Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyóssal összeköltözzünk?...

Anyóssal összeköltözzünk? Szerintetek?

Figyelt kérdés

Jelenleg albérletben élünk a fővárosban. Jó és szép környék csak panel. A párom felhozta a témát mi lenne ha az anyukájához költöznénk vidékre a baba születése után és ő onnan járna be dolgozni,ert itt nekem is könnyebb lenne gyerekkel és csak családi ház nagy kerttel. Nem is lenne rossz,de nem vagyok az tipus aki sokáig el tudja viselni ha megmondják mit hogy kellene csinálnia stb. Azt meg főleg nem ha a gyereknevelésbe is beleszólnának. Anyagilag kb ugyan ott lennénk ha anyóssal élnénk,mert a párom benzinköltsége annyi lenne egy hónapban ,mint az albérlet ára,rezsit meg itt-ott mindenhol fizetni kell.

Nem tudom mi legyen ,mert jó is lenne meg nem is. Ami miatt szeretném az a családi ház, de mással együtt élni... főleg úgy nem ,hogy félek rámegy a párommal a kapcsolatunk. De ő meg annyira szeretné. Csak nem értem mi ez a nagy fordulópont, amikor anno ő költözött el mert jobbnak érezte a külön életet.

Pár napot együtt töltöttünk anyóssal, háááát.... jöttek a problémák :én így szoktam csinálni, én is csinálnám, várj megmutatom...stb. Ha azonnal nem csináltam meg valamit (pl mosogatás) akkor ő megcsinálta.pedig mondtam megcsinálom, de én ebéd után nem szoktam egyből felugrani.Én ezt nem bírom elviselni, nem vagyok már 7 éves gyerek! Estére már annyira kész voltam,hogy a páromnak is mondtam ne szóljon most hozzám. Majd másnap már ő is jött azzal,hogy miért kenek a kalácsra vajat ,mert arra nem kell. Mire én bepöccenve rászóltam,hogy el tudom dönteni,hogy én ,hogy szeretném megenni. Szóval kezdte átvenni ezt a stílust.

2012. júl. 3. 09:11
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
77%
Ha velem anyósom ezt csinálja majd páros lábbal rugdosom ki a házból...
2012. júl. 3. 10:37
 22/37 anonim ***** válasza:
63%

20-as vagyok

Még annyit, hogy a férjem sem koltozne vissza hozzá. Nem bírja elviselni a természetét. Es ahogy oregszik egyre rosszabb, pedig anyosom még csak 56 éves.

2012. júl. 3. 10:40
 23/37 anonim ***** válasza:
93%

Mindenkinek annyira szólhatnak bele az életébe, amennyire azt saját maga hagyja. Ha idegesíti, hogy nem teszi le a gyerekét aludni, ha neki kell kiszolgálnia, stb. és mégsem tesz ellene semmit, akkor én nem sajnálom. Megérdemli. Akinek gyereke van, annak fel kell nőnie, és védenie kell a szűk kis családja érdekeit, saját nyugalmukat. Aki erre nem képes, az szívjon.

A kérdésedre a válaszom pedig, hogy nem mennék. Jó ott, ahol most laktok. Anyóssal meg mielőbb közölném, hogy nem tartok igényt a segítségére a gyermek születése után. Majd meghívod látogatóba, ha alkalmas az időpont.

Nem hiszem, hogy felnőtt nőként, maholnap anyaként ennyi erő nincs meg benned! Akkor szívj!

2012. júl. 3. 11:06
 24/37 anonim ***** válasza:
86%

Én jóban vagyok anyósékkal,de nem költöznék oda. Abból még soha semmi jó nem sült ki a törtéenelemben,szerintem:D

Ha ti pedig ki sem jöttök,akkor 99 helyett 100%ban nem a válaszom a kérdésre:D

2012. júl. 3. 11:51
 25/37 anonim válasza:
86%

Én anyósjelölt vagyok, de mindig azt vallottam, hogy minden család akármilyen pici is , külön lakjon. Senkinek sem jó az együttélés, az anyósnak sem . Gondoljatok bele az ő helyzetébe is. A saját házában kell kerülgetnie egy jóval fiatalabb generációt. A fia mindig is a kisfia marad lehet akár 50 éves is. Ha összevesznek, kibékülnek, nem marad tüske bennük, ellentétben veled.

Én nem szeretném, ha bárki is nálunk lakna....annak ellenére, hogy nagyon szeretem a fiaimat.

2012. júl. 3. 11:52
 26/37 anonim válasza:
82%

Az előző vagyok. Egyáltalán kinek az ötlete volt ez a költözősdi? Talán a férjedé? Neki valóban könnyebb lenne, hiszen jóval könnyebb lenne neki a gyereknevelés a mama szoknyája mellett.

Ha az ővé, tanuljon meg ő is felelősséget vállalni és apaként viselkedni aki a saját kis családja érdekeit helyezi előtérbe. Ebbe nem tartozik bele egy feszültségekkel teli gyermekkor.

2012. júl. 3. 12:17
 27/37 anonim ***** válasza:
82%
Ismered azt a mondást,hogy házasoknak anyától,anyóstól távol a legjobb!Én imádom anyósomat nagyon jó a kapcsolatunk,de tuti,hogy semmi pénzért nem költöznék vele össze!A házasoknak külön a helyük a szülőktől!
2012. júl. 3. 12:28
 28/37 A kérdező kommentje:

Csak egyszer feljött mi lenne ha idejönnénk,mivel megváltoztatta a tulaj a szerződést határozott idejűre és az lesz meghosszabbítva mindig,mert lehetséges ,hogy a jövőben eladja a lakást. És ezek után nehéz lenne,hipp hopp másik albérletet találni kutyával és gyerekkel. plusz az is probléma,hogy nem engednek se ide , meg szerintem máshova se tartozkodási helyre bejelenteni és így később az óvodai téma is kérdéses lenne. Anyósnak is tetszett az ötlet,mert itt a nagy ház a nyakán amiben egyedül és és nehezen tarja fent. Télen fűteni se akar magára,mert sok lenne a számla.

Mi így nagyon jól elvagyunk ,hiszen 3 éve együtt élünk s soha senki nem lakott velünk,plusz ott már vannak ismerősök,de vidékre jönnénk megint nem lenne kivel beszélgetnem.

2012. júl. 3. 12:31
 29/37 anonim ***** válasza:
81%
NNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Ne koltozz ossze az anyosoddal! Meg fogod banni, sajat tapasztalatbol mondom!
2012. júl. 3. 13:56
 30/37 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Igazuk van a válaszolóknak!Ideig-óráig jó lenne, de utána folyamatosan jönnek a konfliktusok.

Emberfüggő ki-hogy kezeli, mert lehetnek nagyon jó anyósok is, olvastam már itt a gyakorin nagyon szimpatikus anyósokat.

Viszont a leírásod alapján nálatok több lenne a feszültség, mint a nyugalom. Ez a kisgyereknek sem fog jót tenni. Főleg,ha az anyósod a saját elképzelése szerint akarja majd nevelni, s át akarja venni a szerepedet.

A párod meg tanuljon meg felnőni az apaszerepre, mert lehet így neki könnyebb lenne, hogy 2 nő mindent megcsinál, s neki semmit nem kell.

Én nem költöznék. A férjed is eldöntheti, hogy a családját akarja boldognak látni, vagy azt nézi, hogy neki kényelmesebb így.

2012. júl. 3. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!