Itt az idő felnőttként viselkedni és nemet mondani. Akárkinek is a szülei, mindenki a saját szüleivel kommunikáljon. Nálunk ez bevállt. Nem mások szervezik a TI életeteket. Azt kell mondani, hogy szívesen megcsináljuk, de most más terveink vannak, megyünk, ha ráérünk. Ennyire egyszerű. Tudom, lehet túlbonyolítani, meg is sértődhetnek emiatt, de majd megbékélnek. MEg kell szabni a határokat, mert oda lyukadtok ki, hogy már nincs saját életetek! Meg kell tartani a három lépést, bármennyire is kegyetlenül hangzik.
2012. júl. 3. 09:58
2/22 anonim válasza:
Mondjátok meg,hogy mást terveztetek,de ekkor és ekkor ráértek megcsinálni.Nem kell ezt túlbonyolítani.
A hőségriadó pedig szerdáig tart.
2012. júl. 3. 10:00
3/22 anonim válasza:
Egyszerűen meg kell neki mondani, hogy ilyen melegben a francnak se van kedve dolgozni, majd meg lesz csinálva időben, amikor majd ti ráértek, és nem lesz ilyen dögmeleg. Addig meg hallgasson, vagy ha nem tetszik, akkor keressen egy palimadarat, aki ilyen melegben megcsinálja neki.
2012. júl. 3. 10:01
4/22 A kérdező kommentje:
Igen,csak ha már kivette a szabadságát.nekiáll megcsinálni,képes a nehezebbjének is,melegtől összeesik,meghal,hallgathatom örökké,hogy mert a pihenés fontosabb...
ezzel mit kezdessz?
(saját szüleimet "jól neveltem",segitünk bármit,ha megkérdezik,hogy ekkor és ekkor jó lenne-e,ha nem,akkor mikor érnénk rá)
2012. júl. 3. 10:02
5/22 anonim válasza:
Nem drámázol kicsit sokat? Megmondjátok,hogy nem tudtok menni,mert mást terveztetek.De jövőhéten ezen a napon ráértek,most már tudjátok,hogy fontos a padlás és akkor megcsináljátok.Időben szólt,így előre egy héttel már tudtok tervezni ti is.Nyugtassátok meg,hogy nem marad el a dolog,a szabadságát pedig töltse ő is pihenéssel.Ha neki áll dolgozni,azzal ti nem tudtok mit kezdeni,nem foghatjátok a kezét egész nap.Meghalni nem fog.
2012. júl. 3. 10:04
6/22 anonim válasza:
És ki mondja majd hogy a pihenés fontosabb volt? majd ha ezt mondja valaki megkérdezed tőle , hogy akkor miért nem mentél oszt csináltad meg te? te nem vagy köteles odamenni és neked kitalált munkákat elvégezni. Az meg hogy ha meghalva összeesik az ő problémája , mert ő áll neki és saját magának keresi a bajt. Most akkor egész életetekben csak ugrotok mint a rabszolgák mert jaj nekiáll és meghal...szép életetek lesz.
2012. júl. 3. 10:05
7/22 anonim válasza:
A saját hülyesége miatt lenne baja. Ne ragozd túl. Mondd meg neki, hogy ilyen melegben nem kell padlást javítani. Mondd, hogy ő neki sem javaslod. Ennyire egyszerű. Ha meg tényleg baja lesz, arról nem te tehetsz. Jobbára kétszer olyan idős mint te és már nem gyerek. Ha hülye, akkor nem tudod már megnevelni. Én nem mennék dolgozni. Az én életem, úgy csinálom, ahogy nekem tetszik. És negyven fokban nem dolgoznék tetőn. Ennyi. SZerintem túldrámázod.
2012. júl. 3. 10:06
8/22 anonim válasza:
Szabadságot vesz ki tehát dolgozik , majd pont ettől fog meghalni. Az én szívbeteg nyugdíjas mamám is nagyritkán kimegy kapálni 40 fokos melegben mégse lett baja.
2012. júl. 3. 10:06
9/22 anonim válasza:
Mondd meg neki, h alapszabály, padlást tavasszal és ősszel pakolunk, inkább ha már úgyis szabin van, menjen ki veletek a strandra.
2012. júl. 3. 10:08
10/22 anonim válasza:
Ja, és ha nekünk utolsó pillanatban szól, akkor egyszerűen azt mondjuk, h bocs de nem. De mondjuk 4 nappal előre szólni, az annyira nem utolsó pillanat. Esetleg ezt is tisztázhatnátok, hogy egy ilyen volumenű munkánál mennyivel előtte szóljon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!