Megváltoztathatom a vezetéknevemet valami németesre?
Figyelt kérdés
pl lehetnék Hänni vagy Münzenberg?
Ha az apámmal nem vagyok jóban és nem szeretném a nevét 'viselni' azt elfogadják indoknak?
Összesen hány forintba kerülne ez?
2012. júl. 4. 17:43
1/6 anonim válasza:
Csak magyar nevet választhatsz,külföldit nem.
2/6 anonim válasza:
Külföldit akkor lehet, ha igazolod, hogy volt olyan nevű a felmenőid közt.
3/6 anonim válasza:
Hát.. elég érdekes dolog ez, mivel én is azért szerettem volna a vezeték nevem lecserélni, mivel 4 éves korom óta nem tartom apámmal a kapcsolatot, most vagyok 22 éves.. nevelőapám Schmid nevezetű, az ő rokonságában sok a Schmid.. illetéket kell fizetni, ami 10.000 ft, ha nem fogadják el a kérelmedet, akkor ez az összeg elúszik. Nekem elúszott sajnos mondván hogy nem magyar név, és csak akkor fogadják el ha van ilyen nevezetű egyén a "felmenőim" között. Szóval ugrott a pénzem, és ugrott a névváltoztatás is... :(
4/6 A kérdező kommentje:
és ha kiköltözök külföldre és meglesz az ott tartózkodási engedély vagy ilyesmi akkor ott pl Németországban nevet változtathatok és úgy lehet külföldi nevem? egyébként köszönöm a válaszokat
2012. júl. 5. 20:11
5/6 anonim válasza:
Na, így már más... :) Szerintem így már lehetne, de az bizonyára sokba fog kerülni.... :/
6/6 A kérdező kommentje:
rendben :D köszönöm a segítséget :)
2012. júl. 7. 12:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!