Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá, hogy elmenjen...

Hogy vegyem rá, hogy elmenjen dolgozni?

Figyelt kérdés
Anya már nem tudom, hány éve nem dolgozik. Rokkantnyugdíjat kap 40e. Ebből a pénzből meg apa fizetéséből élünk (kicsivel 100 fölött) élünk 3an. Anya semmit nem csinál egész nap, nem takarít, csak főzni szokott. Na meg gépezni és aludni.. Engem is iszonyatosan dühít, hogy szószerint nem csinál semmit. Nem hat rá senki és semmi, kijelentette, hogy ő nem fog dolgozni. Az internetes hírdetésfeladásos hülyeségeket csinál, amiből szintén nincs semmi pénz. Állandóan ezzel nyaggat engem is. Apa persze nem hagyja el, nem is akarom, hogy ez legyen.. Mit lehet tenni?
2012. júl. 3. 23:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%

Nem, így sem b*szogatnám!

De imádom, mikor valaki feltesz egy kérdést, aztán fél nap múlva egy kommentben leírja a lényeget, hogy igazából miért is kérdez.

Végülis, teljesen ugyanúgy néz ki a kérdés így:

"Anyám rokkantnyugdíjas és nem akar dolgozni."

És így:

"Anyám rokkantnyugdíjas és nem akar dolgozni, de úszunk az adósságban, lassan jön a behajtó."

Az első kérdés inkább hangzik b*szogatásnak, mint problémának.

2012. júl. 4. 00:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Rokkant nyugdíjas egyáltalán dolgozhat hivatásosan? Vagy miért rokkant nyugdíjas mert azért az sem mindegy.
2012. júl. 4. 00:48
 13/16 A kérdező kommentje:
Gödörbe lépett, és azóta rossz a bokája, porckopása van, meg ilyenek. Mellesleg légyszíves a kérdésre válaszoljatok ne a pénzt számolgassátok, és a kérdés megfogalmazásába kössetek bele.
2012. júl. 4. 00:50
 14/16 anonim ***** válasza:
77%

Én anyám is dettó, rokkant, hamarosan rendes nyugdíjas lesz azt várja (bár mivel alig dolgozott nem fog kapni semmit).

Egy ideig mondta, hogy esetleg menne dolgozni, az alapítvány ajánlgatott is pár munkát, de neki nem volt jó egyik sem. Nekünk ugyan nincs adósságunk, de nem élünk jól. Ő is főz, viszont kosz van. Ráadásul sír, hogy milyen nehéz bevásárolni, főzni, rossz az élet. Pedig leginkább barátnőzik, vásárolgat, otthon pihen. Plusz amikor végeztem és egy ideig nem volt munkám engem piszkált, hogy hogy képzelem, hogy rajta élősködöm. Amikor meg felhoztam hogy ő mit csinál, felháborodott hogy ő megteheti, már idős meg kap pénzt az apámtól.

Ha nem tudod rábeszélni, úgysem fog elmenni melózni. Talán ha lenne olyan munka, amit szívesen csinálna (de manapság még sz@r munkát is nehéz találni). Ha elvitték a behajtók a gépet, az ágyat meg a fedelet a feje felől, majd elgondolkozik.

2012. júl. 4. 02:19
 15/16 anonim ***** válasza:

Akik abba kötnek, hogy az apja sem keres többet: mit gondoltok, a minimálbér hogy fizet? Kb. pont ennyit, 58-at. Nyilván ha tudna jobbat, nem annyiért dolgozna az apja.

Az anyjával meg az a fő gond, hogy ha már otthon van, lóf*szt nem is csinál. Ha már otthon meregeti a valagát, elvárnám, hogy ragyogjon az egész ház, legyen már látszata, hogy otthon van és rohadtul ráér.

2012. júl. 4. 12:44
 16/16 seesee válasza:
És ha fognád magad, és elköltöznél egy időre? (Mielőtt jönnétek a pénzzel..) Ha diák melót vállalsz, és külsősként kiveszel egy koli szobát, egész olcsón megúszod. Nézz utána a lehetőségeknek, hogy egy időre hová mehetnél el. Talán akkor kicsit elgondolkodna.
2012. júl. 4. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!