Ilyenkor ki örököl?
Tegyük fel van egy pàrom,akinek van egy hàza vagy egy kocsija,mindegy.Együtt élek vele,de nem vagyunk hàzasok.Terhes lennék tőle,mondjuk 7-8 hönapos és ő sajnos meghal.Ki örököl ilyenkor?Örokölhet a leendő gyerek,vagy minden a szülőké lesz?
Ha monjuk még nincs apasàgi nyilatkozat a halàleset előtt,akkor ki lesz a gyerek apja?
Húha,mi készül itt...?
A gyereknek papíron nem lesz apja, az anyja nevére kerül.
Ha nem is éltek együtt,tehát bizonyíthatóan nem közös vagyon a ház,meg a kocsi,akkor a kismama nem örököl, a szülők jóindulatán múlhat,hogy kap e valamit.
Ja, es ha azon gondolkodsz, elteszed lab alol, vagy 90-en felüli partnert keresel...stb: azt hiszem, csak 18 eves koraban kapja meg a gyermeked. :DDD
(csak vicc volt)
Hallottam egy teveadasban egy emberröl, aki igy volt nagyobb összeg örököse, akiböl sok-sok hazat vehetett volna, de utcan elt vagy mi.
2.
JOGILAG a szülök örökölnek ilyenkor, az élettárs meg a gyerek (ha nem igazolható, hogy a meghalt férfié) sajnos nem.
Viszont megvan a véleményem a nagyszülökröl, ha ilyenre képesek.
Mellékesen ez megint érv a házasság MELLETT, most meglenne legalább az anyagi biztonságuk a nagy veszteség mellett.
Ez furcsa. "Tegyük fel...", aztan meg a folytatas, hogy az uncsitesod. Kamuszagu.
2.
Most màr minden kamuszagú.
Először nem akartam kiırni,mert tudom,hogy a fiú nővére szokott gyk-zni,és nem akartam belőle balhét.De màr nem érdekel,legalàbb làtnà,hogy màsoknak mi a véleménye a szemétkedésükről.
A lány forduljon ügyvédhez egy egyszerű dns vizsgálattal bizonyítható az apa kiléte, de igazság szerint apasági nyilatkozatnál mindegy ki a biológiai apa minden jog és kötelezettség azé aki hivatalosan elvállalja az apaságot,
a gyerek még nem született meg így jogi értelemben szerintem a baba még nem létezik.
így mikor meghalt az apa egyetlen törvényes örökösei a nagyszülők voltak, utólag lehet e csinálni valamit hát nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!