botrányt tervezek,mert úgy látszik nem fontos a gyermekek jogai!!!Ők is Emberek Csak Kicsik,És Nem Tudják Jogaikat Érvényesíteni!!!
2012. júl. 5. 00:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hát, én anno szívesebben kerültem volna a Nagymamámhoz, de a bíróság az apa-anya szerepeket nézte... A Nagyim nem is került bele.... Isten nyugosztalja, már jó ideje nem él, de talán minden másabb lenne...
2012. júl. 5. 09:25
 12/17 anonim ***** válasza:
előző vagyok. önös érdek, és ténylegesen bizonyíthatóan rossz anyaság közt hatalmas a különbség. Azért azt áruld el nekem , ha ilyen okos vagy, hogy minek szült még egy gyereket, ha gyógyszert nem tud kiváltani a beteg gyerekének?????? mért költözött másfél év alatt 7x????? ez egy stabil megbízható háttér amire egy gyereknek szüksége van? Nem gazdagnak kell lenni, mielőtt félre értenél, de hogy ne tudjon gyógyszert venni? Mi lesz így a másik babával? Én is anya vagyok itt alszik a 10hós fiam mellettem... nem a levegőbe beszélek. Persze lehet itt anyósüldözést csinálni, az amúgy is divat,mindig is az volt.... de a tényeket el bagatellizálni felesleges, csak azért , hogy meggyőződj a TE igazadról. Azt nem tudhatjuk, hogy mi miatt lett ilyen az anyuka. Nem vagyok Isten, és nem török pálcát senki felett veled ellentétben :-DDDD ,amit végképp nem értek mért ne kaphatna bárki második esélyt??? Akár a nagyi, akár az anyuka... ha anyuka eljátszotta a sokadik második esélyt igen is jogosnak érzem, hogy a nagyi lépjen.... ne hidd, hogy egy idősebb embernek fenékig tejfel kisgyereket nevelni,de a gyerekért teszi, te pedig a történetben mindenkit nézel, csak a gyerek érdekeit nem!
2012. júl. 5. 09:39
 13/17 anonim ***** válasza:
8%

De, kedves előző, én PONT A GYEREK ÉRDEKEIT NÉZEM. Hogy ne járjon úgy, mint az anyja, hogy tizenévesen az legyen a legfőbb gondja, hogyan lehet mihamarabb elpucolni a szülői házból, bármi áron... mint az anyjának, láthatólag. Azt hiszem, ez egy "kicsit" hosszabb távú, az életre nagyobb kihatással bíró dolog, mint az, amiket itten a kérdező felsorolt a lányáról. Aki lehet, hogy valóban nem a konzervatív ízlésnek megfelelő mintaanya - de legalább nem fogja adott esetben definitive tönkrevágni a saját gyereke életét... nem fogja a saját gyerekét feláldozni a saját elvei oltárán...

Miért, szerinted milyen ember az, aki idézőjelbe téve a "lányom" szót, hatóságokhoz rohangál a saját lánya ellenében?

2012. júl. 5. 09:47
 14/17 anonim ***** válasza:
Mind a két nézőpontunkban van igazság,de ez az infó így kevés. Mind a nagyi,mind az anyuka szemszögéből.... így passz... egy biztos engem kevés dolog bosszant fel ennél jobban, mikor egy anyuka nem próbál, és nem tud a gyerekének alapvető dolgokat biztosítani, és akkor bevállal még egy babát....
2012. júl. 5. 10:01
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek, valóban kevés az infó a tárgyszerű megitéléshez, de ahogy írtam is a 6-os válasz végén, én ebben a témában magam által is tudottan előítéletes vagyok a tapasztalataim meg az általam látott-hallott dolgok alapján...

Bár tudod, a "gyámügy meg se hallgatja" is gyanakvásra ad okot, inkább azzal szokott előfordulni, akinek már elegük van a kavarásaiból...

2012. júl. 5. 10:21
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem csak az bűzlik a dologban hogy a nagyi unokáról és nem unokáiról nyilatkozik. Van ott egy csecsemő is. Őt nem kellene akkor ugyanúgy "kimenteni" ? Csak mert egy csecsemő nem könyörög mint egy 6 éves akkor ő jó helyen van az elvileg felelőtlen szülőnél? Igazságtalanság egyet elhozni a másikat meg otthagyni csak azért mert a nagyi csak a nagyhoz kötődik.....
2012. júl. 10. 21:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, végigolvastam mind az 5 privát üzenetedet, és elgondolkodtam rajtuk... és őszintén, segítő szándékkal azt tudom csak javasolni, hogy előbb, mielőtt bármit tennél, beszéld át ezt a dolgot egy pszichológussal... nem szeretném, ha odáig eljutna a kapcsolatotok a lányoddal, mint az enyém az anyámmal...
2012. júl. 10. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!